Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 20 – zaterdag 25 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 20 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Waterberg – Windhoek

Omschrijving: Het einde van onze bijzondere reis is in zicht. In de loop van de middag komen we aan in de hoofdstad Windhoek.

Overnachting: Safari Hotel – Windhoek. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto’s van Safari Hotel in Windhoek.

Ochtend

Deze ochtend ben  ik om 07.10 uur opgestaan. Ik kleed me aan en ik stop de laatste dingen in mijn koffer. De koffer kan klaargezet worden. Iedereen is op tijd. Op het veldje staat een wrattenzwijn, later zie ik ook nog mangoestes en bavianen die bij de vuilnisbakken zitten te grabbelen.

Baviaan op het terrein van het Waterberg Resort

We worden voor het ontbijt met de bus bij het restaurant afgezet. Het ontbijt is in hetzelfde restaurant als waar we gisterenavond hebben gedineerd. Ik heb heerlijk gegeten. Daarna moeten de sleutels ingeleverd worden. Karel moet deze bij de receptie inleveren en hij moet zijn borg terugkrijgen. Bij het uitrijden van de poort moet de factuur overlegd worden. Het is 09.08 uur als we bij het Waterberg Plateau wegrijden. Ik ga tijdens de rit mijn reisverslag van vandaag en gisteren schrijven.

Lunch in Okahandja

We rijden in de richting van de plaats Okahandja, een plaats met 24.000 inwoners. Hier lunchen we. De lunch is bij Rhinos restaurant. Tijdens de lunch wisselen we de e-mailadressen uit en krijgen we van Karel een bototie recept. Ik eet een tosti ham/kaas.

Recept van bobotie

Bezoek aan de craftmarket van Okahandja

We brengen aan bezoek aan de craftmarket van Okahandja. Het is buiten bloedheet. Bij de craft market word ik gek van de verkopers. Iedereen wil je haar/zijn stalletje in hebben. Ik koop bij een stalletje drie houten olifantjes. Er is zoveel zooi te koop maar iedereen heeft bijna hetzelfde. De foto’s die ik vandaag op de craftmarket van Okahandja maakte ziet u in het artikel foto’s die ik onderweg in Zuid-Afrika & Namibië maakte.

Houtsnijwerk op de craftmarket van Okahandja

Busrit naar Windhoek

We hebben nog 68 km te gaan naar de Namibische hoofdstad Windhoek. De weg naar Windhoek is een drukke weg, het schijnt dat hier de meest ongelukken gebeuren. We rijden om Windhoek heen naar afslag centrum via de Sam Nujoma Drive. Veel van de stad zien we helaas niet.

Safari Hotel in Windhoek

Rond 14.30 uur komen we in het Safari Hotel in Windhoek aan. Het is een groot hotel. Er is nog niet op ons gerekend, want de welkomstdrankjes staan nog niet klaar en ook met het toewijzen van de kamer gaat het moeizaam. We zitten in de bijgebouwen. De rest van de groep heeft de kamer in mijn buurt. Niet alle kamers zijn klaar. De housekeepers lopen hier nog overal rond. Gelukkig is mijn kamer wel klaar. Ik ga op mijn kamer rusten, want ik heb onderweg last van mijn darmen gekregen.

Mijn kamer in het Safari Hotel in Windhoek

Als mijn darmen weer rustig zijn, ga ik nog even naar het zwembad. Ik voel me al weer een stukje beter. Het zwemmen is heerlijk. Ik ben er niet alleen. Vijf andere groepsleden zijn er ook. Na het zwemmen douche ik me en richt ik mijn koffer opnieuw in. De rugzak en handtas komen morgen wel. Ik type ook nog een stukje van dit reisverslag.

Afscheidsdiner in Joe's Beerhouse in Windhoek

Om 18.25 uur loop ik naar de bus die ons naar Windhoek zal brengen voor het afscheidsdiner. Iedereen is er. We gaan rijden naar Joe’s Beerhouse. Het is bijna een half uur rijden. Of het nu komt omdat we te vroeg zijn of omdat Karel en Peter weer eens niet weten waar ze heen moeten, maar we rijden weer een rondje van de zaak.

Om 19.00 uur komen we bij Joe’s Beerhouse aan. We hebben een tafel voor tien man maar er zitten al twee mannen aan het uiteinde van onze tafel. Deze mannen worden hier weggestuurd zodat wij er met zijn allen kunnen zitten. Voordat de maaltijd op tafel staat, hebben twee groepsleden een dankwoord aan Peter en Karel gericht. Ze hebben elk een uiltje gekregen die door hen op de craftmarket was gekocht. Ik geef ze de fooien die ze verdiend hebben. Ook Karel richt zijn woord tot ieder. Peter zegt ook nog wat en bedankt allen dat zij ook een deel of de groep mochten zijn.

Ik eet vanavond een springbokfilet en als toetje neem ik een pinacolada ijsje. We genieten van het heerlijke eten. We hebben gezellige gesprekken.

Mijn diner in Joe's Beerhouse in Windhoek

Na het afrekenen gaan we met de bus terug naar het hotel. Wij worden bij het hotel afgezet. Ik ga net als de rest terug naar mijn kamer en ga daar wat internetten tot die het weer eens niet doet. Ik maak mijn reisverslag van vandaag af en maak me klaar voor de nacht. De laatste nacht in Namibië breekt aan.

Het weer

Zonnigzonnig en ± 30° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 20 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we via een craftmarket door naar de eindbestemming Windhoek. Alles over de twintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 20 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we via een craftmarket door naar de eindbestemming Windhoek. Alles over de twintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 20 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we via een craftmarket door naar de eindbestemming Windhoek. Alles over de twintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 20 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we via een craftmarket door naar de eindbestemming Windhoek. Alles over de twintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 20 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we via een craftmarket door naar de eindbestemming Windhoek. Alles over de twintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 20 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we via een craftmarket door naar de eindbestemming Windhoek. Alles over de twintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven