Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 19 – vrijdag 24 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 19 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Etosha Nationaal Park – Otjiwarongo Crocodile Farm – Waterberg

Omschrijving: We laten het Etosha Nationaal Park achter ons om richting Waterberg Plateau Park te rijden, een bijzonder natuurpark wat letterlijk uit verschillende plateaus (niveaus) bestaat en prachtig is gezien de verscheidenheid van de vegetaties.

Optionele excursie: Gamedrive met 4WD in Waterberg Nationaal Park: Een prachtige 3 uur durende safari per 4WD en ranger in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Een bijzonder park met indrukwekkende vergezichten door de hoogte waarop het park ligt. Het is het leefgebied van vele bijzondere vogelsoorten en klein wild en is niet te vergelijken met het eerder geziene Etosha Nationaal Park. Min. 4 personen – Prijs R485 per persoon.

Overnachting: Waterberg Resort – Bernabe de la Bat. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto’s van Waterberg Resort in Bernabe de la Bat.

Ochtend

Vanochtend ben ik om 06.30 uur wakker. Ik zie vanuit mijn tent een mooie zonsopkomst. Ik kleed me aan en pak mijn spullen bij elkaar. Daarna loop ik in het restaurant om te ontbijten en reken ik de diners en de drankjes af bij Alma, de eigenaresse van deze lodge. Ik loop terug naar de tent om mijn koffer en de rest van mijn spullen te halen. Dan is de tijd om afscheid te nemen van het personeel en Alma. Niels is er deze ochtend niet.

Outjo

Om 08.15 uur rijden we weg in de richting van Outjo. In de bus begin ik aan mijn reisverslag, want er niet veel te zien. Later onderweg zien we nog wel een paar wrattenzwijnen en op een elektriciteitspaal zit een steppebuizerd. De foto’s die ik van de wrattenzwijnen en de steppenbuizerd maakte ziet u in het artikel foto’s die ik onderweg in Zuid-Afrika & Namibië maakte.

Wrattenzwijnen onderweg

In Outjo drinken we koffie met in mijn geval een hazelnootgebakje bij de Farmhouse (hier zijn we deze week op de doortocht naar Etosha National Park al eerder geweest). Aan de overkant van de straat lopen we een souvenirwinkel binnen. Ik koop hier een boek die we in de bus ook gebruiken voor de namen van dieren, vogels en planten. Ik koop er nog wat andere souvenirtjes. Het is een leuk craftwinkeltje.

Otjiwarongo Crocodile Farm

We rijden verder. Om 10.40 uur komen we aan in Otjiwarongo. Hier bezoeken we Otjiwarongo Crocodile Farm. In dit park zijn naast krokodillen ook zilverreigers te zien. Deze reigers zitten massaal in de bomen rondom de bassins van de krokodillen. De jacaranda bloeit hier volop en daarnaast zitten hier veel wevervogels. Maar het belangrijkste zijn de krokodillen. We krijgen een rondleiding langs de verschillende hokken en waterbassins. De dieren liggen hier op leeftijd. We lopen wat rond. Het is niet alleen onze groep die meeloopt met de gids, er zijn ook andere mensen van verschillende nationaliteiten die in onze rondleidingsgroep meelopen. Op een gegeven moment is er de mogelijkheid om een kleine krokodil vast te houden als je dat zou willen. Het is geen grote farm maar wel interessant om te zien.

Krokodillen in Otjiwarongo Crocodile Farm

We lunchen in het bijbehorende restaurant. Ik kies voor krokodillen kebab. Heerlijk. Wij, als groep, vinden het raar dat er geen winkeltje bij deze farm is waar spullen van krokodillenleer verkocht worden, want dat zou in onze ogen een goede business moeten zijn.

Onderweg naar het Waterberg Resort

Het is inmiddels bloedheet geworden. Het is volgens Karel 38,5 graden.

Om 12.20 uur rijden we bij de krokodillenfarm weg en gaan we op weg naar onze lodge bij het Waterberg Plateau. Het is een schitterend natuurgebied waar we door heen rijden.

Waterberg Resort

Om 15.00 uur komen we bij Waterberg Resort in Bernabe de la Bat aan. We moeten een tijdje wachten omdat Karel voor de kamersleutels NAD 500,– borg moet betalen. We worden gewaarschuwd dat hier overal bavianen zitten en dat we alle ramen en deuren gesloten moeten houden. De bavianen zitten inderdaad tussen de huisjes. Je ziet ze zitten als we aankomen rijden. De huisjes worden verdeeld. We worden met de bus naar de kamers/huisjes gebracht, want de huisjes liggen een heel eind van de receptie en van het restaurant vandaan. We worden om 15.35 uur bij de bus verwacht, die voor de huisjes geparkeerd zal staan. We gaan de gamedrive op het Waterberg Plateau maken. De kamer is ruim en leuk ingericht.

Mijn kamer in het Waterberg Resort in Bernabe de la Ba

Als ik naar buiten loop schieten de bavianen naar de overkant en als we wegrijden, zien we op een veldje de mangoestes lopen.

Waterberg Plateau National Park

We maken een gamedrive op het Waterberg Plateau National Park. De auto met chauffeur staat al klaar bij de receptie. We hebben weer een auto alleen voor onze groep. Zoals eerder deze reis hebben we de indeling opnieuw aangehouden, de mannen achterin, twee dames middenin en de drie kleine dames voorin. De rotspartijen hier zijn schitterend. Het duurt best lang voor we bij het plateau zijn. Als we vijf hekken door zijn, zijn we op het plateau. Onderweg zien we apen en een kleine termietenhoop. Het duurt nog een eeuwigheid voor we nog meer dieren zien.

We stoppen bij een uitkijkpost. Hier genieten we een half uur genieten van giraffes die hier bij de waterpoel komen drinken. Het zijn er heel veel. Later komen er vijf buffels bij. De buffel is er één van de Big Five. Het is een geweldig gezicht. De giraffes hebben een hele aparte manier van water drinken maar dat komt omdat ze zulke lange poten en nek hebben. We zien onderweg nog veel meer wilde dieren zoals drie witte neushoorns, kudu’s, roanantilope en de zwarte neushoorn. Een andere groep gaat bij de zwarte neushoorn het veld in, iets wat volgens onze ranger niet mag. We zien verder nog een buffel voor de auto langslopen. Bij een andere waterplaats zien we alleen buffels.

Giraffes in het Waterberg Plateau National Park
Neushoorn in het Waterberg Plateau National Park
Buffel in het Waterberg Plateau National Park

Dan is het al weer tijd om terug te rijden naar onze overnachtingsplek. Aan de kant van de weg spotten we de dikdik. Als we terug bij het hotel zijn, stappen we over in onze eigen bus die beneden staat te wachten. Het is later geworden dan de bedoeling was.

Avond

We hebben tot 19.50 uur tijd voor ons zelf. Om 20.00 uur zullen we voor het diner opgehaald worden. Als we naar boven rijden staan er opnieuw dikdiks langs de kant van de weg.

Terug op mijn kamer douche ik me en maak ik me klaar voor het diner van deze avond.

Met de bus worden we naar het restaurant gebracht. We hebben dit keer een lange tafel voor tien personen. Ik kies deze keer een oryxsteak met friet. De steaks zijn hier in Namibië zo lekker en heel goed betaalbaar. Om 21.30 uur rekenen we het diner af en we worden vervolgens naar een zaaltje naast het restaurant gevraagd, hier krijgen we een schnapps met perziksmaak.

Vervolgens worden we met de bus naar onze kamers teruggebracht. Op mijn kamer schrijf ik een stukje aan mijn reisverslag, maar ik ben moe en mijn ogen vallen op een gegeven moment dicht. Morgen weer een dag. Ik ga lekker slapen.

Het weer

Zonnigzonnig en heet, ± 38° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 19 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we door naar het Waterberg Plateau National Park voor een gamedrive. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #waterbergplateau #nationalpark #gamedrive #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we door naar het Waterberg Plateau National Park voor een gamedrive. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #waterbergplateau #nationalpark #gamedrive #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we door naar het Waterberg Plateau National Park voor een gamedrive. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #waterbergplateau #nationalpark #gamedrive #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 19 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we door naar het Waterberg Plateau National Park voor een gamedrive. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #waterbergplateau #nationalpark #gamedrive #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we door naar het Waterberg Plateau National Park voor een gamedrive. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #waterbergplateau #nationalpark #gamedrive #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië reizen we door naar het Waterberg Plateau National Park voor een gamedrive. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #waterbergplateau #nationalpark #gamedrive #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven