Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voorbereidingen op mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië in 2014

Mijn voorbereiding voor de reis in 2014 begint in in het voorjaar van 2014 als ik wat rondsurf op internet. Op de website van NRV Holiday een reis naar Zuid-Afrika en Namibië voor drie weken. Dit lijkt mij een hele leuke reis. Ik zoek op internet verder of er nog meer reisorganisaties een soortgelijke rondreis aanbieden. Nee dus, het is of alleen Namibië of de combinatie Zuid-Afrika, Namibië en doorreizen via Botswana naar de Victoria Falls in Zimbabwe. En dat vind ik weer net te ver.

Inhoudsopgave

Boeken van mijn reis naar Zuid-Afrika & Namibië

Ik stuur een verzoek naar verschillende reisbureau’s en reisorganisaties met de vraag om met een reisvoorstel te komen. Ik krijg van alle reisorganisaties en reisbureau’s e-mails terug met o.a. kampeerreizen en ook de reizen door naar Botswana en Zimbabwe. De meeste reizen zijn me of te duur of het is niet wat ik wil. Ook NRV Holiday en reisbureau Traveltroef.nl vraag ik beiden om een offerte met KLM vluchten want volgens het programma vliegen ze met British Airways. Ik wil liever rechtstreeks met KLM vliegen naar Kaapstad en terug vanaf Windhoek via Johannesburg in plaats van nog een overstap in Londen.

Begin april hoor ik van NRV Holiday dat ze een leuke prijs hebben met een KLM vlucht. Ik bestudeer het voorstel en ik besluit dat ik de reis zo als ik het nu voorgesteld krijg via het reisbureau in optie te laten zetten. Na het weekend krijg ik antwoord. Ik vind de prijs hoog, maar ik besluit die week toch om de lopende optie definitief te maken. Het is veel geld, maar ik wil deze reis graag maken.

Vervolgens gaan er een paar zaken niet goed, omdat ik met KLM vlieg, ben ik op de eerste avond al in Kaapstad. Ik heb een extra hotelovernachting nodig. Deze overnachting blijkt op aanvraag te zijn, iets wat mij niet is verteld.

Het duurt erg lang voor alles geregeld is en ik stuur de reisorganisatie en het reisbureau dan ook een e-mail over de gang van zaken. Elke keer wordt mijn boeking in optie geplaatst en de definitieve boeking heeft totaal andere prijzen dan in eerste instantie opgegeven. De boeking staat op aanvraag vanwege het hotel in Kaapstad en er wordt een verkeerde vlucht tussen Windhoek en Johannesburg bevestigd dan die in offertes genoemd wordt.

Het volgende voorval is dat het hotel waar ik volgens de beschrijving van de groepsrondreis de eerste nacht van de rondreis verblijf, volgeboekt is voor de extra nacht. Ik krijg twee alternatieven aangeboden waaronder het Cape Diamond Hotel. Ik ga voor dit hotel. De transfer tussen de hotels in Kaapstad moet op wel eigen gelegenheid worden geregeld, ik zal na de eerste nacht moeten verhuizen vanuit het Cape Diamond Hotel naar het hotel waar de rest van de groep op de tweede dag van de rondreis zal aankomen. Deze transfer kan niet van te voren worden gereserveerd. De transfer van de luchthaven Kaapstad naar het eerst hotel is wel geregeld. Ik kies voor het Cape Diamond Hotel vanwege de ligging in de stad. Ik krijg van zowel NRV Holiday als Traveltroef reacties op mijn e-mail over de gang van zaken.

Boeken over Zuid-Afrika & Namibië

Bij het Namibisch Verkeersbureau en het Zuid-Afrikaans Verkeerbureau vraag ik informatie aan. Op het internet en in de boekhandel koop ik een paar boeken over Namibië. Boeken over Zuid-Afrika heb ik nog van twee jaar geleden. Daarnaast koop ik een boek over Wildlife in Southern Africa en het boek Solitaire van Ton van der Lee. Dit is een leuk en vlot geschreven boek over het leven in het gehucht Solitaire in Namibië. Een plek die ik tijdens deze reis zal bezoeken.

Namibia - Bradt Namibië - ANWB Namibië - Insight Guide Zuid-Afrika - ANWB Wildlife in Southern Africa - Lonely Planet Solitaire - Ton van der Lee

Verdere voorbereidingen

Gelukkig heb ik geen inentingen meer nodig. Malariatabletten voor het Etosha National Park zijn in de door mij geboekte periode in oktober niet nodig.

Eind september krijg ik mijn reisbescheiden binnen. Dit roept direct weer vragen op, want hoe zijn mijn transfers geregeld, ik mis de deelnemerslijst en hoe het zit met de tweede dag, want de groep komt hoogstwaarschijnlijk pas ’s avonds met Emirates aan. Dan blijkt, bij navraag, dat de rest van de groep met British Airways te vliegen en niet met Emirates. Het programma van de tweede dag gaat door zoals beschreven en ik moet bij aankomst op de luchthaven van Kaapstad aan de lokale vertegenwoordiger vragen hoe laat ik in het andere hotel in Kaapstad verwacht wordt. De deelnemerslijst krijg ik per e-mail doorgestuurd, want die ontbreekt inderdaad in het per post toegestuurde pakketje.

De zondag voor vertrek check ik online in en ga verder mijn laatste voorbereidingen zoals de planten in de woonkamer plaatsen zodat de buurvrouw niet mijn hele huis door hoeft te lopen om te planten water te geven, de laatste dingen in mijn koffer en rugzak stoppen, nog een was draaien en in de droger stoppen, de batterijen van mobiel en tablet opladen, de vuilnis en de kranten weggooien. De rest van de middag breng ik lezend over Namibië door. Ik ben klaar, ik kan gaan. Nog één nachtje slapen.

Ons is gereed vir die avontuur. Ons gaan op vakansie naar Suid Afrika en Namibia.

ZUID-AFRIKA & NAMIBIA… HERE I COME!

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog
Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven