Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisschema van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië in 2014

Hieronder vindt u het reisschema en de routekaart van de 22-daagse groepsrondreis ‘Rondreis Namibië & de Kaap’ van NRV Holiday. Twee fantastische landen die ik in 2014 bezocht. Om mijn reisverslagen van de betreffende dag te lezen, kunt u op de link van de betreffende dag klikken.

Inhoudsopgave

De routekaart van NRV Holiday

Routekaart van mijn groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië
Routekaart naar Zuid-Afrika & Namibië in 2014 met NRV Holiday

De route van dag tot dag

Dag 1

Datum: Maandag 6 oktober 2014

Route: Amsterdam – Kaapstad

Omschrijving: Vertrek om 10.055 uur vanaf Schiphol, met KLM, vluchtnummer KL597 voor een rechtstreekse vlucht van 11.30 uur naar Kaapstad. Aansluitend uw transfer naar uw hotel in Kaapstad.

Overnachting: Cape Diamond Hotel – Kaapstad

 

Dag 2

Datum: Dinsdag 7 oktober 2014

Route: Kaapstad

Omschrijving: Voor degenen die met KLM naar Kaapstad zijn gevlogen is er een vrije dag in Kaapstad. De rest van de groep zal met de Emirates in de loop van de dag aankomen.

Overnachting: Lady Hamilton Hotel – Kaapstad

 

Dag 3

Datum: Woensdag 8 oktober 2014

Route: Kaapse Schiereiland

Omschrijving: Vandaag een bezoek aan het schiereiland ten zuiden van Kaapstad, met als einddoel Kaap de Goede Hoop. U brengt een bezoek aan Houtbaai en kunt een boottocht maken naar Duikereiland. Vanuit hier rijdt u richting Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook Capepoint ligt. In de middag komt u aan in Simonstown waar u bij Boulders Beach de pinguïnkolonie bezoekt.

Overnachting: Lady Hamilton Hotel – Kaapstad

 

Dag 4

Datum: Donderdag 9 oktober 2014

Route: Kaapstad – Stellenbosch

Omschrijving: In de ochtend is er een stadstour door Kaapstad en brengt u een bezoek aan Waterfront en evt. de Tafelberg. Daarna verlaat u Kaapstad naar Stellenbosch. U maakt een wandeling door Stellenbosch met oude Kaapse huizen, winkels en restaurants.

Overnachting: Stellenbosch Hotel – Stellenbosch

 

Dag 5

Datum: Vrijdag 10 oktober 2014

Route: Paarl – Wijnlanden – Mooiberge – Stellenbosch

Omschrijving: U begint de dag met een bezoek aan het Paarl Taal Monument. Vervolgens rijdt u naar Beyerskloof Wine Estate. Verder brengt u een bezoek aan Mooiberge. De rest van de middag is ter vrije besteding in Stellenbosch.

Overnachting: Stellenbosch Hotel – Stellenbosch

 

Dag 6

Datum: Zaterdag 11 oktober 2014

Route: Stellenbosch – Elandsberg Eco Reserve – Vogeleiland/Lambert’s Bay – Calvinia

Omschrijving: U brengt een bezoek aan het Elandsberg Eco Reserve. Hier bezoekt u een Rooibos theefabriek en u brengt een bezoek aan Vogeleiland in Lambert’s Bay. Daarna rijdt u naar Calvinia.

Overnachting: Dorpshuis – Calvinia

 

Dag 7

Datum: Zondag 12 oktober 2014

Route: Calvinia – Augrabies/Kakamas

Omschrijving: Vandaag staat een bezoek aan het Augrabies Falls National Park op het programma.

Overnachting: Kalahari Gateway Hotel – Kakamas

 

Dag 8

Datum: Maandag 13 oktober 2014

Route: Augrabies/Kakamas – Fish River Canyon

Omschrijving: U rijdt door een natuurgebied richting Springbok naar de grens. Na alle formaliteiten en stempels vervolgt u uw weg naar Fish River Canyon, waar u in de loop van de middag aankomt. De rest van de middag is ter vrije besteding. ’s Avonds wordt een barbecue georganiseerd.

Overnachting: Ais Ais Resort – Fish River Canyon

 

Dag 9

Datum: Dinsdag 14 oktober 2014

Route: Fish River Canyon

Omschrijving: Vandaag gaat u de Fish River Canyon ontdekken. U bezoekt o.a. Hobas Pointview. ’s Middags ter vrije besteding.

Overnachting: Ais Ais Resort – Fish River Canyon

 

Dag 10

Datum: Woensdag 15 oktober 2014

Route: Fish River Canyon – Keetmanshoop – Gochas

Omschrijving: Via Keetmanshoop rijdt u richting de Kalahari. Onderweg brengt u een bezoek aan het Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud) en Giant’s Playground.

Overnachting: Auob Country Lodge – Gochas

 

Dag 11

Datum: Donderdag 16 oktober 2014

Route: Gochas – Sesriem

Omschrijving: U rijdt via de Tsaris Pass naar Sesriem. Tegen de avond heeft u de mogelijkheid om een ‘sundowner nature drive per 4×4’ te maken.

Overnachting: Betesda Lodge – Sossusvlei/Sesriem

 

Dag 12

Datum: Vrijdag 17 oktober 2014

Route: Sossusvlei – Sesriem Canyon

Omschrijving: Vandaag vertrekt u al heel vroeg want om de Sossusvlei op zijn allermooist beleven, moet u hier voor zonsopkomst al zijn. U brengt een bezoek aan Deadvlei, Dune 45 en de Sesriem Canyon. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: Betesda Lodge – Sossusvlei/Sesriem

 

Dag 13

Datum: Zaterdag 18 oktober 2014

Route: Sesriem – Solitaire – Swakopmund

Omschrijving: U rijdt vandaag richting de kust, naar de badplaats Swakopmund. Onderweg passeert u Solitaire.

Overnachting: Swakop Lodge (Gruner Kranz) – Swakopmund

 

Dag 14

Datum: Zondag 19 oktober 2014

Route: Swakopmund

Omschrijving: Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een bootcruise in Walvis Bay en/of een halve dag excursie ‘Living Desert Tour’.

Overnachting: Swakop Lodge (Gruner Kranz) – Swakopmund

 

Dag 15

Datum: Maandag 20 oktober 2014

Route: Swakopmund – Cape Cross – Skeleton Coast – Terrace Bay

Omschrijving: In het binnenland brengt u een bezoek aan het maanlandschap en de welwitschia plant. U brengt een bezoek aan Cape Cross. U rijdt verder naar het noorden langs Skeleton Coast naar Terrace Bay voor uw overnachting.

Overnachting: Terrace Bay Resort – Terrace Bay

 

Dag 16

Datum: Dinsdag 21 oktober 2014

Route: Skeleton Coast – San tekeningen – Petrified Forest – Khorixas

Omschrijving: Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u de rotstekeningen van de San en bezoekt u ook het nabij gelegen Petrified Forest.

Overnachting: Khorixas Logde – Khorixas

 

Dag 17

Datum: Woensdag 22 oktober 2014

Route: Khorixas – Ojikandero – Etosha Nationaal Park

Omschrijving: In Ojikandero bezoekt u een Himba dorpje. In de loop van de middag komt u aan in Mondjila Safari Camp aan de rand van Etosha National Park.

Overnachting: Mondjila Safari Camp – Etosha National Park

 

Dag 18

Datum: Donderdag 23 oktober 2014

Route: Etosha Nationaal Park

Omschrijving: Een dagsafari in het Etosha National Park onder leiding van een ranger per 4WD op zoek naar de Big Five.

Overnachting: Mondjila Safari Camp – Etosha National Park

 

Dag 19

Datum: Vrijdag 24 oktober 2014

Route: Etosha Nationaal Park – Waterberg

Omschrijving: U brengt een bezoek aan Otjiwarongo Crocodile Farm en het Waterberg Plateau Park. In de middag is er een mogelijkheid om onder begeleiding van een ranger een rondrit per 4×4 in het Waterberg Plateau Park te maken.

Overnachting: Waterberg Resort – Bernabe de la Bat

 

Dag 20

Datum: Zaterdag 25 oktober 2014

Route: Waterberg – Windhoek

Omschrijving: Het einde van deze bijzondere reis is in zicht. Onderweg naar Windhoek brengt u een bezoek aan de craftmarket van Okahandja. ’s Middags aankomst in het hotel in Windhoek.

Overnachting: Safari Hotel – Windhoek

 

Dag 21

Datum: Zondag 26 oktober 2014

Route: Windhoek – Johannesburg – Amsterdam

Omschrijving: ’s Ochtends heeft u nog de tijd om een wandeling door het kleine centrum van Windhoek te maken. Transfer naar de luchthaven van Windhoek voor de terugvlucht om 17.20 uur naar Johannesburg met SA77, aankomst is om 19.10 uur. Aansluitend een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam om 23.55 uur met de KL592.

Overnachting: In het vliegtuig

 

Dag 22

Datum: Maandag 27 oktober 2014

Route: Aankomst Amsterdam

Omschrijving: Aankomst op de luchthaven Schiphol om 10.10 uur. Het einde van een fantastische reis door Namibië en de Noordkaap van Zuid-Afrika.

Overnachting: In mijn eigen bed

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 22-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisschema #jtravel #jtravelblog Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 22-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisschema #jtravel #jtravelblog Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 22-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisschema #jtravel #jtravelblog
Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 22-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisschema #jtravel #jtravelblog Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 22-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisschema #jtravel #jtravelblog Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 22-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisschema #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven