Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 2 – dinsdag 7 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 2 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Kaapstad

Omschrijving: De groep vliegt vanaf Amsterdam met Emirates via Dubai naar Kaapstad en komt vanochtend aan in Kaapstad. Vandaag een rustig programma om bij te komen van de vlucht en dus maken we een leuke stadswandeling door Kaapstad, waarbij de reisleider u van alles zal vertellen over de historie van deze stad, waarmee wij Nederlanders zoveel binding hebben.

Overnachting: Lady Hamilton Hotel – Kaapstad. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto’s van het Lady Hamilton Hotel in Kaapstad.

Ochtend

Ik heb mijn eerste nacht in Kaapstad achter de rug. Ik ben al om 06.00 uur wakker ondanks de vermoeiende vlucht van gisteren. Ik blijf nog even liggen want het is wel erg vroeg. Om 07.00 uur ben ik toch maar mijn bedje uitgekropen om te douchen en me aan te kleden. Het is 08.00 uur als ik naar het ontbijt loop. Dit is een standaard buffet ontbijt maar het is oké. Ze hebben hier wel lekkere koffie.

Ik loop na het ontbijt langs bij de hotelreceptie voor de wificode en een plattegrond van Kaapstad. Ik stuur én het reisbureau waar ik geboekt heb én de reisorganisatie een e-mail over het feit dat totaal niet duidelijk is hoe de dagindeling van vandaag is en wanneer de rest van de groep aankomt in Kaapstad, omdat ik via mijn reisgenote die ik gisteravond in de transferbus ontmoette, hele andere tijden en vluchtgegevens heb doorgekregen dan ik via het reisbureau en de reisorganisatie heb doorgekregen.

Green Market Square

Ik ga vanochtend, nadat ik op mijn kamer mijn koffer en tassen weer ingepakt heb, Kaapstad in.

Ik loop in de richting van Greenmarket Square, een markt die ik altijd heb willen zien. Hier is in mijn ogen niet veel aan. Waarschijnlijk ben ik veel te vroeg, want ze nog aan het opbouwen. Er staan al wel wat kraampjes maar de verkopers zijn ook niet echt geïnteresseerd. Het valt me vies tegen.

Company's Garden

Ik zie onderweg een bordje Company’s Garden. Ik breng hier de rest van de ochtend door. De entree van dit park is gratis. Ik geniet hier van de doorkomende zon en van deze schitterende tuin. Direct bij de ingang is het kenmerkende parlementsgebouw te ziet en in het park vindt u ook het standbeeld van sir Grey, een gouverneur uit de 19e eeuw. Ik ben hier in 2012 ook al eens geweest en wat nu opvalt, zijn de vele werkzaamheden die hier nu plaatsvinden. Net als toen zijn de eekhoorns weer in groten getale aanwezig. Het is hier zo schitterend en er zijn zoveel planten, bomen en suikerbossies te zien dat ik weer oren en ogen te kort kom (en tijd, want ik moet om 11.00 uur uitchecken in het Cape Diamond Hotel). Ik zou hier graag wat langer zijn gebleven en zonder tijdsdruk willen rondbrengen. Maar dat zit er niet in. Aan de andere kant van Company’s Garden werp ik een blik op de Tafelberg, de beroemde berg van Kaapstad. De Tafelberg komt inmiddels onder zijn bekende tafelkleedje tevoorschijn omdat de zon doorbreekt. Aan het einde van de rozentuin loop ik hetzelfde pad terug. In de rozentuin bloeien wel rozen maar nog niet heel veel. Verder valt mij op dat het redelijk rustig is.

Suikerbossie in Company's Garden in Kaapstad

Verhuizen naar het Lady Hamilton Hotel in Kaapstad

Om 10.30 uur loop ik weer terug naar het Cape Diamond Hotel. Op mijn kamer sluit ik mijn koffer en maak ik een begin met mijn reisverslag van deze dinsdag. Om 10.55 uur check ik uit. Het is een standaard stadshotel, niets bijzonders, maar oké.

Om 11.04 uur komt het taxibusje me ophalen om mij naar Lady Hamilton Hotel te brengen. Er zitten nog twee stellen in dit busje, zij hebben vanochtend al een excursie gemaakt naar één van de townships rondom Kaapstad.

Ik ben al heel snel bij het Lady Hamilton Hotel. Bij de receptie wordt ik welkom geheten door een vriendelijke receptionist. De rest van de groep zal pas rond 13.00 uur arriveren, wordt mij medegedeeld als ik hier naar vraag. De receptionist gaat kijken of mijn kamer al klaar is. Voor ik naar mijn kamer gebracht wordt, laat hij me nog zien waar de ontbijtruimte is, altijd goed om te weten voor morgenochtend. Ik kan direct doorlopen naar de eerste etage waar mijn kamer zich bevindt. De receptionist brengt mijn koffer naar boven want er is geen lift in dit hotel. Het is een heel basic kamer met kapotte sierkussens, een badkamer die gedateerd is en nodig aan renovatie toe is.

Mijn kamer in het Lady Hamilton Hotel in Kaapstad

Met de taxi naar Victoria & Albert Waterfront

Als ik weer bij de receptie ben, vraag ik de receptionist of hij kan navragen of er nog plaats is naar Robbeneiland. Hij belt direct naar de Gateway en helaas krijg ik te horen dat alles tot zaterdag a.s. vol zit.

Ik besluit niet op de groep te wachten en maar met de taxi naar Victoria & Albert Waterfront te gaan. De taxi wordt door de receptionist voor mij gebeld en de kosten zijn ZAR 60,– – ZAR 70,– wordt mij door de receptionist verteld. De taxi is er heel snel. Ik wordt naar het centrum, naar de taxi standplaats bij Victoria & Albert Waterfront, gereden. Onderweg is er nog een kleine filevorming vanwege feit dat er aan de weg wordt gewerkt en een drukke weg midden in de stad in ene van twee banen naar één baan moet. Ik betaal ZAR 60,– voor de taxirit.

Victoria & Albert Waterfront

Als ik in Victoria & Alfred Waterfront aankom, wil ik, eigenwijs als ik ben, toch kijken of er nog ruimte is om naar Robbeneiland te gaan. Maar bij de Gate krijg ik te horen dat alles tot zaterdag volgeboekt is. Dat heb ik dus al eerder van de hotelreceptionist gehoord. In de hal van de gateway is o.a. een borstbeeld van Nelson Mandela, een poster Free Nelson Mandela en een foto van Mandela in zijn cel op Robbeneiland en een klein winkeltje te vinden.

Buiten is er weer een fraai uitzicht in de richting van de Tafelberg die opnieuw onder zijn kleedje uit is. Het is een gezellige bedrijvigheid in Waterfront. Ik ga shoppen in de souvenirwinkels in Waterfront, o.a. bij Indaba en ook bij de African Trading Port. Deze laatste winkel is gevestigd in een heel kenmerkend gebouw niet ver van de gateway naar Robbeneiland. Het heeft een blauwgrijze tint met veel beelden die altijd buiten staan en binnen bevindt een leuke souvenirwinkel.

Victoria & Albert Waterfront in Kaapstad

Nobel Square

Ik ga op zoek naar Nobel Square. Op dit plein staan de standbeelden van de vier Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaars voor de Vrede: Nelson Mandela, Desmond Tutu, Frederik de Klerk en Albert Luthuli. De beelden vind ik niet echt lijken, maar dat is mijn mening.

Nobel Square in Kaapstad

Lunch

Ik lunch bij Restaurant Oceans Basket, waar ik een heerlijke kibbeling met friet eet. Voor en na het eten schrijf ik aan mijn reisverslag.

Mijn lunch in Restaurant Oceans Basket in Victoria & Albert Waterfront in Kaapstad

In de Out of Africa winkel koop ik kaartjes en kalenders van Kaapstad voor het jaar 2015. Postzegels verkopen ze niet in de souvenirwinkels. Ik koop deze bij het postkantoor in het winkelcentrum. Wat mij hier nog altijd verbaasd, is dat de toiletten nog altijd gratis zijn. Ze zijn ook heel schoon.

Wilt u Kaapstad ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Two Oceans Aquarium

De rest van de middag breng ik door in Two Oceans Aquarium. Een attractie die op mijn lijstje van bezienswaardigheden in Kaapstad staat die ik nog wil bezoeken als ik in de stad ben. In Two Oceans Aquarium zijn veel aquaria met vissen, walvisachtigen, koraal en ook pinguïns. Het aquarium vertelt het leven van de Indische en Atlantische Oceaan. Er is koraal te zien met de bijbehorende vissen en andere dieren en planten die er in het koraal leven waaronder een hele mooie honeycomb moray eel (moeralen/murenen). Zij leven in de warme oceaan. Daarnaast zijn er dieren uit de koude oceaan, zoals de spiny starfish en krabben en natuurlijk allerlei soorten vissen. Roggen zijn te vinden in een groot bassin. In een apart deel zijn verschillende soorten pinguïns te zien, zoals de Rockhopper pinguïn met zijn aparte kuif op zijn kop. Educatief is het hier zeer geschikt voor kinderen. Die zijn hier dan ook in groten getale. Er wordt ook uitleg gegeven over het typisch Zuid-Afrikaanse fenomeen fynbos. Het laatste bassin waar ik ga kijken is het basin met de walvissen. Dit is een schitterend deel met niet alleen walvissen maar ook andere vissen zwemmen. Het is heel interessant maar ontzettend moeilijk om goede foto’s te maken omdat het heel erg weerkaatst in de ramen van de aquaria.

Honeycomb Moray Eel in Two Oceans Aquarium in Kaapstad

Victoria & Albert Waterfront

Als ik weer buiten sta, loop ik naar de grote supermarkt in het overdekte deel van Victoria & Albert Waterfront. Bij deze supermarkt, de Pick Up, koop ik een zakje chips en water. Ik heb dorst en trek gekregen tijdens het slenteren in Two Oceans Aquarium. Het is mooi weer met een felle zon en er staat veel wind. Ik zoek een plekje aan het water en zit op één van de vele bankjes aan het water om mijn gekochte waar op te eten en te drinken en om aan mijn reisverslag te typen op mijn tablet. Dit is een heerlijk plekje.

Bekijk ook: Foto’s van Kaapstad

Naar het Lady Hamilton Hotel

Om 16.20 uur vind ik het goed geweest voor vandaag. Ik heb genoeg gezien voor vandaag en ik wil mijn rust nemen voor de avond. Bij de taxistandplaats waar ik er vanochtend ook afgezet ben, neem ik een taxi die me terugbrengt naar Lady Hamilton Hotel. De rit gaat via Bo Kaap.

Als ik terug in het Lady Hamilton Hotel ben, vraag ik de receptionist of de groep er al is. Ja is het antwoord. Ik bel met de telefoon op de receptiebalie een bepaald nummer en krijg contact met de reisleider, Karel, een Zuid-Afrikaan. Hij komt naar beneden, stelt zich voor als Karel en zegt dat de groep om 18.30 uur in de bar van het hotel verwacht wordt.

Ik loop naar mijn kamer. Op mijn kamer schrijf ik de gekochte kaartjes naar het thuisfront, kijk ik mijn geldzaken na, ruim ik wat op en type een deel van dit reisverslag op mijn tablet. Het diner is vanavond in het hotel.

Avond

Om 18.25 uur loop ik naar beneden om naar de bar te gaan waar de rest van de groep al zit te wachten. We stellen ons aan elkaar voor. De chauffeur is er nog niet, Karel kent hem ook niet van eerdere reizen. De reisleider is zoals gezegd Karel, hij heeft in het verleden in Harderwijk gewoond, maar woont nu in Pretoria.

Er wordt een meeting gehouden en we luisteren naar Karel. Er wordt de komende drie weken een afstand van 5.840 kilometer afgelegd. Per persoon wordt er een bedrag gevraagd voor de entreegelden. Dit wil hij het liefst vanavond nog van iedereen ontvangen. Verder is zijn voorstel om een gezamenlijke pot te maken voor koffie, lunches e.d. We krijgen een schrijven van de lokale agent met op de achterkant de prijzen van de optionele excursies en in het kort het programma van deze reis. Vanavond dineren we in het Lady Hamilton Hotel. Dit diner moeten we zelf afrekenen.

Morgen is het 07.00 uur ontbijt, 08.00 uur vertrek naar Houtbaai, voor een boottocht naar de zeehonden bij Duikereiland, dan verder via de Chapman’s Peak naar Capepoint, Kaap de Goede Hoop, Simonstown en de pinguïns bij Boulders Beach.

Het dinertijd is goed met verse vis, lamsbout, spareribs, kip. Verder is er nog salade, broodje en later nog een toetje. Het afrekenen na afloop gaat weer op zijn Zuid-Afrikaans, chaotisch. Het lijkt mij een leuk groepje zo met zijn achten. Zes van de groep waren afgelopen nacht via Dubai naar Kaapstad gevlogen en hebben vanmiddag o.l.v. Karel rondgelopen in de buurt van het hotel.

Rond 21.15 uur gaat iedereen naar de kamer. Op mijn kamer type ik verder aan mijn reisverslag en zet ik mijn tas voor morgen klaar. Mijn mobiele telefoon zal morgen om 06.30 uur afgaan, want ik heb niets gehoord over een wake up call.

Om 22.40 uur gaat het licht uit, het is mooi geweest voor vandaag.

Het weer

Bewolktlicht bewolkt met zon en ± 22° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 2 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië was de groep een groot deel de dag nog niet in Kaapstad, zodoende had ik de tijd aan mezelf en bezocht ik Kaapstad, met het Two Oceans Aquarium, Company's Garden en deed inkopen in Waterfront. Alles over de tweede dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië was de groep een groot deel de dag nog niet in Kaapstad, zodoende had ik de tijd aan mezelf en bezocht ik Kaapstad, met het Two Oceans Aquarium, Company's Garden en deed inkopen in Waterfront. Alles over de tweede dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië was de groep een groot deel de dag nog niet in Kaapstad, zodoende had ik de tijd aan mezelf en bezocht ik Kaapstad, met het Two Oceans Aquarium, Company's Garden en deed inkopen in Waterfront. Alles over de tweede dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 2 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië was de groep een groot deel de dag nog niet in Kaapstad, zodoende had ik de tijd aan mezelf en bezocht ik Kaapstad, met het Two Oceans Aquarium, Company's Garden en deed inkopen in Waterfront. Alles over de tweede dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië was de groep een groot deel de dag nog niet in Kaapstad, zodoende had ik de tijd aan mezelf en bezocht ik Kaapstad, met het Two Oceans Aquarium, Company's Garden en deed inkopen in Waterfront. Alles over de tweede dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië was de groep een groot deel de dag nog niet in Kaapstad, zodoende had ik de tijd aan mezelf en bezocht ik Kaapstad, met het Two Oceans Aquarium, Company's Garden en deed inkopen in Waterfront. Alles over de tweede dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven