Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 1 – maandag 6 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 1 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Amsterdam – Kaapstad

Omschrijving: Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam met KLM naar Kaapstad, waar u ’s avonds aankomt. Na de douane rijdt u in circa 20 minuten naar Kaapstad.

Overnachting: Cape Diamond Hotel – Kaapstad. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto’s van het Cape Diamond Hotel in Kaapstad.

Ochtend

Jippie, het is zo ver. Ik ga op reis naar Zuid-Afrika en Namibië. Ik heb er zin in. Ik vlieg om 10.05 uur rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Kaapstad.

De wekker loopt deze ochtend al om 05.50 uur af. Ik heb drie kwartier voordat de taxi zal komen. Ik kleed me aan. Zo vroeg op de ochtend heb ik nog geen zin in brood, maar ik drink wel een kopje koffie. Ontbijten doe ik op Schiphol wel. De taxi komt een kwartier later. Ik krijg een belletje dat ze iets oponthoud hebben. Ik kijk nog een poosje televisie. De koffer en rugzak staat klaar. Het wachten is op de taxi.

Vertrek vanaf Schiphol

Het is een rustige rit naar Schiphol. Om 07.00 uur kom ik aan bij vertrekhal 2. Hier vertrekt de KLM. Ik kan inchecken bij rij 14. Het duurt een poosje voor ik aan de beurt ben, want voor mij staat een echtpaar dat niet opschiet. Eenmaal aan de beurt om in te checken, blijk ik 23 kg bagage te hebben.

Het KLM toestel naar Kaapstad op Schiphol

Ik loop direct door naar de paspoortcontrole. Om 7.30 uur sta ik al achter de douane. Ik loop alvast naar gate E7. Het is een beetje vroeg. Ik kan daar mooi wat drinken en schrijven aan mijn reisverslag. Er staan tafeltjes en aan één hiervan ga ik zitten, om mijn reisverslag op mijn tablet te typen. Ik kan als het klaar is alles naar mezelf e-mailen. Ik hoef het thuis alleen maar na te lopen op typefouten en eventueel wat aan te passen.

Vlucht naar Kaapstad

Om 08.30 uur wordt er omgeroepen dat de securitycheck begint. Om 09.30 uur sta ik in de rij om aan boord te gaan. Ik heb stoel 34a, aan de raamkant. Als ik eindelijk in het vliegtuig ben, zit er al een oudere vrouw aan het gangpad. Later komt er tussen ons in een jongen te zitten. Hij heeft op de standby lijst gestaan. Zijn vrouw werkt bij de KLM en op deze vlucht. De crew heeft voor ze terugvliegen naar Nederland een paar dagen vrij in Kaapstad. Hij en zijn vrouw willen dan samen Kaapstad en omgeving verkennen. De oudere vrouw komt uit Stellenbosch en heeft familie in Nederland en Schotland wonen, die ze heeft bezocht.

Om 10.15 uur vertrekt het toestel bij de gate, 10 minuten te laat. Maar dat mag de pret niet drukken. Bij het binnengaan van het vliegtuig heb ik de Telegraaf van vandaag meegenomen. Ik lees, zodra we opgestegen zijn, mijn krantje. Buiten is niet veel te zien want we zitten direct in de bewolking. De captain en zijn purser heten ons welkom aan boord van vlucht KL597 naar Kaapstad voor een vlucht van in totaal 11.20 uur. Het is 9.796 kilometer vliegen van Amsterdam naar Kaapstad. Via het scherm voor me is te zien dat we een rare lus maken richting Genève en dan bij Marseille de Middellandse Zee overvliegen richting Algerije.

Buiten schijnt de zon zo fel dat ik de luikjes dicht doe. Er is toch niets te zien, want het is bewolkt. We krijgen iets te drinken en ook krijgen we een zakje met nootjes. Het vliegtuig is helemaal vol en opvallend is het grote aantal kleine kinderen aan boord. De lunch bestaat uit kip of pasta. Ik kies voor de pasta. Verder is er een broodje, salade, bekertje water, roomsoesjes met slagroom en chocolade.

Mijn lunch in het KLM vliegtuig naar Kaapstad

Het videosysteem in het vliegtuig werkt niet, ze proberen met resetten, maar ik geloof niet dat het helpt. Alleen op de grote schermen is te volgen waar het vliegtuig vliegt. Ik werk intussen aan het volgende deel van mijn reisverslag. De middag breng ik lezend en slapend door. Rond 16.00 uur strek ik mijn benen tijdens een wandelingetje. Het videosysteem doet het nog altijd niet waardoor een vrouwelijke passagier nu pissed off is, omdat ze een duur ticket heeft en de service allerbelabberdst vindt. We vliegen via Algerije, Niger, Nigeria, Gabon, Kameroen naar het zuiden. Ik lees wat en klets met de buren.

We krijgen een heerlijk karamelijsje met crunch, een broodje kipfilet of roomkaas en water. Ik kies een broodje roomkaas. Ik probeer wat te slapen, maar dat lukt niet echt. Met nog twee uur te vliegen steken we de grens tussen Angola en Namibië over. Buiten wordt het al donker.

De bewolking onderweg

Eén van de stewardessen komt nog langs om te vertellen dat we bij de uitgang een tegoedbon krijgen vanwege het feit dat het videosysteem het niet doet. Met nog minder dan een uur te vliegen krijgen we nog wat te eten. Een pizzabroodje, fruitsalade, een speculaas koekje en pastasalade. Het is lekker. Naar mijn idee is het aan de late kant dat dit allemaal rondgedeeld wordt, want we hebben de riemen al vast als de stewardessen nog aan het opruimen zijn. De landing gaat soepel.

Aankomst op de luchthaven van Kaapstad

Het verlaten van het toestel gaat vrij snel. Bij de gate vertelt de stewardess dat de tegoedbonnen op zijn, maar dat er iemand bij het uiteinde van de slurf zal staan. Daar krijg ik een tegoedbon van € 25,– korting voor de volgende KLM vlucht. Dan door naar de paspoortcontrole. Dit duurt even maar na twee stempels in mijn paspoort kan ik door. Mijn koffer is er heel snel.

Ik wissel vervolgens euro’s om naar randen.

Transfer van de luchthaven van Kaapstad naar het Cape Diamond Hotel in Kaapstad

In de aankomsthal staat al iemand klaar voor de transfer naar mijn hotel. Er staan nog twee andere mensen bij deze jongen: een Nederlandse vrouw, die net als ik met NRV dezelfde rondreis als ik gaat maken en een Canadese vrouw. Zij verblijven allebei in Lady Hamilton Hotel. Dit is vreemd, want dit hotel was volgeboekt toen ik deze extra nacht in april bijboekte. En deze dames hebben later dan mij geboekt. Ik ga dit later aan NRV melden, want ik vind dit een vreemd verhaal. Ik moet in een ander hotel verblijven en moet na één nacht verkassen. Van degene die net als ik en met KLM vliegt en ook dezelfde rondreis maakt, hoor ik dat de rest van de groep morgen met de Emirates in Kaapstad landt. Nog weer zoiets wat vreemd is, want ik weet niet anders dan dat ze met British Airways vliegen. Ook dit komt op mijn lijstje te staan, wat ik ga doorgeven aan NRV. Het begint allemaal wel erg onduidelijk te worden. Maar goed ik ben in Kaapstad en ik vermaak me morgen wel in deze schitterende stad.

We rijden eerst naar het Lady Hamilton Hotel, waar de twee dames worden afgezet en nog geen vijf minuten later word ik bij Hotel Cape Diamond afgezet.

Aankomst in het Cape Diamond Hotel in Kaapstad

In het Cape Diamond Hotel heet een vriendelijke receptionist me welkom. De receptie stelt niet veel voor. Ze maken een kopie van mijn paspoort en ik moet een registratieformulier invullen. Ik heb vannacht een kamer op de eerste etage. De kamer is heel standaard, niets bijzonders.

Mijn kamer in het Cape Diamond Hotel in Kaapstad

Ik zie dat ik geen wifi heb en ik heb een lamp op de kamer die het niet doet. Ik ga naar beneden en vraag de wifi. Het is me volstrekt onduidelijk welke verbinding de juiste is.

Ik maak mijn reisverslag af en dan is het mooi geweest voor vandaag.

Ik ga lekker slapen.

Het weer

Bij vertrek Bewolktbewolkt en ± 11° C / bij aankomst in Kaapstad is het donker en ± 22° C.

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 1 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 1 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven