Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika : dag 7 – woensdag 10 oktober 2012

Dit is het reisverslag van dag 7 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Swaziland – Hlulhuwe

Omschrijving: Voordat we onze reis voortzetten kunt u nog een wandeling maken in Mlilwane of op zoek gaan naar de nijlpaarden in de Hippopool bij het restaurant. Eenmaal onderweg bezoeken we een leuke souvenirmarkt en de Swazi Candles kaarsenfabriek, waar met de hand kaarsen worden gemaakt in vele motieven en vormen. We gaan de grens met Zuid-Afrika weer over en de komende twee nachten logeert u in een gezellige lodge in de omgeving van Hluhluwe.

Overnachting: Bayala Game Lodge – Hluhluwe. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto’s van het Bayala Game Lodge in Hlulhuwe.

Ochtend

Vanochtend is de wake up call om 07.00 uur. Ik ben al eerder opgestaan. Ik kleed me aan en loop dan een rondje want ik wil wilde dieren spotten. Helaas dat lukt niet. Om 07.30 uur zitten we aan het ontbijt. De ontbijtruimte is bij een vijver waar krokodillen in zitten. Uiteindelijk zien we er twee, verder zitten er veel vogels. Ik loop terug naar mijn beehive om mijn spullen te halen en om uit te checken. Dit is een leuke plek. Het slapen is iets minder omdat je door de open ‘deur’ veel geluiden van buiten hoort. Om 08.30 uur rijden we weg. We moeten heel lang bij de uitgang wachten. Waarom weet niemand.

Uitzicht bij Mlilwane Sanctuary in Swaziland

Souvenirmarkt en kaarsenmakerij

We rijden twaalf kilometer door Swaziland naar de kaarsenfabriek Swazicandles. Naast deze fabriek is een openlucht souvenirmarkt. Hier is van alles en nog wat te koop, zoals batikkleden, houtsnijwerk, kleden, sieraden, beeldjes van zeepsteen. Verder is hier natuurlijk de kaarsenfabriek te vinden. Wij maken eerst een rondje buiten om te kijken wat er te koop is. Ik koop voor mezelf beeldjes van de Big Five in zeepsteen en nog twee olifantjes voor het thuisfront.

In de kaarsenfabriek zien we het proces van het kaarsen maken, alles gebeurt hier handmatig. Hier zie jen hoe iemand vanuit een bol paraffine een kaars in de vorm van bjiv. een olifant maakt.

Een kaars in de vorm van een olifant in de Swazi Candles kaarsenfabriek

Bij een restaurant drinken we koffie. Steve heeft vanochtend al beloofd dat we iets lekkers bij de koffie krijgen, maar hij wilde toen niet vertellen wat dit is. We krijgen een punt worteltaart. Het is heerlijk, de stukken taart zijn zo groot dat velen de taartpunt niet op krijgen. Het is bijna een complete maaltijd.

Lunch

We vervolgen onze weg door het zuiden van Swaziland. Hier wordt voornamelijk suikerriet en ananas verbouwd. We rijden door het plaatsje Manzini, waar we graag willen rondkijken, maar daar is geen tijd voor. Om 12.30 uur lunchen we bij Nisela en daar zien we de groep van een andere Nederlandse organisatie weer. Ook zij hebben de lunch bij dit adresje niet ver van de grens. We krijgen een lichte lunch voorgeschoteld. Het is wel grappig om te zien dat de andere groep een andere lunch heeft dan wij. Wij krijgen salade, vlees en kip. Het is weer heerlijk.

Uitzicht bij het lunchadres Nisela in Swaziland

Grens Swaziland - Zuid-Afrika

We rijden naar de grens van Swaziland met Zuid-Afrika. In Swaziland rijden we langs de Heilige Bergen waar de koning van Swaziland begraven  wordt als hij komt te overlijden.

Bij de grens moeten we eerst een niet-geasfalteerde weg over met ons busje (terwijl ze bezig zijn met een asfaltweg maar dat aanleggen schijnt volgens Steve niet op te schieten en gaat ook zonder omweg rechtstreeks naar de grens, terwijl wij nu een eind moeten omrijden). Bij het kantoor van de douane van Swaziland krijgen we een uitreisstempel en dan gaan we een eindje wandelen om weer een inreisstempel voor Zuid-Afrika te ontvangen. Foto’s maken bij de grens is (helaas) niet toegestaan.

Busrit naar Bayala Lodge

Om 14.00 uur rijden we Zuid-Afrika weer in. We rijden in de provincie Kwazulu Natal. We krijgen de opdracht om na te denken over een paar excursies die de komende dagen optioneel zijn:

  • een bushwalk
  • een boottocht in St. Lucia
  • een gamedrive in St. Lucia
  • de Sani Pass
  • het dorpje Nompondo

Vanaf 17.00 uur kunnen we dit bij Steve doorgeven want dan houdt hij kantoor in Bayala Lodge.

Bayala Lodge

Op het terrein van Bayala Game Lodge worden door we door veel wild verwelkomd: impala’s, giraffes, een wildebeest en zebra’s. Leuk om ze zo in je directe omgeving te zien.

We worden bij Bayala Game Lodge welkom geheten door een giraffe

In Bayala Game Lodge krijgen we een welkomstdrankje en de kamersleutels. De meeste groepsleden hebben ronde huisjes, maar degenen die alleen reizen hebben een rijtjeskamer. De koffer is al heel snel gebracht.

Mijn kamer in Bayala Game Lodge in Hluhluwe

Eenmaal gedoucht, begint het ontzettend te regenen en onweren. Ik blijf lekker in mijn kamer en schrijf mijn verslag van vandaag en werk mijn administratie bij. Het blijft regenen. Daardoor blijf ik lekker op mijn kamer, want we eten toch pas om 19.00 uur.

Avond

Schijnbaar is het toch de bedoeling om in de bar wat te drinken, want Steve komt me halen. Ik heb zo iets van ja, ik heb de tijd tot 19.00 uur of 18.30 uur en dan ga ik nog wel een keer om Steve te betalen voor de optionele excursies, maar er is een andere tijd afgesproken en dat heb ik niet meegekregen.

Lourence is weg, want de andere Nederlandse groep heeft buspech gekregen. Lourence en nog iemand zijn opgeroepen om die groep naar St. Lucia te brengen. Hij is rond 21.00 uur terug in Bayala Game Lodge. Wij hebben intussen heerlijk gegeten, soep, een stoofpotje ‘poelie’ en een custardtoetje na.

Morgenochtend is de wake up call om 06.00 uur. We maken morgen nog voor het ontbijt een bushwalk onder begeleiding van een gids. Wij hopen dat het dan droog is, want in de regen een bushwalk maken, lijkt ons niet zo leuk. Als het niet doorgaat krijgen we om 07.30 uur een wake up call. Ik ga op tijd slapen want ben moe vandaag.

Het weer

Zonhalf bewolkt en ± 25° C / later: Regen regen en ± 18° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 7 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika verlaat ik buurland Swaziland en rijd door naar mijn overnachtingsplek in Zuid-Afrika. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika verlaat ik buurland Swaziland en rijd door naar mijn overnachtingsplek in Zuid-Afrika. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika verlaat ik buurland Swaziland en rijd door naar mijn overnachtingsplek in Zuid-Afrika. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 7 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika verlaat ik buurland Swaziland en rijd door naar mijn overnachtingsplek in Zuid-Afrika. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika verlaat ik buurland Swaziland en rijd door naar mijn overnachtingsplek in Zuid-Afrika. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika verlaat ik buurland Swaziland en rijd door naar mijn overnachtingsplek in Zuid-Afrika. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven