JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika . Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Zuid-Afrika.

 

Dit is het reisverslag van dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Kruger National Park – Swaziland

Omschrijving: Aan het begin van de middag rijden we naar Swaziland waar we aan het eind van de middag aankomen in Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier overnachten we in zogenaamde Beehives, typisch Afrikaanse hutten.

Overnachting: Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary – Swaziland. In het artikel Foto's van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto's van het Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary – Swaziland.

 

Ochtend

We worden vandaag om 06.30 uur gewekt. Ik kleed me aan en sluit mijn koffer. We trekken verder naar onze volgende bestemming en verlaten Kubu Safari Lodge. De koffer moet dus naar buiten. Als die buiten sta, loop ik naar het ontbijt. Ook moet ik mijn diners en drinken van de afgelopen twee dagen afrekenen.

Ik loop daarna terug naar mijn kamer om mijn rugzak te halen. Ik kom in de bossen voor mijn kamer een kudu tegen. Het fotograferen gaat een beetje moeilijk omdat hij zich schuil houdt in de struiken.

Om 08.30 uur rijden we. We worden door de Duitse eigenaren uitgeleide gedaan. Eenmaal op de toegangsweg staan aan beide kanten van het hek giraffes ons uitgeleide te doen.

Giraffes als uitgeleide bij Kubu Safari Lodge

 

We gaan op weg naar Swaziland en rijden langs de grens met het Krugerpark. Af en toe zien we wild langs de kant van de weg. In Hazyview maken we bij een heel groot winkelcentrum bij de Maxi een koffiestop. We mogen nog even het winkelcentrum in. Het is een modern winkelcentrum buiten het dorp.

We rijden langs een stamgebied. De huizen/huisjes staan direct langs de kant van de weg met veel leven in de brouwerij. Later verandert het landschap en komen we door een gebied met fruitteelt en landbouw. De geiten en koeien grazen hier langs de kant van de weg. We maken een hele korte stop want Steve gaat fruit bij op een lokaal marktje kopen.

 

Swaziland

We zijn bij de grens met Swaziland. We worden gewaarschuwd om hier geen foto’s te maken want dat is hier bij de grens streng verboden. We moeten lopend de grens over. Bij het kantoortje van de Zuid-Afrikaanse douane krijgen we een stempel dat we Zuid-Afrika uit gaan.

 

Zulu-dansgroep

In het grensgebied lunchen we bij de Zulu's. Het is een lopend buffet. Het is heerlijk en veel. Als we klaar zijn met de lunch, krijgen we een rondleiding door een typische Zulu-kraal. De eerste hut is van de vrouwen, de tweede is van moeder van de chief, dan de keuken en de hut van de chief van deze kraal. Met een stoktik moet toegang worden gevraagd. Dan lopen we een veldje op waar krukken gemaakt van boomstammen staan. We krijgen zang en dans voorgeschoteld. Het begint allemaal wat giechelig aan de kant van de zang- en dansgroep en wij hebben er weinig vertrouwen in dat het goed gaat komen maar het komt goed. Een paar uit onze groep worden nog gevraagd om mee te dansen. Het is wel toeristisch maar wel interessant en ze zingen goed.

Zang- en dansgroep op de grens met Swaziland

 

We verlaten deze kraal en lopen verder naar de grens van Swaziland. Bij de grens krijgen we een stempel dat we Swaziland in mogen. In dit koninkrijk is het landschap in eerste instantie heel bosrijk, hier is dan ook veel bosbouw. We rijden langs de hoofdstad Mbabane en zien een glimp van één van de huizen van de koning van dit land.

 

Ngwenya glasfabriek

We zijn op weg naar een glasblazerij. Hier worden handmatig souvenirs van restglas gemaakt. Er wordt alleen gebruikt gemaakt van recycled glas dat vervolgens wordt gesmolten en met de mond geblazen. De bevolking van Swaziland wordt zo aangemoedigd om flessen te verzamelen. Alles wordt van gerecycled glas gemaakt en het glas wordt in de vallei rond de fabriek verzameld. De plaatselijke scholen zijn bij dit project betrokken en krijgen in ruil voor het opruimen van wegbermen bouwmaterialen en sponsorgeld voor de voetbalteams.

We bezoeken de fabriek en zien de arbeiders aan het werk.

Ngwenya glasfabriek in Swaziland

 

In de bijbehorende winkel is er een mogelijkheid om een souvenir te kopen. Ik koop een klein glazen olifantje als aandenken. Achter deze winkel zijn nog meer winkeltjes met andere koopwaar. In het gras bij de parkeerplaats staan een paar pauwen trots op hun schitterende verentooi te zijn.

 

Bekijk ook: Foto's van Swaziland

 

Overnachten in beehives

We rijden door naar onze accommodatie voor deze nacht: Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary. Deze accommodatie ligt compleet in de bush bush. Het is een knollenpad waar we over heen moeten om bij de beehives te komen. Onderweg zien we heel veel wild, vooral kudu's en wildebeesten. Dan gaan we de poort door maar de wachter die hier staat gaat bellen en wil ons er niet doorlaten. Steve is dan niet de makkelijkste en gaat maar eens op onderzoek uit. We mogen verder. De bus wordt tot het veldje gereden waar de beehives staan waar wij vannacht in zullen slapen. We worden al door de kudu's verwelkomd. Zij grazen hier rustig op het grasveld.

De buitenkant van mijn beehive in Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

 

De beehives worden verdeeld. Beehives zijn traditionele hutten en hier ingericht voor toeristen. De ingang is zo laag dat je op je knieën of hurken door de deur moet. De deur is in dit geval iets te veel gezegd, want het is een triplexplaat met een groot hangslot aan de buitenkant en een groot gat er boven waardoor je als je op bed ligt, een stuk van de hemel kunt zien. Heel apart.Ik kruip naar binnen en de hut is verrassend groot met twee éénpersoonsbedden en apart aangebouwd het douche- en toiletgedeelte.

De binnenkant van mijn beehive in Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

 

Al snel gaat de sterke muggenspray van Steve weer rond, want hier hebben de muggen door het gat boven de deur en de lichten aan vrij spel. Het is snel douchen en omkleden want het diner is al om 19.00 uur.

 

Diner en Zulu-dansgroep

Als we ons verzamelen krijgen we van Steve ook de spray op onze voeten en armen, want diner is buiten onder een afdak. In het pikkedonker lopen we naar het restaurant. We zitten helemaal achter in aan een lange tafel voor de hele groep. Er zijn hier meer groepen. Het diner is in buffetvorm. Ik heb weer heerlijk gegeten.

Om 20.00 uur begint een dansshow van een Zulu-groep. We kijken een poosje maar houden het al snel voor bekeken.

Een Zulu zang- en dansgroep in Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

 

We gaan met zijn tienen chillen. Om 22.00 uur breken we op en lopen terug naar onze hutten. Onderweg zien we opnieuw veel wild dat rustig op ons grasveld staat te grazen.

Ik schrijf voor het slapen gaan, mijn reisverslag en maak me klaar voor de nacht.

 

Het weer

Zonlicht bewolkt en ± 23° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment