Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika : dag 6 – dinsdag 9 oktober 2012

Dit is het reisverslag van dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Kruger National Park – Swaziland

Omschrijving: Aan het begin van de middag rijden we naar Swaziland waar we aan het eind van de middag aankomen in Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier overnachten we in zogenaamde Beehives, typisch Afrikaanse hutten.

Overnachting: Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary – Swaziland. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto’s van het Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary – Swaziland.

Ochtend

We worden vandaag om 06.30 uur gewekt. Ik kleed me aan en sluit mijn koffer. We trekken verder naar onze volgende bestemming en verlaten Kubu Safari Lodge. De koffer moet dus naar buiten. Als die buiten sta, loop ik naar het ontbijt. Ook moet ik mijn diners en drinken van de afgelopen twee dagen afrekenen.

Ik loop daarna terug naar mijn kamer om mijn rugzak te halen. Ik kom in de bossen voor mijn kamer een kudu tegen. Het fotograferen gaat een beetje moeilijk omdat hij zich schuil houdt in de struiken.

Om 08.30 uur rijden we. We worden door de Duitse eigenaren uitgeleide gedaan. Eenmaal op de toegangsweg staan aan beide kanten van het hek giraffes ons uitgeleide te doen.

Giraffes als uitgeleide bij Kubu Safari Lodge

We gaan op weg naar Swaziland en rijden langs de grens met het Krugerpark. Af en toe zien we wild langs de kant van de weg. In Hazyview maken we bij een heel groot winkelcentrum bij de Maxi een koffiestop. We mogen nog even het winkelcentrum in. Het is een modern winkelcentrum buiten het dorp.

We rijden langs een stamgebied. De huizen/huisjes staan direct langs de kant van de weg met veel leven in de brouwerij. Later verandert het landschap en komen we door een gebied met fruitteelt en landbouw. De geiten en koeien grazen hier langs de kant van de weg. We maken een hele korte stop want Steve gaat fruit bij op een lokaal marktje kopen.

Swaziland

We zijn bij de grens met Swaziland. We worden gewaarschuwd om hier geen foto’s te maken want dat is hier bij de grens streng verboden. We moeten lopend de grens over. Bij het kantoortje van de Zuid-Afrikaanse douane krijgen we een stempel dat we Zuid-Afrika uit gaan.

Zulu-dansgroep

In het grensgebied lunchen we bij de Zulu’s. Het is een lopend buffet. Het is heerlijk en veel. Als we klaar zijn met de lunch, krijgen we een rondleiding door een typische Zulu-kraal. De eerste hut is van de vrouwen, de tweede is van moeder van de chief, dan de keuken en de hut van de chief van deze kraal. Met een stoktik moet toegang worden gevraagd. Dan lopen we een veldje op waar krukken gemaakt van boomstammen staan. We krijgen zang en dans voorgeschoteld. Het begint allemaal wat giechelig aan de kant van de zang- en dansgroep en wij hebben er weinig vertrouwen in dat het goed gaat komen maar het komt goed. Een paar uit onze groep worden nog gevraagd om mee te dansen. Het is wel toeristisch maar wel interessant en ze zingen goed.

Zang- en dansgroep op de grens met Swaziland

We verlaten deze kraal en lopen verder naar de grens van Swaziland. Bij de grens krijgen we een stempel dat we Swaziland in mogen. In dit koninkrijk is het landschap in eerste instantie heel bosrijk, hier is dan ook veel bosbouw. We rijden langs de hoofdstad Mbabane en zien een glimp van één van de huizen van de koning van dit land.

Ngwenya glasfabriek

We zijn op weg naar een glasblazerij. Hier worden handmatig souvenirs van restglas gemaakt. Er wordt alleen gebruikt gemaakt van recycled glas dat vervolgens wordt gesmolten en met de mond geblazen. De bevolking van Swaziland wordt zo aangemoedigd om flessen te verzamelen. Alles wordt van gerecycled glas gemaakt en het glas wordt in de vallei rond de fabriek verzameld. De plaatselijke scholen zijn bij dit project betrokken en krijgen in ruil voor het opruimen van wegbermen bouwmaterialen en sponsorgeld voor de voetbalteams.

We bezoeken de fabriek en zien de arbeiders aan het werk.

Ngwenya glasfabriek in Swaziland

In de bijbehorende winkel is er een mogelijkheid om een souvenir te kopen. Ik koop een klein glazen olifantje als aandenken. Achter deze winkel zijn nog meer winkeltjes met andere koopwaar. In het gras bij de parkeerplaats staan een paar pauwen trots op hun schitterende verentooi te zijn.

Overnachten in beehives

We rijden door naar onze accommodatie voor deze nacht: Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary. Deze accommodatie ligt compleet in de bush bush. Het is een knollenpad waar we over heen moeten om bij de beehives te komen. Onderweg zien we heel veel wild, vooral kudu’s en wildebeesten. Dan gaan we de poort door maar de wachter die hier staat gaat bellen en wil ons er niet doorlaten. Steve is dan niet de makkelijkste en gaat maar eens op onderzoek uit. We mogen verder. De bus wordt tot het veldje gereden waar de beehives staan waar wij vannacht in zullen slapen. We worden al door de kudu’s verwelkomd. Zij grazen hier rustig op het grasveld.

De buitenkant van mijn beehive in Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

De beehives worden verdeeld. Beehives zijn traditionele hutten en hier ingericht voor toeristen. De ingang is zo laag dat je op je knieën of hurken door de deur moet. De deur is in dit geval iets te veel gezegd, want het is een triplexplaat met een groot hangslot aan de buitenkant en een groot gat er boven waardoor je als je op bed ligt, een stuk van de hemel kunt zien. Heel apart.Ik kruip naar binnen en de hut is verrassend groot met twee éénpersoonsbedden en apart aangebouwd het douche- en toiletgedeelte.

De binnenkant van mijn beehive in Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

Al snel gaat de sterke muggenspray van Steve weer rond, want hier hebben de muggen door het gat boven de deur en de lichten aan vrij spel. Het is snel douchen en omkleden want het diner is al om 19.00 uur.

Diner en Zulu-dansgroep

Als we ons verzamelen krijgen we van Steve ook de spray op onze voeten en armen, want diner is buiten onder een afdak. In het pikkedonker lopen we naar het restaurant. We zitten helemaal achter in aan een lange tafel voor de hele groep. Er zijn hier meer groepen. Het diner is in buffetvorm. Ik heb weer heerlijk gegeten.

Om 20.00 uur begint een dansshow van een Zulu-groep. We kijken een poosje maar houden het al snel voor bekeken.

Een Zulu zang- en dansgroep in Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

We gaan met zijn tienen chillen. Om 22.00 uur breken we op en lopen terug naar onze hutten. Onderweg zien we opnieuw veel wild dat rustig op ons grasveld staat te grazen.

Ik schrijf voor het slapen gaan, mijn reisverslag en maak me klaar voor de nacht.

Het weer

Zonlicht bewolkt en ± 23° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we door buurland Swaziland en bezoeken een glasfabriek. Ik slaap deze nacht in een beehive. Alles over de zesde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #swaziland #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven