Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika : dag 5 – maandag 8 oktober 2012

Dit is het reisverslag van dag 5 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Kruger National Park

Omschrijving: Met onze eigen comfortabele bus gaan we vandaag in het bekende Kruger National Park op zoek naar de Big Five (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn). Het Krugerpark bestaat inmiddels uit meer dan 2 miljoen hectare met een grote variëteit aan wilde dieren. U heeft hier ook de mogelijkheid om een gamedrive te maken met een professionele ranger in een open 4WD (optioneel).

Optioneel: Kruger National Park: Game Drive Kruger Park: ZAR 560,– p.p. / Exclusief conservation fee. Lunch is inclusief.

Overnachting: Kubu Safari Lodge – Kruger National Park/Hoedspruit. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto’s van het Kubu Safari Lodge in Hoedspruit bij het Kruger National Park.

Ochtend

De dag begint al vroeg vandaag, de wekker loopt 04.45 uur af. We hebben een lange dag in het Kruger National Park voor de boeg. Ik kleed me aan en pak mijn spullen voor vandaag. Bij de receptie krijgen we een kop koffie en een ontbijtpakket.

Game drive in het Kruger National Park

Met onze eigen bus worden we naar het plaatsje Orpen gebracht. Dit is onze startplek voor de safari per open 4WD en een professionele ranger. De tocht naar de ingang Orpen duurt 45 minuten.

Aangekomen in het Kruger National Park duiken we met zijn allen de souvenirwinkel in om een boek (in het Nederlands) met plattegrond te kopen.

We zijn er klaar voor, let’s start. Onze gids heet Happy, nou laat ons maar happy worden van alle wilde dieren die we kunnen tegenkomen. We starten om 07.30 uur. We zien deze ochtend niet heel veel wild: impala’s, wrattenzwijnen, helmparelhoenders, zebra’s, olifanten, nijlpaarden, Zuid-Afrikaanse kuiftrap (vogel), nyala’s, een termietenhoop, bavianen en struisvogels.

Wrattenzwijn in het Kruger National Park
Zuid-Afrikaanse kuiftrap in het Kruger National Park

We komen er al redelijk snel achter dat we niet de juiste ranger hebben. Hij wil op een gegeven moment ontbijten, terwijl wij net via een andere ranger horen, dat er leeuwen gesignaleerd zijn. Wij willen leeuwen zien, het ontbijt kan wel wachten. Wij zijn er voor de wilde dieren. Ontbijten kunnen we altijd nog en de leeuwen wachten niet op ons. Als wij bij de leeuwen zijn, zien we een paar liggen, maar geen vijf zoals we van de andere ranger hoorden, er zijn al een paar weggelopen. Ja, wilde dieren wachten niet op toeristen. Maar we hebben een paar leeuwen gezien. Al rijdend zijn we al aan onze ontbijtpakketten begonnen. Deze bestaat uit twee broodjes, yoghurt, ei en een pakje drinken. Na het spotten van de leeuwen rijden we alsnog naar onze ontbijtplek.

Olifanten in het Kruger National Park
Leeuwen in het Kruger National Park

Onze ranger is niet blij dat het zo laat is, maar ja, wij zijn toerist en willen wilde dieren zien, voor hem is het redelijk normaal inmiddels, wij zien dit waarschijnlijk maar één keer in ons leven. Op weg naar onze ontbijtplek spotten we een kudde olifanten. Bij de picknickplek eten we de rest van ons ontbijt op. Dit is een plekje waar mooie vogels zitten. De ranger rijdt naar onze mening ook veel te snel, we hebben moeite met het maken van mooie foto’s, omdat we er geen tijd voor krijgen.

Onderweg laat de ranger ons olifantenpoep zien en zien we nog verschillende soorten vogels. Op straat zien we een hagedissensoort lopen. In de ochtend zien we nog bavianen, wildebeesten/gnoe’s, impala’s, giraffes en parelhoenders, struisvogels en zebra’s, olifanten, giraffes en buffels en impala’s en in de verte een neushoorn te zien en in de hippopool zien we nijlpaarden en krokodillen liggen. Aan de overkant staan de impala’s toe te kijken.

Geelsnaveltok in het Kruger National Park
Nijlpaard in het Kruger National Park

Lunch in het Kruger National Park

Het is 13.45 uur als we bij een van de picknickplaatsen lunchen. Er is nog een andere groep die in Kubu Safari Logde verblijven. Deze groep Duitsers zijn aso met het eten, want ze kapen heel veel eten voor onze neus weg. Ze zijn niet heel enthousiast over wat ze te zien hebben gekregen, het chagrijn druipt van de gezichten af. De groep ziet er niet heel gezellig uit. De lunch bestaat uit kleine hapjes die door de rangers in koelboxen mee zijn genomen. Op deze lunchplek zien we mooie vogels. Bij onze groep is het wel gezellig en het eten smaakt heerlijk.

Vervolg van de Game drive in het Kruger National Park

We vervolgen onze safari en zien wildebeesten/gnoe’s, impala’s, olifanten, neushoorn, giraffes, zebra’s, nijlpaarden en nog meer wildebeesten/gnoe’s en impala’s.

Zebra in het Kruger National Park
Impala's in het Kruger National Park

Wij, als groep geven aan dat we een bepaalde route willen rijden, omdat we niet heel veel wild zien en wij krijgen van de ranger een bevestiging dat het oké is, maar hij is zo eigenwijs dat hij toch weer zijn eigen route gaat rijden. Wij zijn hier niet zo blij mee en zullen dit ook aan Steve meedelen. In de richting van de uitgang zien we om 16.40 uur een witte neushoorn aan de kant van de weg staan.

Wilt u ook het Kruger National Park bezoeken en een gamedrive maken, boek hier uw tour(s).

Witte neushoorn in het Kruger National Park

Dit is een mooie afsluiting want om 17.00 uur moeten we het park uit zijn. We hebben vier van de Big Five gezien, het luipaard is vandaag helaas niet door ons gespot, maar de andere uit de lijst van de Big Five wel: neushoorn, olifant, buffel en leeuw.

Na het verlaten van het Kruger National Park is het nog een uur rijden met de jeep voor we terug zijn in Kubu Safari Lodge.

's Avonds braai in Kubu Safari Lodge

Om 19.00 uur begint de braai achter in de tuin van Kubu Safari Lodge. We zitten met twaalf man aan de tafel want ook Steve en Lourence komen er bij zitten. We eten steak, antilopen worst, aardappelsalade en kip. De eigenaar van de lodge staat achter de braai. Het is heerlijk. Ook de groep Duitsers is aan de braai aangeschoven en kijken nog altijd niet blij. Er zijn nog meer groepen die met de braai meedoen. Om 20.30 uur is het eten op en zijn we klaar met dit heerlijke diner.

Ik loop terug naar mijn kamer en ik kruip onder het muskietennet dat al weer ingespoten is met een heel sterk middel uit de spuitbus van Steve. Ik schrijf aan mijn reisverslag. En ik moet mijn koffer inpakken, want morgen vertrekken we uit deze logde. Ook schrijf ik voor ik ga slapen ansichtkaarten aan het thuisfront. Na een lange en enerverende dag gaat het licht uit en ik vertrek naar dromenland.

Het weer

Zonlicht bewolkt en ± 23° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Dag 5 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in het bekende nationale park in Zuid-Afrika: het Kruger National Park. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #wildlife #krugernationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 5 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in het bekende nationale park in Zuid-Afrika: het Kruger National Park. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #wildlife #krugernationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 5 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in het bekende nationale park in Zuid-Afrika: het Kruger National Park. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #wildlife #krugernationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Dag 5 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in het bekende nationale park in Zuid-Afrika: het Kruger National Park. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #wildlife #krugernationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 5 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in het bekende nationale park in Zuid-Afrika: het Kruger National Park. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #wildlife #krugernationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 5 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in het bekende nationale park in Zuid-Afrika: het Kruger National Park. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #wildlife #krugernationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven