Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

Signal Hill in Kaapstad

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 4 verschillende bezienswaardigheden in Kaapstad, waaronder Signal Hill.

Inhoudsopgave

Ligging

Signal Hill ligt aan de westkant van de Tafelberg naast het Lion’s Head in Kaapstad.

Signal Hill

Signal Hill scheidt de voorsteden Green Point en Sea Point van de City Bowl.

De heuvel kan via Military Street, Bo-Kaap bereikt worden. De heuvel kreeg de naam Seinheuvel (Seinheuwel in het Afrikaans en Signal Hill in het Engels) in de Nederlandse koloniale tijd. Vanaf de heuvel werden seinvlaggen gebruikt om schepen te waarschuwen voor slecht weer. Voor elk schip dat men vanaf de heuvel de haven zag naderen, werden vanaf de negentiende eeuw ook seinschoten afgevuurd. Toen is ook de traditie ontstaan om elke dag stipt om twaalf uur ’s middags een schot af te vuren ter ijking van de scheepsklokken. Nog steeds wordt elke dag om twaalf uur een kanonschot gevuurd. Uitzondering is de zondag, dan wordt er geen schot afgevuurd. De knal is in het grootste deel van de City Bowl te horen. U hoeft niet te schrikken.

Uitzicht over Kaapstad vanaf Signal Hill

Signal Hill is 350 meter hoog. Op een zonnige dag kunt u deze heuvel oprijden of lopen voor een geweldig uitzicht over de Victoria & Albert Waterfront, de haven, de rest van de stad, de Tafelberg, Devil’s Peak, de oceaan en Robbeneiland. De inwoners van Kaapstad komen graag tegen zonsondergang op Signal Hill. Een mooie zonsondergang met een drankje in de hand is volgens Zuid-Afrikanen een probaat middel tegen stress. ’s Avonds is Signal Hill is een beetje als ‘lovers lane’, populair bij stelletjes die daar van de romantiek genieten met de Tafelberg op de achtergrond. Vanaf de top kijkt u tevens uit op Lion’s Head, een uitloper die veel weg heeft van een zich uitstrekkende leeuw. Signal Hill is nu uitgegroeid tot een must-do op de lijst van de populaire dingen om te doen in Kaapstad. Signal Hill is een onderdeel van Table Mountain National Park.

Signal Hill bereikt u vanaf de kruising op Kloofnek. Deze weg geeft ook toegang tot de Tafelberg. De weg slingert zich rond de heuvel tot de top. Halverwege is een karamat te zien. Karamats zijn graftombes van imams die voor de moslimgemeenschap in Kaapstad hebben gewerkt. De tombes zijn in een cirkel rondom Kaapstad gebouwd, zodat – volgens het moslimgeloof – zij een spirituele veiligheidsgrens vormen tegen allerlei kwade krachten. Op Signal Hill ligt Sayed Muhammad Hassan Gaibi Shah begraven.

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie naar Kaapstad bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Bekijk ook: Foto’s van Kaapstad

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Je kunt Signal Hill oprijden of lopen en geniet van het geweldige uitzicht over de Victoria & Albert Waterfront, de haven, de rest van de stad, de Tafelberg, Devil's Peak, de oceaan en Robbeneiland. Hier lees je meer informatie over Signal Hill. Lees je mee? #signalhill #kaapstad #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven