Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Two Oceans Aquarium in Kaapstad

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 2 verschillende bezienswaardigheden in Kaapstad, zoals Two Oceans Aquarium. 

Inhoudsopgave

Two Oceans Aquarium in Kaapstad biedt u een kijkje in het leven van twee verschillende oceanen. Kaapstad ligt op de scheiding van de Atlantische en Indische Oceaan. Dit zorgt voor een unieke onderwaterwereld en een grote verscheidenheid aan waterleven.

Two Oceans Aquarium

U vindt hier een flinke verzameling aan vissen, schaaldieren, kwallen, schildpadden, pinguïns, kikkers, anemonen, koralen en zelfs haaien uit de twee oceanen; de koude Atlantische en de warmere Indische. Het aquarium ligt in het bekende Victoria & Albert Waterfront, net iets buiten het winkelcentrum en de haven van Kaapstad.

Two Oceans Aquarium werd in november 1995 geopend en is erkend als één van de belangrijkste toeristische attracties in Kaapstad.

De Oceans of Contrast tentoonstelling is verdeeld in twee delen, Atlantic Ocean Gallery en Indian Ocean Gallery. Centraal in de Atlantic Ocean Gallery staat het leven van de koude Atlantische Oceaan. Onder andere het zeer zeldzame Knysna-zeepaardje zwemt hier en u komt oog in oog te staan met de gigantische spinkrab. In de ’touch pool’ kunt u de structuur van anemonen, zeesterren en kelp (een soort zeewier) voelen. De Indian Ocean Gallery draait om het leven in de warmere Indische Oceaan. Deze tank is een explosie van kleuren door de vele tropische vissoorten die hier rondzwemmen.

Two Oceans Aquarium in Kaapstad

Als u binnenkomt, loopt u direct tegen de eerste aquaria aan, voornamelijk gevuld met kleurrijke zoutwatervissen. Kinderen zullen direct het blauwe doktersvisje herkennen uit de film Finding Nemo. In een ander aquarium zijn nog veel meer dan deze doktersvisjes te zien. Een groot aquarium gevuld met kleine Nemo-tjes (clown vis) is voorzien van een leuk extraatje: u kunt er namelijk onder door kruipen waardoor u vervolgens met uw hoofd tussen de vissen zit. Past u wel op bij het opstaan, als u langer bent dan 1,10 meter kunt u met een buil op uw hoofd tussen de Nemo’s vandaan komen. Naast alle kleurrijke vissen kunt u ook de beesten bekijken die u in zee liever niet tegenkomt. Levensgevaarlijke dooskwallen, maar ook pijlstaartroggen en haaien kunt u hier van heel dicht bij zien zwemmen. Het voeren van de haaien en de pijlstaartroggen is bijzonder spectaculair om te zien.

Het aquarium heeft ook gedacht aan een aantal wat minder gevaarlijke dieren zoals een behoorlijk aantal pinguïns en bijzondere kikkers. Zij staan, zwemmen en liggen in het deel van het aquarium dat ingericht is als een soort tropisch woud, waar overigens ook de nodige vogels en vlinders rond fladderen. Dit is de Sappi River Meander die de loop van een rivier volgt van de oorsprong hoog in de bergen tot de uitmonding in de oceaan. Op het aangelegde strand spoelen golven aan en ziet u een kolonie Afrikaanse pinguïns. De hier geboren jongen worden door het aquarium vaak in het wild uitgezet. Langs de rivier groeien prachtige tropische planten en kletteren watervallen naar beneden. Ook is er een kikkervijver waar u alles te weten komt over deze amfibieën.

Rockhopper pinguin in Two Oceans Aquarium in Kaapstad

U kunt door de enorme glazen wand een kijkje in een kelp bos nemen. De kelpbossen komt u overal langs de Kaapse kust tegen. Het bos ziet er mysterieus uit. Het is een veel voorkomend verschijnsel in de oceanen rondom Kaapstad. Hoe bijzonder deze wouden van zeewier zijn, kunt u ervaren in dit aquarium. Het Ocean Basket Kelp Forest Exhibit is een onderwaterbos waarin metershoge kelpplanten groeien. De lange stengels zorgen voor een mysterieuze sfeer en een veilig onderkomen voor de honderden gekleurde vissen.

U kunt helemaal om de predator exhibit heen- en onderdoor lopen zodat u roofdieren als de zandtijgerhaai, de yellowtail en de pijlstaartrog van alle kanten kunt bekijken. Maar liefst twee miljoen liter water zit er in de watertank van de I&J Predator Exhibit. Het is de verblijfplaats van een van de grootste trekpleisters van het aquarium: de zandtijgerhaaien. U kunt aan alle kanten om de tank lopen en er loopt zelfs een tunnel doorheen. Elke middag om 15.30 uur worden deze haaien gevoerd. Behalve haaien leven er in de tank nog meer tropische roofdieren, zoals de geelstaartschar en de leervis. U kunt, als u de dertig centimeter glas die u en de haaien van elkaar scheidt teveel vinden, uw duikuitrusting aan trekken en het zeeleven ‘echt’ beleven. U mag hier namelijk tegen betaling duiken met deze roofdieren. U zwemt vrij tussen de haaien, zonder kooi. De haaien staan op de lijst van ‘vriendelijke haaisoorten’, de duik is veilig. U hebt wel een duikbrevet en lef nodig voor deze ervaring.

Haai in Two Oceans Aquarium in Kaapstad

Two Oceans Aquarium in Kaapstad heeft voor ieder wat wils en als u weer naar buiten loopt is uw algemene kennis over het leven onder water behoorlijk up-to-date. Naast alle aquaria hangen overal bordjes met informatie over de vissen, planten en andere wetenswaardigheden.

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie naar Kaapstad bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Praktische informatie

Openingstijden

Two Oceans Aquarium in Kaapstad is van maandag t/m vrijdag van 09.30–18.00 uur geopend.

In de weekenden en op feestdagen is Two Oceans Aquarium in Kaapstad geopend van 09.00–18.00 uur.

Entree

Volwassenen: ZAR 235 per persoon.
Kinderen van 14-17 jaar: ZAR 175 per persoon.
Kinderen van 4-13 jaar: ZAR 110 per persoon.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis.

(Prijzen zijn van 2023).

Website

Bekijk ook: Foto’s van Kaapstad

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Two Oceans Aquarium in Kaapstad bezit een grote verzameling vissen, schaaldieren, kwallen, schildpadden, pinguïns, kikkers, anemonen, koralen en haaien uit de twee oceanen; de koude Atlantische en de warmere Indische. Hier lees je meer over de Two Oceans Aquarium in Kaapstad. Lees je mee? #twooceansaqurium #kaapstad #zuidafrika #jtravel #jtravelblog Two Oceans Aquarium in Kaapstad bezit een grote verzameling vissen, schaaldieren, kwallen, schildpadden, pinguïns, kikkers, anemonen, koralen en haaien uit de twee oceanen; de koude Atlantische en de warmere Indische. Hier lees je meer over de Two Oceans Aquarium in Kaapstad. Lees je mee? #twooceansaqurium #kaapstad #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven