Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mooiberge

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 5 Mooiberge.

Inhoudsopgave

Ligging

Mooiberge ligt aan de R44 tussen Stellenbosch en Somerset West in de West-Kaap provincie.

Mooiberge

Mooiberge is ook bekend als Wynland Boerdery. Deze boerderij heeft een reputatie opgebouwd. Dit vanwege het oogsten van de mooiste en sappigste aardbeien van Zuid-Afrika. De setting is schitterend, de bergen en wijngaarden zijn het decor en de onderhoudende vogelverschrikkers, reuze aardbeien, en antieke tractoren voegen een uniek karakter toe aan het gebied.

De Mooiberge Aardbei Boerderij verbouwt heerlijke aardbeien die voor het publiek sinds het midden van de jaren 1990 te plukken en te koop zijn. In november, als de aardbeien rijp zijn, kunt u langs komen, een mand pakken en beginnen met het plukken. U kunt de aardbeien tijdens het plukken opeten. Dit is geoorloofd. U moet betalen per kilogram fruit die u geplukt heeft.

Mooiberge

In de velden is een cast van personages opgesteld, die, hoewel stil, boekdelen spreken door hun kleurrijke, doldwaze kledij van junk en afdankertje materialen. Hollywood A-listers kan alleen maar dromen van de aard van de paparazzi aandacht die de Mooiberge’s vogelverschrikkers en ‘scare poppen’ aan trekken. De met stro gevulde jongens en meiden weten hoe u de perfecte pose aan neemt en hebben altijd een glimlach. De kinderen kunnen zich uitleven op het klimrek, terwijl u in de winkel verse aardbeien en een groot aantal andere goodies in de Mooiberge Farm Stall koopt. U vindt hier verse aardbeien, jam, sauzen, noten, snoep, gebak, gedroogd fruit, wijn, ijs, vruchtendranken en zelfs koosjer aardbei likeur.

Praktische informatie

Openingstijden

De aardbeienplukkerij is van oktober tot en met december dagelijks van 09.30-16.00 uur geopend.

De velden en de winkel zijn van januari tot en met december dagelijks geopend van 09.00-17.00 uur.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

In Mooiberge worden de mooiste en sappigste aardbeien van Zuid-Afrika geoogst. De setting is schitterend, de bergen en wijngaarden zijn het decor en je ziet hier vogelverschrikkers, reuze aardbeien en antieke tractoren. Meer lees je op mijn website. Lees je mee? #mooiberge #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven