Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 3 – woensdag 8 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 3 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Kaapse Schiereiland

Omschrijving: Vandaag rijden we de stad uit en bezoeken we het schiereiland ten zuiden van Kaapstad, met als einddoel Kaap de Goede Hoop. Onderweg ziet u prachtige baaien en ruige kliffen, die ons in Houtbaai brengen. Vanuit hier rijden we richting Simonstown waar we de bij Boulders Beach de pinguïnkolonie bezoeken. Het is een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komen we aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook de beroemde Capepoint ligt. Een pittige wandeling, maar het uitzicht maakt alles goed. Hier komen twee zeeën bij elkaar en staat u letterlijk op het zuidelijkste puntje van dit continent. Via de andere kant van het schiereiland rijden we op ons gemak terug naar Kaapstad, waar we in de namiddag de Tafelberg bezoeken. Als het weer het toelaat kunt u (optioneel) ook de kabelbaan naar boven nemen en genieten van het uitzicht. Vanaf hier ziet u hoe groot Kaapstad is, met al zijn verschillende wijken en Townships.

Overnachting: Lady Hamilton Hotel – Kaapstad. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto’s van het Lady Hamilton Hotel in Kaapstad.

Ochtend

Vanochtend ben ik om 06.40 uur wakker. Om 07.05 uur zit ik beneden bij het ontbijt. Dit was weer een standaard ontbijt maar het is oké.

Ik loop terug naar mijn kamer om mijn tanden te poetsen en om mijn spullen voor vandaag te halen.

Busrit naar het Kaapse Schiereiland

Buiten staat Peter klaar. Hij is de komende weken onze chauffeur. Een vriend van Karel, Jacques, gaat vandaag mee. Hij is een expert voor het Kaapse Schiereiland, het gebied dat we vandaag bezoeken. We rijden via Bo Kaap Kaapstad uit. Bij Maiden Cove maken we de eerste fotostop voor vandaag. Een mooi plekje aan zee. Hier is de Norman dennenboom te vinden, zo wordt door Jacques uitgelegd.

Maiden Cove

Houtbaai en Duikereiland

We rijden naar Houtbaai. Hier hebben we tot 09.30 uur de tijd om rond te lopen. Net als twee jaar geleden, zijn er langs het water stalletjes met koopwaar te vinden. We drinken koffie in één van de vele restaurantjes. Ik kies voor een heerlijke cappuccino.

We nemen de boot, genaamd Calypso. Op twee personen van onze groep na zitten we op het achtersteven van de boot. We varen de haven uit op weg naar Duikereiland. In de haven van Houtbaai zien we de eerste zeehonden. Het waait hard. We komen aan bij de zeehonden op het eilandje. Het zijn er heel veel. Het is een mooi gezicht en stinken dat ze doen. We varen rond het kleine eilandje waar de zeehonden op de rotsen liggen of rond het eiland zwemmen. De boottocht duurt ongeveer veertig minuten en dan zijn we terug in de haven van Houtbaai. Het is een leuke tocht. Aan de kade worden we opgewacht door de muziekband. Deze band staat er elke dag.

Zeehonden op Duikereiland

Chapman's Peak

Wij rijden verder. Om de baai heen rijden we naar Chapman’s Peak Drive. Onderweg maken we een fotostop om van deze kant te genieten van het uitzicht over Houtbaai en omgeving. Chapman’s Peak is een bekende weg vanaf Houtbaai richting Capepoint. De natuur langs de kant van de weg is er schitterend met mooie vegetatie en een mooi uitzicht richting Houtbaai en in de verte Duikereiland. We maken dan ook een stop om ook de vegetatie te kunnen genieten.

Houtbaai vanaf Chapman's Peak

Kaapse Schiereiland

We rijden langs een schitterende kust over het Kaapse Schiereiland naar Table Mountain National Park. We maken van de gelegenheid gebruik om tijdens het lange wachten bij de ingang een paar planten te fotograferen. Het is een schitterend gebied. Onderweg naar Capepoint zien we struisvogels, bonte bokken, ibissen en langs de kant van de weg bavianen.

Capepoint

We rijden door naar Capepoint. Hier wandelen we naar de vuurtoren. We komen langs het bord met de coördinaten. Het is een hele klim. Onderweg vallen me de bloeiende bloemen tegen. Twee jaar geleden waren dat veel meer in mijn ogen. Na een lange klim zijn we boven en kunnen we genieten van dit schitterende stukje natuur. We staan aan de voet van de vuurtoren. Hier moeten we nog een stuk omhoog klauteren voor nog een keer een schitterend uitzicht en het bord met de kilometers richting Amsterdam. Ook hier is er weer een schitterend uitzicht over dit zuidelijke puntje Zuid-Afrika en de oceaan. We lopen langs hetzelfde pad naar beneden.

Capepoint

Kaap de Goede Hoop

Om 13.10 uur rijden we verder naar het beroemde bord Kaap De Goede Hoop. Dit bord is heel moeilijk te fotograferen omdat het er druk is. Ik wil zo weinig mogelijk mensen op mijn foto hebben en alleen maar dit bord. We nemen ook een kijkje bij de zee.

Bord van Kaap de Goede Hoop

We rijden verder. Langs de kant van de weg zitten heel veel bavianen. Ze zijn zo brutaal dat ze zelfs op het dak van de auto, die voor ons rijdt, zitten en op deze manier een stuk meeliften.

Bavianen onderweg op het Kaaps Schiereiland

Wilt u het Kaapse Schiereiland ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Lunch in Simon's Town

We arriveren in Simon’s Town. Eindelijk tijd voor de lunch. Deze lunch gebruiken we in Meeting Place Restaurant. Het is een leuk restaurant maar het duurt wel heel erg lang voor we ons eten krijgen. We hebben vanuit dit restaurant een mooi uitzicht over een deel van de marinehaven van Simon’s Town. De meeste groepsleden hebben een club sandwich. Maar bij een sandwich heb ik andere associaties dan dat we even later voorgeschoteld kregen. Maar het is wel heel lekker.

Lunch in Simon's Town

Boulders Beach

Om 15.30 uur rijden we uiteindelijk naar de pinguïns in Boulders Beach. Het regent in ene heel erg hard, maar dat is ook maar eventjes. We lopen via een zandpad naar het deel dat ik nog van de vorige keer herinner.

Bij de ingang van Boulders Beach krijgen we een folder met informatie over Boulders Beach. Via het hek lopen we via de houten vlonders naar de pinguïns. Het zijn er heel veel. Ze zitten overal, in het groen, onder de houten vlonders en in het zand. Ik loop in de richting van de zee. Als ik aan het eind van de vlonders ben, heb ik een schitterend uitzicht over de pinguïns die over het strand lopen en in zee zwemmen. Het is een leuk gezicht. Het is hier best druk ondanks dat het weer iets minder is. We zijn er niet heel lang.

Pinguins in Boulders Beach

Busrit naar Kaapstad

We lopen weer terug naar de bus. De Tafelberg gaat vandaag niet meer lukken, we gaan het morgenochtend proberen. Dan hebben we de tijd omdat we niet ver hoeven te rijden naar Stellenbosch.

Om 16.15 uur vertrekken we vanuit Boulders Beach naar Kaapstad. De schitterende route gaat langs o.a. de Polsmoorgevangenis waar Nelson Mandela vast heeft gezeten en Kirstenbosch Botanical Garden. Onderweg regent het weer en zien we de regenboog over de stad vallen.

Regenboog boven Kaapstad

Terug in het hotel

Om 17.30 uur zijn we terug in Lady Hamilton Hotel. Bij het hotel nemen we afscheid van Jacques. Ik loop naar mijn kamer. Ik leg mijn spullen in de kamer en neem een kijkje bij het zwembad van het hotel. Het is absoluut geen zwemweer, maar ik zou hier ook niet willen zwemmen als ik dit zwembad zo bekijk. Het zwembad is net als mijn kamer een beetje vergane glorie en nodig aan renovatie toe.

Terug op mijn kamer douche ik me en kleed me. Ook werk ik aan mijn reisverslag van deze dag.

Avond

Om 19.00 uur lopen we met de hele groep naar grillrestaurant Nelson’s Eye. Het restaurant is niet genoemd naar de beroemde Nelson (Mandela), maar naar een Engelsman, Horatio Nelson, een hele bekende admiraal in het Engelse leger (zijn standbeeld staat vanwege zijn verdiensten op Trafalgar Square in London), Lady Hamilton was zijn maîtresse. Ik kies een heerlijke struisvogelbiefstuk met frieten een geflambeerde cherry flambee als toetje. Het is heerlijk.

We gaan terug naar het hotel en op mijn kamer type ik verder aan mijn reisverslag. Dan is het lekker slapen. Morgen verlaten we het schitterende Kaapstad.

Diner in grillrestaurant Nelson's Eye in Kaapstad

Het weer

Bewolktlicht bewolkt en ± 20° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 3 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezocht ik het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan Duikereiland, Capepoint, Kaap de Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach. Alles over de derde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #kaapseschiereiland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezocht ik het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan Duikereiland, Capepoint, Kaap de Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach. Alles over de derde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #kaapseschiereiland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezocht ik het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan Duikereiland, Capepoint, Kaap de Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach. Alles over de derde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #kaapseschiereiland #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 3 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezocht ik het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan Duikereiland, Capepoint, Kaap de Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach. Alles over de derde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #kaapseschiereiland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezocht ik het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan Duikereiland, Capepoint, Kaap de Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach. Alles over de derde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #kaapseschiereiland #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezocht ik het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan Duikereiland, Capepoint, Kaap de Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach. Alles over de derde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #kaapseschiereiland #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven