Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 4 – donderdag 9 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 4 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Kaapstad – Wijnlanden

Omschrijving: Na een rustige ochtend verlaten we de stad om richting de beroemde wijnlanden te rijden, die op ongeveer 45 minuten rijden liggen, met Stellenbosch als centraalpunt. Uiteraard maken we een wandeling door dit vriendelijke dorpje met oude Kaapse huizen, gezellige winkeltjes en restaurantjes, waar u met mooi weer op het terras kunt genieten van een heerlijke kop koffie of een lunch. Een heerlijke rustige dag om te genieten van dit mooie stukje Westkaap. Overnachting in de wijnlanden.

Overnachting: Stellenbosch Hotel – Stellenbosch. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto’s van het Stellenbosch Hotel in Stellenbosch.

Ochtend

Deze ochtend ben ik al om 06.00 uur wakker. Om 07.15 uur sta ik op en pak ik mijn koffer in. Vandaag verlaten we Kaapstad en trekken we de wijnlanden in. Bij het ontbijt vraagt Karel mij hoe ik het hotel vind, ik heb hem eerlijk gezegd dat ik het vergane glorie vind. Er zijn te veel mankementen en kapotte kussens, vies zwembad enz. Het hotel is nodig aan renovatie toe. De rest van de groep komt ook bij het ontbijt.

Als ik klaar ben ga ik terug naar mijn kamer om mijn koffer buiten de deur te plaatsen. Een medewerker van het hotel zal deze ophalen en in de bus plaatsen. Ik maak intussen een begin aan mijn reisverslag van vandaag. Om 08.50 uur loop ik naar beneden om uit te checken. Ik ben klaar om Kaapstad te verlaten.

Kaapstad

Om 09.00 uur vertrekken we. Helaas heeft de Tafelberg nog een tafelkleedje en kunnen we er niet op. We rijden langs het parlementsgebouw naar het Stadhuis van Kaapstad. We kunnen hier helaas niet naar binnen, maar lopen er langs om de buitenkant te bekijken.

Het stadhuis van Kaapstad

Aan de overkant is Kasteel de Goede Hoop, waar we ook niet ingaan maar waar we wel om heen en langs lopen. Ik vind het jammer dat we er niet ingaan. Om 09.50 uur rijden we in de richting van de Tafelberg. De berg is wel open lezen we op het bord maar er is niets te zien, want het is er nog zwaarbewolkt.

Signal Hill

We rijden naar Signal Hill. Hier hebben we een schitterend uitzicht over Waterfront, Robbeneiland en de haven van Kaapstad. Er lopen helmparelhoenders rond. Verder is net als in Waterfront een frame met daarachter (vandaag) een bewolkte Tafelberg. De Tafelberg is bijna niet te zien. Dit is ook een mooi plekje. We lopen wat rond en maken iets verder naar beneden een fotostop en we kunnen hier van het uitzicht genieten. We zien Bo Kaap en het Lady Hamilton Hotel liggen. Er is een schitterend uitzicht over Waterfront en het voetbalstadion van het WK voetbal 2010 waar Nederland de finale van Spanje heeft verloren. Jammer dat het weer nu niet meewerkt.

Uitzicht over Kaapstad vanaf Signal Hill

We gaan het nog een keer proberen naar de Tafelberg te komen. Het is frisjes en ook niet helemaal droog. Het gaat hem helaas vandaag niet worden, het is veel te bewolkt. We drinken een kop koffie aan de voet van de Tafelberg.

De Tafelberg

Wilt u Kaapstad ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Victoria & Albert Waterfront

Daarna worden we naar Victoria & Alfred Waterfront in het centrum van Kaapstad gebracht. We hebben hier tot 13.30 uur de tijd om het centrum te verkennen. We stoppen en parkeren de bus op het parkeerterrein aan de voorkant en Karel wijst ons het centrale verzamelpunt bij ingang 5.

Ik ga naar de Out of Africa store. Ik wil daar nog iets kopen. Eén van de groepsleden loopt met me mee, maar zij heeft zo veel tijd nodig om in de winkel een keuze te maken, dat ik daar niet op wacht. Ik loop naar een boekhandel om een plattegrond van Namibië te kopen. Met twee anderen lunch ik vervolgens bij Mugg & Bean. Ik kies voor een bacon en kaas sandwich. Het duurt weer erg lang voor deze lunch geserveerd wordt. Dan is het alweer tijd om te gaan. Iedereen is op tijd bij het verzamelpunt. We lopen naar de bus en vertrekken naar Stellenbosch.

Bekijk ook: Foto’s van Kaapstad

Aankomst in Stellenbosch Hotel

Het is 13.40 uur als we rijden. De rit neemt een klein uurtje in beslag. Onderweg zien we de wijngaarden van de Kaapse Wijnlanden al liggen.

Het is ongeveer 14.45 uur als we bij het Stellenbosch Hotel arriveren. Karel heeft om 10.00 uur vanochtend al gebeld met de vraag of de kamers rond 14.00 uur klaar zouden zijn. Dat zou het geval zijn, werd gezegd. Toen we aankwamen bleek dat er vijf kamers zijn niet klaar zijn. Ook mijn kamer is nog niet klaar. Het is een leuk hotel, een lobby met een zitje en een leuke ouderwetse kachel. Ik loop nog wel naar mijn kamer die zich in een ander gebouw aan de overkant van de receptie bevindt, maar het zijn volgens de manager details die nog niet klaar zijn. Deze kamers waar ik en nog twee anderen die ook alleen reizen zullen verblijven, zijn net gerenoveerd. Drie kamers zijn al wel klaar maar zij zitten in een ouder gedeelte bij het hoofdgebouw. Op mijn kamer zijn ze nog bezig met het plaatsen van de douchecabine. De rest van de kamer ziet er goed uit. Ik laat mijn spullen op de kamer, want het is tijd om voor een wandeling door Stellenbosch.

Mijn kamer in het Stellenbosch Hotel in Stellenbosch

Stellenbosch

Tijdens de wandeling door Stellenbosch is de typische bouwstijl van Stellenbosch goed te zien. De bouwstijl wordt de Kaap-Hollandse stijl genoemd.

We lopen met Karel naar de Botanische Tuin van Stellenbosch. Het is hier schitterend. Wij kunnen ons helemaal uitleven met het fotograferen van de bloemen, de mannen vinden het allemaal best die zitten al lang op een terrasje als ik met een paar dames nog terugkom. Het is een schitterende tuin, niet groot maar er zijn wel mooie bloemen en struiken. Ook de suikerbossies en de protea zijn hier te zien, evenals een vleesetende plant met een schitterende tekst. Bij het restaurant drinken we een kopje koffie.

Botanische Tuin in Stellenbosch

We lopen weer door Stellenbosch in de richting van de Moederkerk. Deze kerk is een kerk zoals wij die kennen met originele kerkbanken en mooie glas-in-lood-ramen. We krijgen van een vrijwilliger in de kerk uitleg over deze glas-in-lood-ramen. Er zijn ramen te vinden met de afbeeldingen zoals Ik… ben de ware wijnstok, de alpha en de omega, de opstanding en het leven.

Moederkerk in Stellenbosch

Daarna lopen we terug naar het hotel, deze bevindt zich vlakbij de kerk.

Wilt u Stellenbosch ook bezoeken, boek hier uw tour(s)

Ik ga alleen verder, maar de Dorpsstraat is zo lang, dat ik op een gegeven moment terugga en de Kerkstraat in loop om een paar winkels te kijken en een paar kaartjes voor het thuisfront te kopen. Het zijn hele leuke winkels. Ze hebben hier zulke leuke dingen, ook hele mooie schilderijen maar die zijn niet te betalen en hoe moet je ze mee nemen.

Er is een kunstroute aangelegd in de stad. Ik vind ze erg leuk, zoals de reiziger.

Kunstroute in Stellenbosch : Old Mac - Digging for happiness

Ik kom een groepslid tegen en met zijn tweetjes lopen we een stukje van deze kunstroute.

Terug in het hotel is mijn kamer gelukkig klaar. Ik internet wat en neem rust. Eén van de groep komt naar boven om een tijd voor het diner af te spreken. We spreken om 18.45 uur af. Voor het diner kleed ik me om en lees nog een krant op internet.

Avond

Met zijn tweetjes trekken we de stad in. Het is druk in Stellenbosch, we lopen heel veel restaurants af. Bij verschillende restaurants is het zo vol dat er geen plaats is en bij andere restaurants willen we niet zitten. Uiteindelijk belanden we bij het Wijnhuis om de hoek van het hotel. Hier is het boven ook helemaal vol maar we kunnen beneden zitten. We hebben een fles water met zijn tweeën en nemen allebei tagliatella met pijnboompitten, kip en champignonsaus. Het eten is er tot onze verwondering heel snel. Het is heerlijk en we hebben een hele gezellige avond.

Mijn diner in het Wijnhuis in Stellenbosch

Als we weg gaan, komen vier andere groepsleden van boven gelopen. Zij hebben hier ook gegeten. De andere twee hebben we eerder op de avond al ergens anders in een restaurant zien zitten. We lopen met zijn zessen nog wat langs de gesloten winkels om vervolgens naar het hotel te lopen.

We gaan allen terug naar de kamers. Ik laat op mijn kamer aan het thuisfront weten dat alles goed is. Na het douchen werk ik nog even aan mijn reisverslag van deze dag en schrijf ik de ansichtkaarten aan het thuisfront. Morgen is het vertrek om 09.00 uur. Ik zet mijn wekker en ga dan lekker slapen.

Het weer

Bewolktbewolkt en ± 18° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Dag 4 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik een deel door rond Kaapstad. De rest van de dag breng ik door in Stellenbosch met een bezoek aan de lokale botanische tuin en de Moederkerk, Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #stellenbosch #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 4 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik een deel door rond Kaapstad. De rest van de dag breng ik door in Stellenbosch met een bezoek aan de lokale botanische tuin en de Moederkerk, Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #stellenbosch #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 4 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik een deel door rond Kaapstad. De rest van de dag breng ik door in Stellenbosch met een bezoek aan de lokale botanische tuin en de Moederkerk, Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #stellenbosch #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Dag 4 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik een deel door rond Kaapstad. De rest van de dag breng ik door in Stellenbosch met een bezoek aan de lokale botanische tuin en de Moederkerk, Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #stellenbosch #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 4 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik een deel door rond Kaapstad. De rest van de dag breng ik door in Stellenbosch met een bezoek aan de lokale botanische tuin en de Moederkerk, Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #stellenbosch #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 4 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik een deel door rond Kaapstad. De rest van de dag breng ik door in Stellenbosch met een bezoek aan de lokale botanische tuin en de Moederkerk, Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #stellenbosch #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven