JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Met deze instameets Waterliniepad wil de organisatie de deelnemers laten kennismaken met de bijzondere plekken in zowel de Stelling van Amsterdam als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De organisatie van deze instameet ligt in handen van Instameet Holland.
                                                                                                                        

Waterliniepad
Het Waterliniepad is een 350 kilometer lang wandelpad langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De wandelpaden zijn doordrenkt van historie en brengen je door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed. En hoewel je altijd dicht bij de randstad bent, loop je continu door prachtige natuur. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Veel van de 95 forten waar je langs loopt zijn veranderd in gastvrije pleisterplaatsen waar je terecht kunt voor een drankje, hapje of een overnachting.

Ik heb op 18 mei deelgenomen aan het eerste deel. Deze bracht me naar Fort Nigtevecht, de Liniebrug, Fort Uitermeer en het Nederlands Vestingmuseum in Naarden.

Collage van Instameet Holland/ Waterliniepad part I op 18-5-2019Instameet Waterliniepad part 1 met Fort Nigtevecht, Liniebrug, Fort Uitermeer en Nederlands Vestingmuseum in Naarden.


Op 15 juni was deel 2. Ik heb me ingeschreven, maar ik ben met de bingo helaas uitgeloot. Deze instameet ging naar Fort Vechten, Fort bij Rijnauwen en Fort de Batterijen.

Deel 3 is op 6 juli. Deze bracht me naar Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.

Collage van Instameet Waterliniepad part 3 op 6-7-2019Instameet Waterliniepad part 3 met Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.

Voor deel 4 en 5 was ik, helaas, uitgeloot.


Social Media
Facebook
Instagram : Instameet Holland
                   De Nieuwe Hollandse Waterlinie
                   De Stelling van Amsterdam

 

Ik heb al aan meerdere instawalks/instameets meegedaan. Welke dat zijn, leest u hier.

Wat een instameet/instawalk inhoud, leg ik u uit in een blog op mijn andere website.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Wat is het Waterliniepad en wat houdt de Instameet Waterliniepad in. Ik leg het je uit in dit artikel. Lees je mee? #fortnigtevecht #fortuitermeer #liniebrug #nederlandsvestingmuseum #gorinchem #woudrichem #slotloevenstein #fortvuren #instameet #waterliniepad

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment