Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Instawalk Hembrugterrein in Zaandam

Ik neem regelmatig deel aan instawalks. Deze instawalk gaat naar het Hembrugterrein in Zaandam. Een gebied dat ik niet ken.

Inhoudsopgave

Aankondiging Instawalk Hembrugterrein

Er wordt weer een instawalk georganiseerd, deze keer op het Hembrugterrein In Zaandam. Ik zie op 25 september 2018 een Instagram bericht dat er in het kader van de Week van de Industrie Cultuur in samenwerking met Art Zaanstad deze instawalk wordt georganiseerd. Ik geef me dezelfde dag nog op via het aangegeven e-mailadres. Er zijn vier groepen die verdeeld over twee zaterdagen kunnen deelnemen aan deze instawalk. Ik geef met op voor de instawalk van 20 oktober om 14.00 uur.

Bericht op Instagram over de Instawalk Hembrug op 20-10-2018

Voorbereiding

Een week later hoor ik via Sara dat ik mee mag op zaterdag 20 oktober. Ik heb er zin in.

Omdat ik twee dagen voor de instawalk nog altijd niets gehoord heb, trek ik aan de bel want het mij niet duidelijk waar ik moet zijn en wat het programma is. Een dag later krijgen alle deelnemers onderstaande mail:

Morgen begint de Week van de Industriecultuur en dan zullen ook de superleuke instawalks met Marjolein Lensink plaatsvinden.

Het verzamelpunt is bij Artzaanstad, Grote Hulzen 11 op het Hembrugterrein in Zaandam.
Zorg ervoor dat je minimaal een kwartier voor aanvang van de Instawalk waar je je voor hebt ingeschreven aanwezig bent.

Na afloop van de wandeling staat er een drankje en iets lekkers bij Artzaanstad voor je klaar.

Alle wandelingen zijn volledig vol geboekt dus je kunt alleen mee met de wandeling waar je bevestiging voor hebt gekregen.
Het is helaas niet mogelijk om nog van dag of tijd te wisselen.

Tot snel!

Hartelijke groet ook namens de Week van de industriecultuur,

Sara

Ps. De prachtige poster van de Week van de Industriecultuur ontworpen door Eric Coolen is gratis bij Artzaanstad te krijgen.
Er is ook een kalender, die is te koop voor 12,50.

Logo van Artzaanstad

Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein)
1505 RH Zaandam
075-6141210
www.artzaanstad.nl

Zaterdag 20 oktober 2018

Ik vertrek op tijd met de trein naar Zaandam, omdat ik foto’s in het centrum wil maken van het Inntel Hotel. Ik heb dit gebouw meerdere keren vanuit de trein gezien en omdat ik nu toch in Zaandam ben, grijp ik mijn kans om hier foto’s te maken. Het gebouw is in typische Zaanse stijl gebouwd. Net als de rest van het gebied. Als ik het station uitloop zie ik in de richting van het centrum meer gebouwen in deze typische stijl, zoals het VVV-kantoor en ook een winkels die hier naast liggen. Zelfs het stadhuis heeft de typisch groene kleur.

In het centrum van Zaandam vooraf aan de Instawalk Hembrugterrein op 20-10-2018

De Instawalk begint om 14.00 uur en ruim op tijd loop ik naar het busstation. Hier blijkt dat de bussen slechts 1x per half uur gaan en dat de bus die ik wil hebben ook nog eens vertraging heeft. Het zal tricky worden om op tijd te zijn, want ik weet ook niet waar ik precies moet zijn. De routeplanner geeft wel aan dat het 5 minuten lopen is vanaf de bushalte, maar die loopminuten neem ik al jaren met grote korrel zout, want dat klopt nooit. De bus is inderdaad veel te laat en heel vol, want er zijn veel jongeren die ook mijn kant op reizen, gelukkig niet naar het Hembrugterrein.

Als ik de bus uitstap zie ik aan de overkant al een groot bord met de naam Hembrug. Artzaanstad aan de Grote Hulzen wordt ook aangegeven op de borden. Ik ben net op tijd, maar de organisatie weet dat ik net wel of net niet op tijd zal komen, omdat ik onderweg gebeld heb. In Artzaanstad wordt de groep verteld dat we naar een afgesloten terrein gaan waar alleen de groepen die deelnemen aan de instawalk mogen komen. De groep van 14.00 uur bestaat uit 17 personen. Er zijn mensen die zich hebben opgegeven maar niet komen opdagen en zich ook niet afmelden.

Achter Marjolein lopen we naar dit afgesloten terrein. Na een korte wandeling komen we aan bij het hek en daarna is het nog klein stukje lopen naar de oude vervallen gebouwen waar we ons het komende uur kunnen uitleven met urbex fotografie. Dit terrein was vroeger een wagenmakerij. Nu is het oud en vervallen. Het is een geweldige plek voor fotografie. Mocht u hier in de toekomst een keer de kans krijgen om hier rond te lopen en te fotograferen, vergeet dan ook niet om buiten in het afgesloten deel een rondje te maken.

Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018
Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018

Na een uurtje fotograferen lopen we terug naar Artzaanstad en daar staat de koffie/thee/fruitsappen klaar met koekjes. Hier wordt nog wat nagekletst, maar ik vind het zonde van mijn tijd want nu ik hier toch ben wil ik ook de rest van het Hembrugterrein bekijken.

Vroeger werden hier vuurwapens, artillerie en munitie gemaakt. Nu worden op deze oude fabrieksterrein monumenten gerestaureerd en wordt het een vestigingsplaats voor creatieve en innovatieve ondernemers, cultuur, evenementen en food & drinks ondernemers. Het is een schitterend terrein waar ook het Hembrugmuseum is gevestigd. Aan de buitenkant komt u al veel te weten over de werkzaamheden op het Hembrugterrein. In de Yada Market zijn leuke winkels en restaurants gevestigd. Voor meer informatie het Hembrugterrein, zie het artikel Hembrugterrein.

Op het Hembrugterrein na de Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018
Mijn vermoeide voeten na de Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018

Moe maar voldaan loop ik terug naar de bushalte. Ik loop nog op het Hembrugterrein en zie dan de bus wegrijden. Dat wordt bijna een half uur wachten. Gelukkig kan ik bij de bushalte zitten en mijn vermoeide voeten even rust gunnen.

Terug op het station na bijna een half uur wachten en een busrit van 5 minuten, zie ik dat ik weer 20 minuten moet wachten op mijn trein. Ik maak nog even gebruik van het mooie licht in het centrum om het Inntel Hotel nog een keer te fotograferen.

In het centrum van Zaandam na de Instawalk Hembrugterrein / Copyright © JTravel.nl

Napret

Het is een geweldige middag. Artzaanstad en Marjolein bedankt voor de organisatie. Tot een volgende keer.

De # waar u de foto’s van de Instawalk Hembrugterrein op social media kunt bekijken, zijn: #industriecultuur_instawalk #industriecultuur #weekvandeindustriecultuur.

Diezelfde avond zie ik de eerste foto’s al op Instagram verschijnen net als de dagen daarna en ook het weekend er op zijn veel foto’s van deelnemers aan deze vier instawalks Hembrugterrein gepost. Ook zie ik op Facebook onderstaande groepsfoto die bij het logo van de Hembrug is gemaakt.

Groepsfoto van deze Instawalk op 20-10-2018

Voor meer informatie over het Hembrugterrein en de foto’s, zie de betreffende artikelen.

Voor de overige instameets/instawalks waaraan ik heb deelgenomen verwijs ik door naar het inleidende artikel over de instameets/instawalks.

Bewaar op Pinterest

Ik nam deel aan de Instawalk Hembrugterrein in Zaandam. Dit alles in het kader van de week van de Industriecultuur. Mijn belevenissen van deze dag lees je hier. Lees je mee? #hembrugterrein #zaandam #instawalk #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instawalk Hembrugterrein in Zaandam. Dit alles in het kader van de week van de Industriecultuur. Mijn belevenissen van deze dag lees je hier. Lees je mee? #hembrugterrein #zaandam #instawalk #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven