JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

 

Een instameet / instawalk is een ontmoeting tussen gebruikers van social media. Deze ontmoetingen vinden plaats door het hele land. Soms zie ik berichten over Instawalks op Facebook en andere Instameets worden via Instagram aangekondigd (bijv. op instagram bij @instawalks). Het enige wat van deelnemers wordt gevraagd is tijdens of na afloop (een deel van) de gemaakte foto's te delen via social media met de hashtags # die bij de uitnodiging worden opgegeven. Dit om de foto's gemakkelijk terug te vinden.

Op 8 augustus 2017 heb ik de Instawalk Waterbazen naar 3 locaties gemaakt: St. Bavokerk in Haarlem, Cruquius Museum in Cruquius en het Rijnlandshuis in Spaarndam, dit in het kader van de tentoonstelling Waterbazen.

Op 28 oktober 2017 heb ik deelgenomen aan de Instameet 24H Noord. Deze Instameet was georganiseerd door IAmsterdam. Hier heb ik scheepswerf Damen Shiprepair Amsterdam, de GeWoonboot voor een workshop 'Verdien geld met je plastic afval', Brouwerij Oedipus en HoogtIJ bezocht. Het begin van het programma was in Café Noorderlicht op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Op 9 december 2017 heb ik deelgenomen aan de Instameet Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Deze Instameet was georganiseerd door het Groot Handelsgebouw, @instawalk010 en @rottergram. Dit keer was de instameet op één locatie, het Groot Handelsgebouw naast het Centraal Station van Rotterdam.

Op 24 maart 2018 werd de Rotterdam Makers District Instameet gehouden, een instameet georganiseerd door Rotterdam Partners. Hier heb ik de RDM met het Innovation Dock en de Onderzeebootloods en het M4H district met de Keilewerf, Studio Roosegaarde, het HAKA-gebouw en Ferro Dome bezocht. Met vervoer tussen de RDM Rotterdam en het M4H district was met de watertaxi.

Op 20 oktober 2018 werd de Instawalk naar het Hembrugterrein in Zaandam georganiseerd. Deze instameet was georganiseerd door @marjolein_zaandam in samenwerking met #artzaanstad in het kader van de Week van de Industrie Cultuur in de Zaanstreek. Deze keer was de instawalk ook weer op één locatie, het Hembrugterrein, waar ik een afgesloten terrein bezocht waar je normaal gesproken niet mag komen.

Op zaterdag 18 mei 2019 nam ik deel aan part 1 van de Instameet Waterliniepad. Deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. Dit omdat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie staat om te worden toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik bezocht Fort Nigtevecht, de Liniebrug, Fort Uitermeer, Nederlands Vestingmuseum en vestingstad Naarden.

Op zaterdag 6 juli 2019 nam ik deel aan part 3 van de Instameet Waterliniepad. Deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. Dit omdat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie staat om te worden toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik bezocht de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. (voor deel 2, 4 en 5 van de instameets Waterliniepad was ik helaas uitgeloot).

Op vrijdag 10 september 2021 nam ik deel aan de Instameet Ode aan het Landschap Noord-Holland in de Haarlemmermeer. Ook deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. 2021 is het landelijk themajaar voor Ode aan het Landschap, vandaar deze instameet. Ik bezocht het Cruquius Museum, Fort van Hoofddorp en Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Op woensdag 20 oktober 2021 nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Ook deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. Deze instameet werd gehouden in het kader van de Week van de Industrie Cultuur in de Zaanstreek. Ik bezocht het Riwald Recycling en de Broedmachine in Beverwijk, ik maakte een boottocht in de haven van Beverwijk en bezocht het Beeldenpark 'Een Zee van Staal' in Wijk aan Zee.

 

Door op onderstaande foto's te klikken, kunt u informatie over de verschillende Instawalks en Instameets die ik gemaakt heb, lezen en de foto's bekijken.

 

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Hier zie je aan welke instameets/instawalks ik de afgelopen jaren heb deelgenomen. Vanaf deze pagina klik je door naar de instawalk/instameet waar je meer over wilt weten. Kijk je mee? #instameet #instawalk #groothandelsgebouw #waterbazen #waterliniepad #24hnoord #hembrugterrein #rotterdammakersdistrict #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment