Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Broedmachine in Beverwijk

In oktober 2021 nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur met bezoeken aan Riwald Recycling in Beverwijk, de Broedmachine in Beverwijk, een haventocht in Beverwijk en het beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee. Alles over de Broedmachine in Beverwijk leest u in dit artikel.

Inhoudsopgave

Ligging

De Broedmachine is gevestigd aan de Parallelweg 7 op de hoek met de Zuiderkade in Beverwijk op het Bedrijventerrein Beverwijk Business Docks.

Broedmachine in Beverwijk

De Broedmachine is sinds 2017 een plek waar creatieve en startende ondernemers het hele jaar door terecht kunnen om te experimenteren en te maken. Het is plek waar ruimte is voor ontwikkeling, verbinding en samenwerking. De Broedmachine is een veilige leeromgeving waar experimenten worden aangemoedigd. De Vereniging Broedmachine ondersteunt de continuïteit van Stichting Young Art Festival. De Broedmachine stimuleert initiatieven die gebaseerd zijn op creativiteit, kwaliteit, ondernemerschap, eigen initiatief en innovatie.Startende makers met een goed idee en ambitie kunnen hier proberen, uitvinden en samenwerken met ervaren machinebewoners en mentoren.

In het gebouw aan de Parallelweg in Beverwijk vind je een gedeelde werkplaats, oefenruimtes en flexwerkplekken. Iedereen die mee wil doen wordt lid van de vereniging Broedmachine. De basisbeginselen van de Broedmachine zijn techniek, innovatie, cultureel ondernemerschap, eigen initiatief en het delen van kennis. Startende makers met een goed idee en ambitie kunnen hier proberen, uitvinden en samenwerken met ervaren machinebewoners en mentoren. In de Broedmachine zijn optredens, exposities en bijeenkomsten.

Mocht u een ruimte nodig hebben voor een vergadering of een bijeenkomst, deze ruimte kunt u in de Broedmachine huren.

In totaal zijn er 43 ateliers te huur voor creatieven, kunstenaars, muzikanten, ontwerpers of duurzame initiatieven. Deze ateliers zijn 10-50 m2.

Podiumcafé Toos in de Broedmachine is de plek voor lunch en diner. Het Podiumcafé is geopend van woensdag t/m zaterdag geopend voor zowel lunch als diner. Meer informatie leest u op de website van Podiumcafé Toos. Podiumcafé Toos is gevestigd op de begane grond van de Broedmachine.

De atelierhouders hebben allemaal hun eigen kennis en vaardigheden, zo zijn er beeldende kunstenaars, een koffiebranderij, fotografen, theatermakers en andere creatievelingen die hier hun werkplaats hebben.

De Broedmachine in Beverwijk

Praktische informatie

Overige informatie

  • Lunchen en dineren kan bij Podiumcafé Toos op de begane grond van de Broedmachine.
  • Er is geen lift aanwezig.
  • Toiletten zijn boven en alleen per trap bereikbaar.
  • Er worden regelmatig workshops voor jong en oud gegeven.

Bereikbaarheid

  • Auto :
    Vanuit Amsterdam neemt u de weg naar Beverwijk. Op de A22 rijdt u richting Beverwijk en slaat af bij de afslag richting Verkeersplein Noord. Dan is het bijna een kilometer naar de Broedmachine. Parkeren kunt u in de buurt van de Broedmachine.
  • Openbaar vervoer:
    Station Beverwijk ligt aan de andere kant van de A22 en N197. Lopend is de Parallelweg in ongeveer 20 minuten bereikbaar via de Wijckermolen en de Viaductweg. U kunt per bus of trein aankomen op het station van Beverwijk.

Adres

Broedmachine
Parallelweg 7
1948 NK Beverwijk
Telefoon: 06 – 24 51 12 11
E-mail: broedmachinebeverwijk@gmail.com
Website:
Logo van de Broedmachine in Beverwijk

Sociale media

Bewaar op Pinterest

Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog
Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven