JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

 

Iedereen is wel een keer op de nationale luchthaven Schiphol geweest, hetzij met de trein, hetzij om er per vliegtuig te vertrekken en/of aan te komen. Maar wist u dat Schiphol in de gemeente Haarlemmermeer ligt?

Ik neem u mee naar deze gemeente want naast Schiphol, is hier nog veel meer te zien en te beleven, zoals Hoofddorp, de hoofdplaats van de gemeente met het Historisch Museum Haarlemmermeer, de Bijbelse Tuin Hoofddorp, de Hoofdvaartkerk en het Haarlemmermeerse Bos.

Een roos in de rozentuin in het Haarlemmermeersebos in Hoofddorp/Haarlemmermeer

 

In Cruquius kunt u het gemaal en museum Cruquius bezoeken.

Een ander museum in de gemeente Haarlemmermeer is het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 gevestigd. Zeer de moeite van een bezoek waard. U ziet hier de geschiedenis van tientallen geallieerde, Nederlandse en Duitse vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in en rondom de Haarlemmermeer zijn neergestort.

Een leuk uitje is naar Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. In september en oktober worden hier de zelfplukdagen gehouden. U kunt uw eigen appels en peren plukken en tegen betaling meenemen naar huis. Ook de rest van het jaar is hier elk weekend wat te beleven.

In Vijfhuizen kunt u een bezoek brengen aan het Kunstfort dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en als zodoende ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook in Vijfhuizen bevindt zich het Nationaal Monument voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17, het vliegtuig dat op 17 juli 2014 boven Oekraïne werd neergeschoten.

           Het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen/Haarlemmermeer

 

In juli 2018 heb ik met studenten van opleiding Travel & Hospitality van het MBO College Airport in Hoofddorp een historische wandeling door Hoofddorp gemaakt. Een wandeling die ik u niet wil onthouden en die u langs een paar bekende plekken in Hoofddorp voert. De wandeling staat beschreven in het artikel Historische wandeling Hoofddorp.


Veel plezier met het lezen van de informatie, de bezienswaardigheden van de Haarlemmermeer en het bekijken van de foto’s. De foto's kunt u zien vanaf het artikel foto’s Haarlemmermeer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In de Haarlemmermeer is genoeg te beleven. Ik bezocht er verschillende musea en plukte mijn eigen appels en peren. Meer lezen doe je hier. #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment