JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

In de provincie Groningen liggen mijn roots. Ik ben hier geboren en i.v.m. mijn studie verhuisd naar Breda en naar naar de Randstad om te werken. De stad was mijn thuisbasis toen ik de middelbare school in de stad volgde. Dagelijks fietste ik of ging ik met de bus vanuit mijn woonplaats in de provincie naar de stad. Ik heb in de binnenstad heel wat voetstappen liggen.

De provincie en de stad Groningen blijven trekken en ik kom er nog geregeld, ook vanwege het feit dat mijn ouders en een groot deel van mijn familie nog in Stad en Ommeland woont.

Verspreid over meerdere bezoeken aan deze schitterende stad heb ik de vele bezienswaardigheden die Groningen te bieden heeft, bezocht.

In de winter van 2017 maakte ik een wandeling door de stad maar die heb ik vanwege het slechte weer afgebroken. Een paar dagen later bezocht ik de wijk Reitdiephaven.

Reitdiephaven in Groningen

In de zomer van 2018 heb ik alsnog de mooie stadswandeling gemaakt. De beschrijving van deze wandeling is te vinden onder het kopje wandelingen.

In winter van 2018 heb ik de stad opnieuw bezocht en maakte ik opnieuw een wandeling door de binnenstad en bezocht ik twee musea: het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het GRID Grafisch Museum Groningen. Ik kom zeker nog een keer terug om bijv. de Martinitoren te beklimmen maar in de zomer was het daar te warm voor en in december 2018 was het weer niet geweldig waardoor ik zeer hoogstwaarschijnlijk boven niet veel zou zien. Maar er zijn nog meer plekken in de stad die ik wil bezoeken. Wordt ongetwijfeld aangevuld.

In april 2019 bezocht in het Groninger Museum tegenover het Station van Groningen. Ik bezocht hier een fantastische tentoonstelling van de glaskunstenaar Dale Chihuly. Na mijn museumbezoek bezocht ik nog een paar hofjes. De foto's van deze dag zijn toegevoegd aan deze website.

In juli 2019 was ik weer een keer in het hoge noorden en bezocht ik de binnenstad van de Groningen opnieuw. Ik bezocht de tentoonstelling 'De Bosatlas' in het GRID Grafisch Museum, beklom d'Olle Grieze (ofwel de Martiintoren) en bezocht de naastgelegen Martinikerk. De foto's van dit bezoek zijn weer aan de verschillende artikelen toegevoegd en ook de beschrijvingen van de Martinitoren en Martinikerk staan inmiddels online.

 

Veel plezier met het lezen van de informatie, de bezienswaardigheden van Groningen en het bekijken van de foto's. De foto's kunt u zien vanaf het artikel foto's Groningen.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


In dit artikel vertel ik je mijn belevenissen in Groningen, een stad waar ik veel voetstappen heb liggen. Lees je mee? #groningen

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment