Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

Groningen

In de provincie Groningen liggen mijn roots. Ik ben hier geboren en i.v.m. mijn studie verhuisd naar Breda en naar naar de Randstad om te werken. De stad was mijn thuisbasis toen ik de middelbare school in de stad volgde. Dagelijks fietste ik of ging ik met de bus vanuit mijn woonplaats in de provincie naar de stad. Ik heb in de binnenstad heel wat voetstappen liggen.

De provincie en de stad Groningen blijven trekken en ik kom er nog geregeld, ook vanwege het feit dat mijn ouders en een groot deel van mijn familie nog in Stad en Ommeland woont.

Verspreid over meerdere bezoeken aan deze schitterende stad heb ik de vele bezienswaardigheden die Groningen te bieden heeft, bezocht.

In de winter van 2017 maakte ik een wandeling door de stad maar die heb ik vanwege het slechte weer afgebroken. Een paar dagen later bezocht ik de wijk Reitdiephaven.

Reitdiephaven in Groningen

In de zomer van 2018 heb ik alsnog de mooie stadswandeling gemaakt. De beschrijving van deze wandeling is te vinden onder het kopje wandelingen.

In winter van 2018 heb ik de stad opnieuw bezocht en maakte ik opnieuw een wandeling door de binnenstad en bezocht ik twee musea: het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het GRID Grafisch Museum Groningen. Ik kom zeker nog een keer terug om bijv. de Martinitoren te beklimmen maar in de zomer was het daar te warm voor en in december 2018 was het weer niet geweldig waardoor ik zeer hoogstwaarschijnlijk boven niet veel zou zien. Maar er zijn nog meer plekken in de stad die ik wil bezoeken. Wordt ongetwijfeld aangevuld.

In april 2019 bezocht in het Groninger Museum tegenover het Station van Groningen. Ik bezocht hier een fantastische tentoonstelling van de glaskunstenaar Dale Chihuly. Na mijn museumbezoek bezocht ik nog een paar hofjes. De foto’s van deze dag zijn toegevoegd aan deze website.

In juli 2019 was ik weer een keer in het hoge noorden en bezocht ik de binnenstad van de Groningen opnieuw. Ik bezocht de tentoonstelling ‘De Bosatlas’ in het GRID Grafisch Museum, beklom d’Olle Grieze (ofwel de Martiintoren) en bezocht de naastgelegen Martinikerk. De foto’s van dit bezoek zijn weer aan de verschillende artikelen toegevoegd en ook de beschrijvingen van de Martinitoren en Martinikerk staan inmiddels online.

Bewaar op Pinterest

In dit artikel vertel ik je mijn belevenissen in Groningen, een stad waar ik veel voetstappen heb liggen. Lees je mee? #groningen

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven