JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Ik heb jarenlang in onze hoofdstad Amsterdam gewerkt, maar behalve een geregeld bezoek aan de Hermitage aan de Amstel en heel soms een ander plekje/museum, heb ik weinig bezienswaardigheden in de stad bezocht. Ik kwam er om te werken, soms om wat te winkelen en dan weer snel de stad uit. Maar daar breng ik vanaf nu verandering in. Ik wil de stad en zijn vele bezienswaardigheden beter leren kennen en zien wat de stad te bieden heeft.

Op 11 mei 2017 ben ik naar Amsterdam gegaan om de tentoonstelling '50 jaar' in het Koninklijk Paleis Amsterdam te bezoeken, een tentoonstelling die te maken had met het feit dat onze Koning Willem-Alexander in april 50 jaar geworden was. Deze tentoonstelling is inmiddels afgelopen, maar het Paleis is meestal geopend voor een bezoek. Informatie over het Koninklijk Paleis en deze tentoonstelling kunt u lezen in het artikel Koninklijk Paleis. De foto's kunt u vinden in het artikel Foto's Koninklijk Paleis Amsterdam. Deze dag heb ik ook het Nationaal Monument op de Dam bezocht. De kransen van de Dodenherdenking van 4 mei hingen nog voor het monument. Daarnaast heb ik het Begijnhof en de bekende Bloemenmarkt bezocht. Het Begijnhof is een oase van rust in de drukke binnenstad van Amsterdam.

Het Koninklijk Paleis op 11 mei 2017 De Bloemenmarkt op 11 mei 2017

Op 16 juni 2017 heb ik de Hermitage aan de Amstel bezocht. Van de tentoonstelling 1917.Romanovs & Revolutie mochten er foto's gemaakt mochten worden. In het artikel heb ik daarom een paar tentoonstellingsfoto's van mezelf en een paar officiële persfoto's van de Hermitage, zie artikelen Hermitage en Foto's Hermitage. U kunt tijdens uw bezoek aan de Hermitage Amsterdam ook de regentessenkamer, de keuken en de kerkzaal bezoeken. Wij (mijn moeder en ik) hebben deze ruimtes in juni 2017 ook bezocht.

De tentoonstelling 1917.Romanovs & Revolutie in de Hermitage op 16 juni 2017 De regentessenkamer in de Hermitage op 16 juni 2017

Op 13 oktober 2017 bezoek ik samen met mijn moeder de Nieuwe Kerk op de Dam voor de inspirerende tentoonstelling 'We have a dream'. Een tentoonstelling over drie wereldberoemde personen die ook na hun dood de wereld nog altijd inspireren: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Hoe groeiden zij uit tot de leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Een tentoonstelling voor de wereld van vandaag. Dit thema is vandaag de dag nog altijd actueel. Een paar vragen die hier gesteld worden, zijn: Wie is jou inspiratiefiguur? Wat symboliseert deze persoon voor jou en hoe pas je het toe in je eigen leven? Voor een beschrijving van de kerk en de tentoonstelling, zie artikel Nieuwe Kerk. Foto's van deze tentoonstelling ziet u in het artikel Foto's Nieuwe Kerk.

          De tentoonstelling 'We have a dream' in de Nieuwe Kerk op 13 oktober 2017    De tentoonstelling 'We have a dream' in de Nieuwe Kerk op 13 oktober 2017

Op 4 december 2017 heb ik met mijn museumkaart het Van Gogh Museum aan het Museumplein bezocht. Op het moment dat ik het museum bezocht waren er naast de schilderijen van de grote vaste collectie ook de tentoonstellingen 'Nederlanders in Parijs 1789-1914' en 'Zeng Fanzhi' te zien. Officieel mochten er geen foto's gemaakt worden, maar er is schijnbaar geen eenduidig beleid want bij de ene bewaker mochten er wel foto's gemaakt worden en bij de andere bewaker in een andere zaal weer niet. De foto's zijn daarom een mix van eigen foto's en officiële persfoto's van het Van Gogh Museum. Zie de artikelen Van Gogh Museum en Foto's Van Gogh Museum. Ook zijn er een paar foto's aan het artikel Foto's overig toegevoegd.

De zonnebloemen van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum op 4 december 2017    Het Museumplein op 4 december 2017

Op 11 april 2018 heb ik THIS IS HOLLAND aan het IJ is Amsterdam Noord bezocht. Ook zijn er een paar foto's van tulpen en de oversteek met de gratis pont tussen Amsterdam Centraal Station en Amsterdam Noord aan het artikel Foto's overig toegevoegd. Op de terugreis heb ik nog een bezoek gebracht aan het Begijnhof in het centrum van Amsterdam. Het artikel Foto's Begijnhof is uitgebreid met een paar foto's die deze middag gemaakt zijn. De informatie en de foto's van THIS IS HOLLAND zijn terug te vinden in de artikelen THIS IS HOLLAND en Foto's THIS IS HOLLAND.

THIS IS HOLLAND op 11 april 2018    Het Begijnhof op 11 april 2018

Mijn volgende bezoek aan Amsterdam was op 22 mei 2018. Ik heb met mijn museumkaart de tentoonstelling Hollandse Meesters in de Hermitage aan de Amstel bezocht. Ook van deze tentoonstelling mochten weer foto's gemaakt mochten worden. In het artikel heb ik tentoonstellingsfoto's van mezelf gebruikt, zie artikelen Hermitage en Foto's Hermitage. Ook heb ik opnieuw een bezoek aan de regentessenkamer, de keuken en de kerkzaal gebracht. Een week voor mijn bezoek werd bekend dat een handelaar een nieuwe, onbekende Rembrandt had gekocht op een veiling. Deze was tijdelijk in de Hermitage te bewonderen. Natuurlijk heb ik deze kans aangegrepen om dit schilderij te bewonderen. Omdat het regende, heb ik daarna nog een museum bezocht nl. het Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht. Deze is ook gratis te bezoeken met de museumkaart. Foto's van en de informatie over dit museum zijn te vinden in de artikelen Tassenmuseum Hendrikje en Foto's Tassenmuseum Hendrikje. Ook zijn er opnieuw een paar foto's aan het artikel Foto's overig toegevoegd.

 Het schilderij 'Flora' van Rembrandt van Rijn in de Hermitage op 22 mei 2018    In het Tassenmuseum Hendrikje op 22 mei 2018

Begin november 2018 heb ik een volgende bezoek aan Amsterdam gebracht. Opnieuw was de Hermitage aan de Amstel één van mijn doelen om naar Amsterdam af te reizen. Dit keer voor de tentoonstelling 'Classic Beauties'. In het artikel heb ik mijn eigen foto's gebruikt, zie artikelen Hermitage en Foto's Hermitage. Vervolgens ben ik doorgelopen om aan de Herengracht het Museum Willet-Holthuysen te bezoeken. Dit is een oud herenhuis waar u verschillende vertrekken van het echtpaar Willet-Holthuysen kunt bezoeken. Foto's van en de informatie over dit museum zijn te vinden in de artikelen Museum Willet-Holthuysen en Foto's Museum Willet-Holthuysen. Ook heb ik opnieuw een bezoek gebracht aan het Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht. Foto's van en de informatie over dit museum zijn te vinden in de artikelen Tassenmuseum Hendrikje en Foto's Tassenmuseum Hendrikje. Alle musea waren gratis te bezoeken met de museumkaart. Ook zijn er opnieuw een paar foto's aan het artikel Foto's overig toegevoegd.

De tentoonstelling 'Classic Beauties' in de Hermitage in Amsterdam    De tuin van Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam

In november 2018 heb ik nog een bezoek aan onze hoofdstad gebracht. Ik heb nu met mijn museumkaart het Diamant Museum aan de Paulus Potterstraat en het Moco Museum tussen het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum bezocht. Het laatste museum is niet met de museumkaart te bezoeken, maar is absoluut de moeite van het bezoeken waard. Foto's van en de informatie over het Diamant Museum zijn te vinden in de artikelen Diamant Museum en Foto's Diamant Museum. Voor het Moco Museum verwijs ik u door naar de artikelen Moco Museum en Foto's Moco Museum. Ook zijn er opnieuw een paar foto's aan het artikel Foto's overig toegevoegd. Het IAmsterdam sign dat u op de foto's op het Museumplein ziet is maandag 3 december door de gemeente verwijderd. Deze kunt u hier niet meer vinden maar niet getreurd, ook op Schiphol is er nog een sign te zien.

Het Diamant Museum in Amsterdam    'Refugees are welcome' van Icy & Sot in de tuin van het Moco Museum in Amsterdam

Een paar weken later maakte ik een mooie wandeling door Amsterdam Noord. Deze liep vanaf het IJ achter het Centraal Station tot aan de NDSM werf. Foto's van en mijn route door Amsterdam Noord zijn te vinden in de artikelen Wandeling Amsterdam Noord en Foto's Wandeling Amsterdam Noord.

De Ceuvel tijdens mijn wandeling door Amsterdam Noord    Streetart op de NDSM werf tijdens mijn wandeling door Amsterdam Noord

In maart 2019 had ik in Amsterdam-Zuid een afspraak. Na afloop van deze afspraak heb ik een bezoek gebracht aan de Botanische Tuin Zuidas, tussen het VUmc en de Vrije Universiteit. Een mooi, rustig plekje in het drukke Amsterdam. De toegang is gratis. Foto’s en informatie zijn te vinden in de artikelen Foto's Botanische Tuin Zuidas en Botanische Tuin Zuidas.

Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam    Cactussen in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam

 

In april en mei 2019 bezocht ik een paar keer het groene deel van de Amsterdamse Zuidas. Ik bezocht daar o.a. een paar parken. Foto’s zijn te vinden in de artikelen Foto's Gijsbrecht van Aemstelpark, Foto's Amsterdamse Bos, Foto's Amstelpark en Foto's Beatrixpark. Informatie over deze vier parken leest u in de artikelen Gijsbrecht van Aemstelpark, Amsterdamse Bos, Amstelpark en Beatrixpark.

 Rhododendron in de Rhododendronvallei het Amstelpark in Amsterdam   Monument in het Gijsbrecht van Aemstelpark in Amsterdam  

Het Beatrixpark in Amsterdam    Bloesem in het Amsterdamse Bos in Amsterdam

 

Begin het voorjaar van 2019 heb ik opnieuw een bezoek aan Amsterdam gebracht. In de Hermitage bezocht ik de tentoonstelling 'De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage'. In het artikel heb ik mijn eigen foto's gebruikt, zie artikelen Hermitage en Foto's Hermitage. Vervolgens ben ik doorgelopen om aan de Keizersgracht het Museum van Loon te bezoeken. Dit is een oud herenhuis waar u verschillende vertrekken kunt bezoeken. Foto's van en de informatie over dit museum zijn te vinden in de artikelen Museum Van Loon en Foto's Museum Van Loon. Aan de Herengracht bezocht ik daarna nog het Klederdrachtmuseum. Foto's van en de informatie over dit museum zijn te vinden in de artikelen Klederdrachtmuseum en Foto's Klederdrachtmuseum. Alle musea waren weer gratis te bezoeken met de museumkaart. Ook zijn er opnieuw een paar foto's aan het artikel Foto's overig toegevoegd.

Museum Van Loon in Amsterdam    Klederdracht uit Staphorst in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam

Eind oktober 2019 heb ik een volgende bezoek aan Amsterdam gebracht. Opnieuw was de Hermitage aan de Amstel één van mijn doelen om naar Amsterdam af te reizen. Dit keer voor de tentoonstelling 'Juwelen'. Wat een fantastische tentoonstelling. In het artikel heb ik mijn eigen foto's gebruikt, zie artikelen Hermitage en Foto's Hermitage. Vervolgens ben ik doorgelopen in het Joods Cultureel Kwartier twee musea te bezoeken: het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge. Foto's van en de informatie over het Joods Historisch Museum zijn te vinden in de artikelen Joods Historisch Museum en Foto's Joods Historisch Museum. Foto's van en de informatie over de Portugese Synagoge zijn te vinden in de artikelen Portugese Synagoge en Foto's Portugese Synagoge. Alle musea weer waren gratis te bezoeken met de museumkaart.

De tentoonstelling 'Juwelen' in de Hermitage in Amsterdam Het Joods Historisch Museum in Amsterdam

De Portugese Synagoge in Amsterdam

In februari 2020 heb ik opnieuw bezoek aan Amsterdam gebracht. Ik maakte een indrukwekkende wandeling vanaf het Rembrandtplein via het Joods Cultureel Kwartier, het Wertheimpark met het Spiegelmonument, het Verzetsmuseum, de Hollandsche Schouwburg, het Oosterpark, het Transvaalplein met als eindbestemming Station Muiderpoort. Dit is het zgn. Westerborkpad. Mijn route leest u hier. Tijdens deze wandeling bezocht ik twee musea: het Verzetsmuseum en de Hollandsche Schouwburg. Foto's van en de informatie over het Verzetsmuseum zijn te vinden in de artikelen Verzetsmuseum en Foto's Verzetsmuseum. Foto's van en de informatie over de Hollandsche Schouwburg zijn te vinden in de artikelen Hollandsche Schouwburg en Foto's Hollandsche Schouwburg. Alle musea weer waren gratis te bezoeken met de museumkaart.

Het Spiegelmonument in het Wertheimpark in Amsterdam Het Verzetsmuseum in Amsterdam

 De Hollandsche Schouwburg in Amsterdam Het Transvaalplein in Amsterdam

 

Dit deel zal in de toekomst verder uitgebreid worden.

Ik wil u mee laten genieten van de foto’s die ik heb gemaakt en verder geef ik algemene informatie en informatie over de bezienswaardigheden in Amsterdam.

 

Veel plezier met het lezen van de informatie, de bezienswaardigheden van Amsterdam, de wandelingen die ik in Amsterdam maakte en het bekijken van de foto’s. De foto's kunt u zien vanaf het artikel foto's Amsterdam.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


In Amsterdam is genoeg te beleven. Ik bezocht er verschillende musea en andere bezienswaardigheden. Mijn belevenissen tijdens mijn vele bezoeken aan onze Nederlandse hoofdstad lees je hier. Lees je mee? #amsterdam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment