Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Featherbed Nature Reserve

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Vakanties naar Zuid-Afrika maakte ik op dag 16 een wandeling in Featherbed Nature Reserve bij Knysna.

Inhoudsopgave

Ligging

Featherbed Nature Reserve ligt op de Western Head in de plaats Knysna.

Featherbed Nature Reserve

Het reservaat ontleent zijn naam aan Featherbed Bay. Dit is een rustige plek in de riviermonding waar schepen voor anker gingen, zodat zeelui na maanden op zee van een goede nachtrust konden genieten. In vergelijking met de ruwe nachten op de oceaan was de nacht in de beschutte baai zoals slapen op een verenbed – vandaar de naam.

De westelijke landtong en het reservaat aan de riviermonding zijn rustig. Dit in tegenstelling tot de commercieel ontwikkelde oostelijke Head.

Featherbed is een particulier natuurreservaat. Het is een ongerept stukje natuur en is alleen per boot bereikbaar.

Deze boot vertrekt bij de ferry niet ver van het Waterfront in Knysna bij de Featherbed Ferry Terminus. De excursie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur.

Bezoekersaantallen zijn beperkt en worden alleen onder begeleiding van een gids toegestaan. De excursie is dagelijks. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen.Na een tocht per 4×4 voertuig en aanhangwagen naar boven en stops bij spectaculaire uitzichten naar de top van Western Head, kunt u de 2,2 kilometer lange wandeling die door Milkwood Bosse, langs de oude Khoi Khoi grotten en langs de kustweg, die omzoomd is door fynbos, maken. Een gespecialiseerde gids zal u informeren over de geschiedenis, ecologie, fauna en flora en de vogels die in het gebied leven.

Featherbed Nature Reserve

U kunt hier de zeldzame zwarte Zuid-Afrikaanse scholekster tegenkomen. Het reservaat is de thuisbasis van een fokprogramma van de zeldzame blauwe duiker, een van de kleinste antilopensoorten in de wereld. Verder vindt u hier bush bucks en een nachtelijke bush varken, landschildpadden, de mooie Knysna loeries en, in de baai, dolfijnen, walvissen en het bedreigde Knysna zeepaardje.

Dolfijn oid in het water bij Featherbed Nature Reserve

Niet ver van de boot staat het Forest Restaurant, dat ligt aan de rand van de lagune onder de Milkwoodbomen. Ook is er de Blauwe Duiker souvenirswinkel met een grote verscheidenheid aan souvenirs, waaronder het beroemde gebeeldhouwde ‘Feathers of Knysna’ collectie.

Er zijn dagelijks twee mogelijkheden om het gebied te bezoeken. De eerste mogelijkheid is vertrek om 10.00 uur. Deze mogelijkheid is inclusief een lunch in het Forest Restaurant. Deze tocht duurt 4 uur. De andere mogelijkheid is vertrek om 14.30 uur voor dezelfde tour maar exclusief lunch. Deze tocht duurt 3 uur.

Bekijk ook: Foto’s van Knysna

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Aan de overkant van de lagune van Knysna ligt het Featherbed Nature Reserve waar je per boot naar toe wordt gebracht, met een aanhanger naar boven wordt gereden en lopend weer bij de boot aankomt. Een schitterend natuurgebied voor een mooie wandeling. Loop en lees je mee? #featherbednaturereserve #featherbed #knysna #zuidafrika #wandelen #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven