Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cango Wildlife Ranch in Oudtshoorn

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Vakanties naar Zuid-Afrika bezocht ik op dag 17 Cango Wildlife Ranch bij Oudtshoorn.

Inhoudsopgave

Ligging

Cango Wildlife Ranch ligt 3 kilometer ten noorden van Oudtshoorn.

Geschiedenis

Cango Crocodile Farm werd in 1977 opgericht als Zuid-Afrika’s eerste krokodiltoonboerderij.

De boerderij was een plek waar krokodillen werden gefokt om te worden verkocht. In 1986 kochten Andrew en Glen Eriksen Cango Crocodile Farm. Zij wilden meer doen voor natuurbehoud en besloten om actief mee te doen om de benarde situatie van de bedreigde cheeta te verbeteren. De dieren bij de Cango Wildlife Ranch zijn afkomstig uit de hele wereld, het doel van de ranch is om zeldzame diersoorten als cheeta’s van uitsterven te behoeden door een goed fokprogramma en om bezoekers te informeren over het belang van het voortbestaan van de verschillende (zeldzame) diersoorten. De ranch huisvest nog altijd grote krokodilachtigen, maar heeft zijn aandacht ook gevestigd op het lot van andere bedreigde diersoorten.

Cango Wildlife Ranch is de thuisbasis van meer dan 92 dier- en reptielsoorten. Cango Wildlife Ranch biedt een interactief en educatief programma over een grote verscheidenheid aan bijzondere en bedreigde diersoorten. Van cheeta’s, tijgers en krokodillen tot maki’s en een King Cobra.

Albino Birmese python in Cango Wildlife Ranch

Cango Wildlife Ranch

U krijgt bij uw bezoek aan Cango Wildlife Ranch altijd een rondleiding door een deskundige gids die u in 45 tot 60 minuten langs een groot aantal bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen leidt.

U komt op deze manier veel te weten over de ‘bewoners’ van de ranch.

Het begin is bij de ‘Valley of Ancients’ waar u grote vleermuizen, kleine antilopen en vissen te zien zijn. Hier is gierrotswand, waar bedreigde Kaapse gieren op stokken zitten en hun deel van het park delen met de maraboe.

Blauwe duiker in Cango Wildlife Ranch

De route vervolgt zich naar een aantal bedreigde en bijzondere grote katachtigen in ‘Cheetahland’, naast cheeta’s kunt u hier Bengaalse tijgers, witte tijgers, witte leeuwen, caracals en luipaarden zien.

De verschillende soorten maki’s hebben hun speelgebied in ‘Lemur Falls’. Kinderen mogen bij Wallabee-Walk en Kuranda Forest de vogels en wallabies voeren.

Na deze rondleiding kunt u op eigen gelegenheid de ranch nog verder verkennen of aan één of meer van de zogenaamde ‘close encounters’ deelnemen, iets eten of drinken bij een van de restaurants en de souvenirwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken door het slangenpark.

Cheetah in Cango Wildlife Ranch

De ‘close encounters’ zijn verschillende dieren die u kunt aanraken of mee op de foto kunt gaan. Zo kunt u een enorme python om uw nek voelen of een grote Argentijnse zwart-witte Tega vasthouden. U kunt spelen met jonge cheeta’s of welpjes.

U kunt in Cango Wildlife Ranch kooiduiken met krokodillen. Hier leven maar liefst 400 krokodillen en alligators. Deze krokodillen en alligators worden op de ranch gekweekt en wereldwijd geëxporteerd. U als bezoeker kunt plaats nemen in een grote kooi onder water terwijl de krokodillen en alligators rondjes om de kooi heen draaien. Kinderen ouder dan twaalf jaar en onder begeleiding van een ouder mogen ook in de kooi. U dient zelf zwemkleding mee te nemen. Een andere mogelijkheid om de krokodillen te zien is van bovenaf. Een wiebelende hangbrug leidt u naar de krokodillenvijver van die u van bovenaf kunt bekijken. Voor de verschillende activiteiten zijn, in verband met veiligheid, minimum leeftijden van toepassing. Van mei t/m augustus kunt u geen duik nemen tussen de krokodillen omdat dit de rustperiode van de dieren is. Deze ‘close encounters’ zijn niet bij de toegangsprijs inbegrepen.

Praktische informatie

Entree

Volwassenen: 210 ZAR
Kinderen 5 t/m 13 jaar: 130 ZAR

Dit tarief is het standaard tarief inclusief entree en tour.

(Prijzen zijn van 2023).

Openingstijden

December t/m maart: 08.30-17.00 uur (laatste tour start om 16.45 uur).

April t/m november: 08.30-16.30 uur (laatste tour start om 16.15 uur).

Restaurants

Er zijn drie restaurants in Cango Wildlife Ranch:

  • Het Schildpadden Restaurant, hier wordt struisvogel- en krokodillenvlees geserveerd.
  • In het Grunts Fast Food Restaurant is het thema het regenwoud. Dit is een plek voor de snelle hap.
  • In de Wallow kunnen vooraf geboekte groepen van 10 personen of meer terecht.

Kinderen

Kinderen kunnen spelen in de Kids Zone waar ze kunnen spelen in de waterspeeltuin met waterkanonnen, waterjets, klimwanden en er is een kinderboerderij. Het park heeft internationale bekendheid voor haar inzet en bescherming van bedreigde diersoorten.

Adres

Cango Wildlife Ranch
Baron van Reede Street
Oudtshoorn
South Africa
Telefoonnummer: 0027 44 272 5593
E-mail: info@cango.co.za
Cango Wildlife Ranch

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

In Cango Wildlife Ranch bij Oudtshoorn zie je bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen en katachtigen als Bengaalse tijgers, witte tijgers, witte leeuwen, caracals en luipaarden. Meer weten over deze wildlife ranch lees dan dit artikel. #oudshoorn #cangowildliferanch #zuidafrika #jtravel #jtravelblog In Cango Wildlife Ranch bij Oudtshoorn zie je bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen en katachtigen als Bengaalse tijgers, witte tijgers, witte leeuwen, caracals en luipaarden. Meer weten over deze wildlife ranch lees dan dit artikel. #oudshoorn #cangowildliferanch #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven