Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 21 - Amsterdam:
Aankomst op Schiphol.

Overnachting: mijn eigen bed.De nacht van de dinsdag op woensdag gaat in elkaar over. Ik begin deze dag nadat we in Hongkong overgestapt zijn voor de lange vlucht naar Amsterdam. Het toestel heeft een half uur vertraging, iets wat ik later begreep dinsdagavond in Nederland al bekend was. Na het koffiedrinken kunnen we boarden. Ik heb dit keer stoel 64a lekker bij het raam.

Er komt iemand van een groep van een andere Nederlandse reisorganisatie naast me zitten. Deze groep zijn we afgelopen reis onderweg tegengekomen. We vertrekken nog later, want er schijnen problemen te zijn met bagage en dat heeft waarschijnlijk te maken met de vlucht vanuit Hanoi naar Hongkong. Deze was twee uur vertraagd. Het taxiën over de baan duurt lang. De vlucht heeft een lengte 9.286 kilometer. We vliegen in een Airbus A340-300. De route is het zelfde als op de heenreis: Hongkong, China, Mongolië, Omsk, Jekatarinaburg, Moskou, St. Petersburg, Baltische Staten, Denemarken, Duitsland, onder Groningen langs naar Schiphol maar voor we daar landen hebben we dus 9.286 kilometer gevlogen. Op het schermpje zie ik dat de verwachte aankomsttijd in Amsterdam 07.23 uur lokale tijd is. Er wordt een menukaart rondgedeeld. Hierop staan de keuzemogelijkheden voor het warme eten. Ik kies voor de pasta. Ik heb lekker gegeten en als toetje ijs, ook altijd lekker. Daarna val ik in slaap.

Met nog een vluchtduur van 2.20 uur gaan de lichten in de vroege ochtend weer aan. We krijgen een drankje aangeboden en later ook het ontbijt, ik kies dit keer voor een omelet maar daar zitten wel erg veel pepers in. Ik laat dan ook een deel staan. Daar heb ik op de vroege ochtend nog geen zin in.

We landen veilig in Amsterdam, echt iets zien doe ik niet want het is zwaarbewolkt in Nederland op de vroege woensdagochtend. We landen om 07.25 uur en het vliegtuig wordt tien minuten later bij gate G4 geparkeerd. Eenmaal uit het toestel loop ik naar de bagageband 16. Hier moet de bagage uit Hongkong binnen komen. Het duurt een poosje maar dan zijn alle koffers er ook daadwerkelijk. Intussen neem ik afscheid van de groepsleden. Als ik mijn koffer heb, zorg ik dat ik met het openbaar vervoer thuis kom.

Ik mis onderweg een aansluiting, maar dat komt door een controle van Connexxion van uitstappende passagiers, waardoor het uitstappen, en daardoor ook het instappen van nieuwe passagiers langzaam gaat. Eenmaal thuis gekomen zijn mijn ouders daar. Tijdens het koffiedrinken geef ik hen de cadeautjes en hebben we elkaar veel te vertellen. Ik neem een douche, want voel me heel vies en verreisd. Mijn ouders hebben nog wat geklust in mijn huis, dingen die gedaan moesten worden en die nu mooi gedaan konden worden omdat ik afwezig was. De wasmachine staat ook al aan. Ik draai gedurende de dag een paar wassen. De rest komt later in de week wel, ik heb geen ruimte meer om de was te laten drogen, eerst moet er gewassen spul droog zijn voor ik een nieuwe was kan draaien. Na de lunch halen we een paar boodschappen. Nadat we terug zijn van boodschappen doen, drinken we thee en daarna vertrekken mijn ouders. Zij moeten nog een stukje rijden.

Als zij vertrokken zijn, zet ik mijn foto’s op de computer. Tijdens het downloaden lees ik op internet de krant en zie tot mijn grote verbazing dat reisorganisatie OAD in Holten eerder vandaag failliet is verklaard. Dit komt als donderslag bij heldere hemel.

Om 18.15 uur is het etenstijd. De rest van de avond kijk ik televisie. Door de jetlag val ik voor de televisie in slaap. Als ik wakker word, duik ik snel mijn oude vertrouwde bedje in. Het is mooi geweest voor vandaag. Lekker slapen in mijn eigen bed na een heerlijke vakantie.

Het weer: Bewolktbewolkt en ± 17° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Dag 21 is het einde van mijn rondreis door Vietnam. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie reis door Vietnam. Lees je mee met het laatste reisverslag over Vietnam? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment