JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

In het Tsitsikamma National Park/Zuid-Afrika kun je mooie wandelingen maken naar bijv. deze hangbruggen, die over de monding van Storms River hangen. Meer over Tsitsikamma National Park leest u in dit artikel.


Het Tsitsikamma National Park ligt aan de kust van de Indische oceaan, tussen de Tsitsikammabergen en de zee. Het nationale park strekt zich uit van de Bloukransrivier in het westen tot Clarkson in het oosten. De naam komt van de Khoi-stam en betekent 'plek met veel water' in Khosa. Het park werd in 1964 gesticht. Het park staat derde op de lijst van meest bezochte nationale parken in Zuid-Afrika. Het park strekt zich 5,5 kilometer uit in zee en met getijden, poelen, riffen en diepzeevis is het park een van 's werelds grootste marine protected areas en beschermt het 11% van de zuidkust van Zuid-Afrika. Tsitsikamma National Park bestaat uit twee delen: Nature's Valley in het westen en Storms River Mouth in het oosten.

De monding Storms River wordt overspannen door een hangbrug. Deze brug biedt een adembenemend uitzicht over de rotsen en baaien en de beukende golven van de Indische Oceaan. De brug leidt naar een uitkijkpunt van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de groene bossen. Hier kunt u bungee jumpen van de Bloukrans River Bridge. Veel toeristen bezoeken dit park tijdens de Garden Route die hier begint of eindigt.

De hangbruggen van Tsitskamma National Park

In het Tsitsikamma National Park kunt u twee populaire wandelingen maken: de Tsitsikamma Trail en Otter Trail. U wandelt door ruige berglandschappen, oerbos, fynbos, langs wilde rivieren en beken en overal heeft u een panoramisch uitzicht. De Otter Trail is 42 kilometer en gaat van de Storms River naar Nature's Valley. De wandeling duurt vijf dagen en vier nachten. De Tsitsikamma Trail volgt grotendeels dezelfde route maar trekt dieper de bossen in en is minder zwaar. Een andere aan te raden wandeling is de Dolphin Trail. Deze wandeling is fysiek minder zwaar en u overnacht in meer comfortabele accommodaties. De Canopy Tour is een unieke vorm van ecotoerisme waarbij u via kabels op hoge snelheid het National Park ontdekt, met uitzicht over de hoge bomen. U komt op plekken in het bos, die u zonder begeleiding nooit zou kunnen bereiken. U wandelt en zoeft op grote hoogte van de ene naar de andere kant. In de bossen en regenwouden van het park zijn in de hoge geelhoutbomen houten vlonders aangebracht, met daar tussen meterslange kabelbanen. De vlonders bevinden zich op een hoogte van dertig meter en de kabelbanen kunnen wel tachtig meter lang zijn. De tour duurt ongeveer drie uur.

Vanuit het bezoekerscentrum zijn een aantal korte en langere wandelingen te maken zoals de één kilometer lange Lourie route, de drie kilometer lange Otterroute en de 3,7 kilometer lange watervalroute. Een korte wandeling leidt verder via een hangbrug over de kloof van Storms River. Het park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos die zo de zee in lijken te rollen. Er leven meer dan 200 vogelsoorten en tussen de zwarte rotsen zitten veel mosselen en jaagt de zeldzame klauwloze otter. De meeste dieren leven diep verscholen in de bossen, en worden dus niet vaak gezien, op de Kaapse klauwloze otter na die dikwijls wordt waargenomen. Het zeeleven is rijk; walvissen komen nu en dan dicht bij de kust, terwijl scholen dolfijnen en bruinvissen dikwijls worden gezien. Ook Kaapse pelsrobben kunnen worden geobserveerd. Vogels om naar uit te kijken zijn o.a. de Knysna loerie en de kleurrijke, de extreem schuwe Narina-Trogon. Daarnaast kunt u de bedreigde zwarte scholekster, aalscholvers, Jan-van-Genten en meeuwen langs de rotsige kust spotten.


Voor meer foto's van het Tsitsikamma National Park, zie: foto's Tsitsikamma National Park.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Een wandeling naar de hangbruggen is iets wat veel bezoekers doen in het Tsitsikamma National Park. Het is geen lange wandeling maar je ziet onderweg genoeg. Wil je meer weten, lees dan dit artikel. #tsitsikammanationalpark #nationalpark #wandelen #zuidafrika #jtravel #jtravelblog Een wandeling naar de hangbruggen is iets wat veel bezoekers doen in het Tsitsikamma National Park. Het is geen lange wandeling maar je ziet onderweg genoeg. Wil je meer weten, lees dan dit artikel. #tsitsikammanationalpark #nationalpark #wandelen #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment