Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tsitsikamma National Park

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Vakanties naar Zuid-Afrika maakte ik op dag 15 een wandeling in Tsitsikamma National Park.

Inhoudsopgave

Ligging

Tsitsikamma National Park ligt aan de kust van de Indische oceaan, tussen de Tsitsikammabergen en de zee. Het nationale park strekt zich uit van de Bloukransrivier in het westen tot Clarkson in het oosten. De naam komt van de Khoi-stam en betekent ‘plek met veel water’ in Khosa.

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park werd in 1964 gesticht. Het park staat derde op de lijst van meest bezochte nationale parken in Zuid-Afrika. Het park strekt zich 5,5 kilometer uit in zee en met getijden, poelen, riffen en diepzeevis is het park een van ’s werelds grootste marine protected areas en beschermt het 11% van de zuidkust van Zuid-Afrika. Tsitsikamma National Park bestaat uit twee delen: Nature’s Valley in het westen en Storms River Mouth in het oosten.

De monding Storms River wordt overspannen door een hangbrug. Deze brug biedt een adembenemend uitzicht over de rotsen en baaien en de beukende golven van de Indische Oceaan. De brug leidt naar een uitkijkpunt van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de groene bossen. Hier kunt u bungee jumpen van de Bloukrans River Bridge. Veel toeristen bezoeken dit park tijdens de Garden Route die hier begint of eindigt.

Tsitsikamma National Park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos die zo de zee in lijken te rollen. Er leven meer dan 200 vogelsoorten en tussen de zwarte rotsen zitten veel mosselen en jaagt de zeldzame klauwloze otter. De meeste dieren leven diep verscholen in de bossen, en worden dus niet vaak gezien, op de Kaapse klauwloze otter na die dikwijls wordt waargenomen. Het zeeleven is rijk; walvissen komen nu en dan dicht bij de kust, terwijl scholen dolfijnen en bruinvissen dikwijls worden gezien. Ook Kaapse pelsrobben kunnen worden geobserveerd. Vogels om naar uit te kijken zijn o.a. de Knysna loerie en de kleurrijke, de extreem schuwe Narina-Trogon. Daarnaast kunt u de bedreigde zwarte scholekster, aalscholvers, Jan-van-Genten en meeuwen langs de rotsige kust spotten.

De hangbruggen van Tsitskamma National Park

Wandelingen

In het Tsitsikamma National Park kunt u twee populaire wandelingen maken: de Tsitsikamma Trail en Otter Trail.

U wandelt door ruige berglandschappen, oerbos, fynbos, langs wilde rivieren en beken en overal heeft u een panoramisch uitzicht.

De Otter Trail is 42 kilometer en gaat van de Storms River naar Nature’s Valley. De wandeling duurt vijf dagen en vier nachten.

De Tsitsikamma Trail volgt grotendeels dezelfde route maar trekt dieper de bossen in en is minder zwaar.

Een andere aan te raden wandeling is de Dolphin Trail. Deze wandeling is fysiek minder zwaar en u overnacht in meer comfortabele accommodaties.

De Canopy Tour is een unieke vorm van ecotoerisme waarbij u via kabels op hoge snelheid het National Park ontdekt, met uitzicht over de hoge bomen. U komt op plekken in het bos, die u zonder begeleiding nooit zou kunnen bereiken. U wandelt en zoeft op grote hoogte van de ene naar de andere kant. In de bossen en regenwouden van het park zijn in de hoge geelhoutbomen houten vlonders aangebracht, met daar tussen meterslange kabelbanen. De vlonders bevinden zich op een hoogte van dertig meter en de kabelbanen kunnen wel tachtig meter lang zijn. De tour duurt ongeveer drie uur.

Vanuit het bezoekerscentrum zijn een aantal korte en langere wandelingen te maken zoals de één kilometer lange Lourie route, de drie kilometer lange Otterroute en de 3,7 kilometer lange watervalroute.

Een korte wandeling leidt verder via een hangbrug over de kloof van Storms River.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Een wandeling naar de hangbruggen is iets wat veel bezoekers doen in het Tsitsikamma National Park. Het is geen lange wandeling maar je ziet onderweg genoeg. Wil je meer weten, lees dan dit artikel. #tsitsikammanationalpark #nationalpark #wandelen #zuidafrika #jtravel #jtravelblog Een wandeling naar de hangbruggen is iets wat veel bezoekers doen in het Tsitsikamma National Park. Het is geen lange wandeling maar je ziet onderweg genoeg. Wil je meer weten, lees dan dit artikel. #tsitsikammanationalpark #nationalpark #wandelen #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven