JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Vanaf de Baiyoke Tower II heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de Thaise hoofdstad Bangkok.

De Baiyoke Tower II staat op Ratchaprarop Road in het Ratchathewi district van Bangkok. Deze toren is tussen 1990 en 1997 gebouwd. In januari 1998 is het Baiyoke Sky Hotel officieel geopend. In 1999 werd de mast geplaatst, waarmee het gebouw echt af was.

De toren telt 85 etages. Het gebouw is 309 meter hoog (met een mast 328 meter). In het gebouw zijn 673 hotelkamers waarmee het Baiyoke Hotel tevens het hoogste hotel in Zuidoost-Azië is. Deze hotelkamers bevinden zich vanaf de 22e etage tot en met de 74e etage. Op de lagere etages van de Baiyoke Tower kunt u winkelen.

De Baiyoke Tower II is toegankelijk voor publiek. U kunt met een turbolift in een minuut naar boven. Deze rit naar boven is een belevenis op zich. U stapt namelijk aan de buitenkant van het gebouw in een glazen lift, waardoor u op weg naar boven al een mooi uitzicht heeft op de stad. Op de 77e verdieping bevindt zich een publiek observatiedek. Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over Bangkok. Het observatiedek is compleet afgesloten en door de grote glazen ramen heeft u een geweldig uitzicht over Bangkok. Het observatiedek is voorzien van (multimediale) kaarten en informatiezuilen waar u ook op kunt lezen op welke bezienswaardigheden u uitkijkt. Kinderen vinden dit ook erg leuk om te zien. Het observatiedek is doordeweeks geopend van 10.30 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 tot 22.00 uur.

Uitzicht vanuit de Baiyoketoren over Bangkok   Eten in het Baiyoke Sky Restaurant in Bangkok

Op de 84e verdieping vindt u de enige, in de openlucht, ronddraaiend luchtdek van Thailand. Deze draait elke 5 minuten helemaal rond. Het is een openluchtdek op het dak van het gebouw. U hebt een 360° uitzicht over Bangkok. Voor de veiligheid zijn er hekken geplaatst. Op de 82e etage is de Crystall Grill gevestigd en u vindt de Rooftop Bar en Music Lounge op de 83e etage. Het Baiyoke Sky Restaurant vindt u op de 76e en 78e verdieping. Hier kunt u genieten van een dinerbuffet met keuze uit vele verschillende gerechten uit de Aziatische en Europese keuken. Het buffet is inclusief toegang aan het observatiedek en het ronddraaiende panoramadak.

Enkele feiten over de toren zelf:
De Baiyoke Tower is tot op een diepte van 65 meter diep geheid.
De hoogte van de toren is 309 meter (en 328 meter als u de mast meerekent).
Er zijn 1740 ramen.
Het totale oppervlak in de toren is ongeveer 30 voetbalvelden (179.000 m2).
De trap telt 2060 treden.


Voor meer foto's van de Baiyoke toren, zie: foto's Bangkok.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Mocht je de gelegenheid hebben, ga dan helemaal naar boven in de Baiyoke Toren in Bangkok. Op de 77e verdieping bevindt zich een publiek observatiedek vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Bangkok. Nog hoger is op de 84e etage een openlucht, ronddraaiend luchtdek. Dineren kan in het Baiyoke Sky Restaurant. Meer lezen? Kijk dan op mijn website. #baiyoketoren #panoramadek #bangkok #thailand #jtravel #jtravelblog Mocht je de gelegenheid hebben, ga dan helemaal naar boven in de Baiyoke Toren in Bangkok. Op de 77e verdieping bevindt zich een publiek observatiedek vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Bangkok. Nog hoger is op de 84e etage een openlucht, ronddraaiend luchtdek. Dineren kan in het Baiyoke Sky Restaurant. Meer lezen? Kijk dan op mijn website. #baiyoketoren #panoramadek #bangkok #thailand #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment