Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kunst op de Floriade Expo 2022 in Almere

Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Plattegrond van de Floriade Expo Almere in 2022

De plattegrond van de Floriade Expo 2022 in Almere

De kunstwerken A t/m B bevinden zich op Hortus Avenue, C op Central Square, D t/m K + V en het Dobberend Bos op Utopia Island, L t/m T en Next Generation op Green Island en U in het Eco District.

De nummering van de kunstwerken komt overeen met de nummering in de roze blokjes op deze plattegrond.

Kunstwerken

Okay, I’m Alex (nr. A op de plattegrond)
Deze robot staat vlakbij de ingang Weerwater. Toen ik er was werkte de robot niet. Deze robot en de robot die bij de ingang bij Eco District staat, zijn tweemaal daags te zien in de voorstelling Rocky the Robot op de main-stage van het Floriadeterrein.

Kunstwerk Okay I'm Alex op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

We will Find a Way van Farida Sedoc (nr. B op de plattegrond)
Dit is een 700 meter lang kunstwerk. Het is één van de grootste kunstwerken ter wereld. Als u op Hortus Avenue loopt moet u naar beneden kijken. Daar ziet u dit kleurige kunstwerk. Het is kunst die ontstaat in de samenleving door samenwerking in de gemeenschap. U kunt als bezoeker van de Floriade elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur meewerken aan het kunstwerk.

Kunstwerk We Will Find a Way op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Beehold van Florentijn Hofman (nr. C op de plattegrond)
Dit kunstwerk van Florentijn Hofman kunt u niet missen. Beehold is 12 meter hoog. Het lijkt op een volwassene met een kind. Het beeld bestaat uit 10.000 (blije en verdrietige) bijen. Bijen zijn belangrijk voor een goede balans tussen mens en natuur, zeker in de nabije toekomst. Dit kunstwerk is gemaakt als statement over de mens-natuur verhouding die in disbalans is. 80% van de planten die we eten zijn voor de bestuiving afhankelijk van bijen maar het aantal neemt af. Dit kunstwerk blijft na de Floriade Expo 2022 in Almere in op de Esplanade in Almere Stad staan.

Kunstwerk Beehold op Centrum Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Weerwater van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (nr. D op de plattegrond)
Het weerwater is een stille getuige van de ontstaansgeschiedenis van Almere en omgeving. Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

Kunstwerk Weerwater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Worm Beleving van Will Beckers (nr. E op de plattegrond)
Het kunstwerk is een ode aan de worm. U als bezoeker gaat ondergronds door een gang met wormachtige structuur. Zo ervaart u het perspectief van een worm.

Wormbeleving van WIll Beckers op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

De uitkijk van Will Beckers (nr. F op de plattegrond)
Het is een uitkijk in een takken wal langs de Weerwater. U kijkt vanaf Utopia Island naar Almere Stad. Het kunstwerk biedt ook een doorkijkje naar de waterrand.

De Uitkijk op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Oase van Will Beckers (nr. G op de plattegrond)
Dit kunstwerk nodigt u uit om even rust te nemen op de boomstammen en dit kunstwerk dat bestaat uit honderden Cortenstaal plaatsjes te bekijken. In het hart groeit een organisch wilgennest.

Kunstwerk Oase op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Utopia Toren van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (nr. H op de plattegrond)
Deze toren is de stille getuige van de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Groene golf van Nanja van der Heiden onder begeleiding van Will Beckers (nr. I op de plattegrond)
Dit kunstwerk is de winnaar van een ontwerpwedstrijd met studenten van Van Hall Larenstein. Het ontwerp is geïnspireerd op de geschiedenis van de Zuiderzee en verbeeld een ‘groene’ golf waar u als bezoeker onderdoor loopt.

Groene Golf op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Wenstoeter van Will Beckers (nr. J op de plattegrond)
Hier kunt u uw groene wens laten horen. Via deze wenstoeter kunnen de bezoekers hun wensen voor de natuur over het Weerwater schreeuwen.

Wenstoeter op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

I wish for Nature van Will Beckers (nr. K op de plattegrond)
Dit kunstwerk reflecteert aan het The Willoman project van de Floriade 2012 in Venlo. De mens in het midden staat symbool voor de ultieme samenleven van mens en natuur. Laat u leiden door de wensen voor de natuur door de jeugd uit 2012 en 2022.

I wish for Nature van Will Beckers op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Passage van Bouke Groen (nr. L op de plattegrond)
Een groot wit kunstwerk middenin het oerbos. Het bladerdak is de enige connectie met de natuur. Een groot wit kunstwerk midden in het bos. Als u tegen de schuine muren leunt hoort u geluiden en u voelt de klank in uw lichaam.

 

Kunstwerk Passage op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Leven als een monster / Speelwildernis (nr. M op de plattegrond)
In de speelwildernis worden korten scenes gespeeld door acteurs van de natuurspeelplaats Speelwindernis uit Almere. Deze theatervoorstelling voert langs het oerbos. De deelnemende kinderen zijn op zoek naar een monster dat in het oerbos leefde en onderweg worden ze zelf een monster.

Oerbos op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Naturespeak van David Guathier (nr. N op de plattegrond)
Het kunstwerk is door algoritme getraind om poëzie te produceren op basis van een selectie van gedichten en filosofische teksten over de natuur. Het kunstwerk presenteert de natuur om over de filosoferen en te praten door de ontmoeting tussen dichters en machinetaal op te voeren.

Het kunstwerk Naturespeak op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

The Lost Flowers Almanac van Abner Preis (nr. O op de plattegrond)
Een digitaal pop-up-boek kunstwerk waarin u het natuurlijke leven, dat we zijn kwijtgeraakt, maar ook hebben gered. Een kunstwerk op de grond in het bos op Green Island met uitgestorven bloemen en vlinders.

The Lost Flowers Almanac van Abner Preis op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Rabatten van Cathelijne Montens (nr. P op de plattegrond)
Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het is een gesprek tussen de beginboom en de rabat, getuigen van de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

 

Attuning Nows van Audrey Large (nr. Q op de plattegrond)
Dit is een 3D-sculptuur gemaakt met behulp van de computer en daarna in een natuurlijke omgeving is geplaatst.

Attuning Nows van Audrey Large op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Roots Suburbia in de buurt (nr. R op de plattegrond)
Dit kunstwerk vertelt het verhaal van een inwoners van Almere die zich vestigt in Almere. Het kunstwerk laat de diversiteit van de inwoners van Almere zien. Hier wonen maar liefst 193 culturen in één stad.

Het kunstwerk Roots op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Nomadic Folly van Felipe van Laar (nr. S op de plattegrond)
Nomadic Folly laat de schoonheid zien van nutteloos bouwen. Dit is een oude Engelse traditie van een architectonisch experiment om mee te pronken.

Nomadic Folly van Felipe van Laar op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Tranquility Machine (nr. T op de plattegrond)
Tranquility Machine is een ruimtelijk, sonisch instrument dat bemiddelt tussen de natuurkrachten en de menselijke zintuigen. Het is een meditatieve ruimte waar u een kalmerende mindfulnesservaring beleeft.

Tranquility Machine op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Okay, I’m Alex (nr. U op de plattegrond)
Deze robot staat vlakbij de entree van de kabelbaan in Eco District. Toen ik er was werkte de robot niet. Deze robot en de robot die bij de ingang Weerwater staat, zijn tweemaal daags te zien in de voorstelling Rocky the Robot op de main-stage van het Floriadeterrein.

Kunstwerk Okay, I'm Alex in Eco District op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Het Trotse Bos (nr. V op de plattegrond)
Hier dagen vijf kunstenaars u uit om te ervaren hoe we onderdeel zijn van het onzichtbare, natuurlijke netwerk. Hoe ervaart u de natuur? Staat er los van, staat u erboven of bent u onderdeel van de natuur?

Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Dobberend Bos
Het dobberend bos kunt u niet over het hoofd zien. Dobberend Bos uit Rotterdam is werk van kunstproducent Mothership Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee. Ze zijn gevuld met 20 Hollandse iepen, die zorgen voor extra vergroening, compensatie van CO2 en reductie van fijnstof. Het bos heeft geen nummer gekregen op de kaart maar u kunt het niet missen.

Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Next Generation
Next Generation bevindt zich op Green Island vlakbij de Garden of Peace. Kunstenares Angela Groeneveld is bij het maken van dit kunstwerk uitgegaan van de Echinacea/Zonnehoed. Het hart is vervangen door doorzichtige plexiglazen bollen waarin u een baby ziet. Deze baby wordt omringd door bloemblaadjes die symbool staan voor de mensen om hem heen. Er moet goed voor onze kinderen gezorgd worden. In welke omgeving worden kinderen (next generation) groot gebracht, hoe worden ze opgevoed.

Het kunstwerk Next Generation op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

Foto's van de kunst op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Meer lezen

Bewaar op Pinterest

Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog
Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven