Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 23 april 2020

We leven nog steeds in een bizarre tijd, zitten nog midden in de coronacrisis, maar het te mooi weer om niet van het mooie weer  te genieten en we mogen gewoon naar buiten voor een ommetje in de buurt of een fietstocht. Nu is een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen geen ommetje in de buurt. Ik hoef er niet eindeloos voor te reizen. Binnen een half uur ben ik op mijn fiets bij ingang Panneland. Het is mijn derde wandeling van 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Ik loop ook dit keer vanaf de ingang Panneland het gebied in, op zoek naar zandhagedissen, damherten en vossen. Op een plek waar andere bezoekers een zandhagedis spotten is hij als ik er naar zoek ga, verdwenen. Dan maar op zoek naar de boomkikkers. Op de plek waar ze normaal gesproken veel gezien worden, worden ze niet gezien. Wel zie ik in het water een paar gewone groene kikkers. Een eindje verderop heb ik geluk. Ik zie hier 2 boomkikkers, eentje direct langs het doorgaande pad en voor het kleintje moet ik meer moeite doen en die springt ook nog eens nog dieper de bosjes in. Dan maar naar de vossen. Deze zitten meestal bij de Duizendmeterweg. Maar ik wil eerst even bij een aantal burchten kijken of daar wat te beleven is. Hier is het druk met vossenspotters, die volgens mij geen vos gezien hebben. Ik loop een aantal vossenburchten af, maar zie geen teken van leven. Dan maar naar de Duizendmeterweg. En ja daar heb ik geluk. Er ligt eentje in de schaduw. Doordat er een fles water geopend wordt, komt ze toch in actie en gaat recht voor me zitten. Er zijn nog een aantal fotografen. Ik houd me strikt aan de richtlijnen en houdt de 1,5 meter afstand. Op de terugreis loop ik ook weer langs de vossenburchten, maar ook nu geen vos te bekennen. Het is bij een burcht veel te druk (daar zitten 8 mensen en later lopen er nog 2 dames naar deze burcht, op een kluitje te keuvelen en te wachten op de vossen. Er wordt geen rekening met 1,5 meter gehouden). Ik ga er niet bij zitten en wachten op iets waarvan niet eens zeker is of hier nu vossen zitten. Ik ben blij dat ik wel een vos gespot heb.

Hieronder vindt u een impressie van de door mij gemaakte foto’s tijdens deze wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen op 23 april 2020.

Ook de afgelopen jaren heb ik veel wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt. 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik een paar kikkers en boomkikkers, damherten, een vos en een zandhagedis. Mijn foto's zie je hier. Kijk je mee? #awd #kikker #boomkikker #zandhagedis #vos #damhert #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven