Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 7 mei 2020

En nog altijd leven we in een rare, bizarre tijd, zitten nog midden in de coronacrisis, de maatregelen worden inmiddels weer iets versoepeld. Ik trek er weer op uit want het is te mooi weer om er niet van te genieten. Ik hoef er niet eindeloos voor te reizen en blijf in mijn eigen regio. Binnen een half uur ben ik op mijn fiets bij ingang Panneland. Het is mijn vierde wandeling van 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Ik loop ook dit keer vanaf de ingang Panneland het gebied in, op zoek naar zandhagedissen en (jonge) vossen. Ik spotte al snel een mannelijke zandhagedis. Zijn vrouwtje heb ik wel gezien, maar die was heel snel weg en heb ik niet kunnen fotograferen. Dan maar op zoek naar de boomkikkers. Ik zie ze niet, helaas ook niet op de plek waar ze twee weken geleden wel gespot zijn. Wel zie ik in het water een paar gewone groene kikkers. Ik zie bij het water nog een mooie viervleklibelle die zich uitgebreid laat fotograferen. Onderweg zie ik nog meer zandhagedissen. Ik loop door naar een vossenburcht. Daar is het druk met vossenspotters. Er liggen 5 welpen in de schaduw. Moedervos is nog niet gesignaleerd. Maar het geduld wordt beloond want moeder CC wordt gespot en de kleintjes weten niet hoe snel ze bij haar moeten gaan drinken. De welpen dartelen wat voor de fotografen en zijn daarna weer lui. Moedervos is inmiddels weer op jacht. De boswachter komt nog kijken of iedereen zich aan de regels houdt. Als ik terugloop naar de uitgang loopt moedervos een eindje mee langs het water. Iets wat ik in eerste instantie niet doorheb, maar ik word er door andere wandelaars op geattendeerd.

Hieronder vindt u een impressie van de door mij gemaakte foto’s tijdens deze wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen op 7 mei 2020.

Ook de afgelopen jaren heb ik veel wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt. 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik een paar kikkers, een viervleklibelle, damherten, een vos met vijf jongen en zandhagedissen. Mijn foto's zie je hier. Kijk je mee? #awd #kikker #vossenwelpen #libelle #zandhagedis #vos #damhert #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven