Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huis van Oom Ho in Hanoi

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 3 bezocht ik het Huis van Oom Ho in Hanoi.

Inhoudsopgave

Ligging

Het Huis van Oom Ho (Nha San Bac Ho) staat achter het mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi.

Geschiedenis

Ho Chi Minh betrok in 1954 het op palen gebouwde huis.

Het huis is eenvoudig gebouwd in de stijl van de bergvolken met open zijkanten en bamboeschermen.

De bescheiden woning bestaat uit twee kleine kamers. Op de begane grond is een open ontmoetingsruimte.

Ho Chi Minh ontving vaak collega’s van het politbureau in de openlucht. Hoewel Ho Chi Minh het zonder sanitair en kook- en eetgelegenheid moest stellen, zou hij hier het grootste deel van de tijd tijdens de oorlogen tegen de Fransen en Amerikanen, hebben gewoond. Hij vertoefde hier liever dan in het koloniale herenhuis, dat u vindt op ditzelfde terrein, het voormalige Presidentiële Paleis.

Achter de bungalow staan een paar grijze auto’s, zoals een oude Peugeot en een Russische M20 Pobieda, die de Vietnamese president in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw gebruikte. Ho Chi Minh kreeg de M20 in 1963 cadeau van Vietnamezen die naar Moskou waren uitgeweken.

Huis van Oom Ho

Het huis ligt in een rustig, schaduwrijk park aan een karpervijver. Ho Chi Minh besproeide zelf zijn tuin en gaf zijn karpers in de vijver te eten. Vanaf de bungalow kunt u langs de visvijver lopen naar de vierkante paalwoning (Nha San), waar Ho Chi Minh vanaf de bouw in 1958 tot aan zijn overlijden in 1969 woonde.

U kunt de trap naast de Paalwoning nemen en het interieur van de tweede verdieping van buitenaf bekijken.

Eén kamer was het kantoor van Ho Chi Minh. In deze studeerkamer staan een oude typemachine en een boekenkast met werken in diverse talen.

De tweede kamer bevat is de slaapkamer. Hier staan alleen een bed, een elektrische klok, een ouderwetse telefoon en een radio.

Zijn slaapkamer en studeerkamer zouden er nog net zo uitzien als toen hij hier zelf verbleef. Weinig meubilair, weinig opsmuk en brandschoon. Hier bracht hij de laatste 11 jaar van zijn leven door.

Hij werkte in zijn tuin met de visvijver. Dit deed hij zelfs tijdens de Vietnamoorlog. In het hutje naast het huis zou hij in 1969 zijn gestorven.

Huis van Oom Ho in Hanoi

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen. Wilt u een vlucht naar Hanoi boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Overnachten in Hanoi

Ik maakte een 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen door Vietnam. In Hanoi overnachtte ik in het Thang Long Opera Hotel aan de 1C Tong Dan, Hoan Kiem, Hoan Kiem, niet ver van het Hoan Kiemmeer en de Rode Rivier, de rivier die door Hanoi stroomt. Verblijft u liever in een ander hotel in Hanoi? Er zijn veel hotels in Hanoi.
Mijn kamer in het Thang Long Opera Hotel in Hanoi

Beste reistijd voor Hanoi

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam.

In Noord-Vietnam is het goed weer van oktober tot en met december. In december tot en met februari is het veel koeler.

In de hogere gebieden kan het in de winter soms vriezen en er kan zelfs sneeuw vallen.

Vanaf maart stijgen de temperaturen weer.

Tussen mei en augustus kan het 40° C worden. Het is in deze periode ook het regenseizoen, met zware regenbuien. In de lager gelegen gebieden wordt het heet en vochtig.

De beste reistijd voor Noord-Vietnam is van oktober tot en met december.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Achter het mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi staat het Huis van Oom Ho. Het huis ligt in een rustig, schaduwrijk park aan een karpervijver. Meer lezen over het Huis van Ho Chi Minh in Hanoi doe je op mijn website. Lees je mee? #huisvanhochiminh #hochiminh #hanoi #vietnam #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

My Lai
Azië

My Lai

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven