Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt)

Tijdens mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik op dag 4 de Drijvende Markt van Damnoen Saduak, de meest bekende drijvende markt van Thailand. Het is er heel toeristisch maar zeker de moeite van een bezoek waard. Het is een unieke ervaring. Ik raad een bezoek aan de drijvende markt aan iedereen aan.

Inhoudsopgave

Ligging

De drijvende markt (floating market) van Damnoen Saduak ligt ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van de Thaise hoofdstad Bangkok.

Geschiedenis

Het Damnoen Saduak kanaal werd in 1866 in opdracht van koning Rama IV van de Chakri-dynastie aangelegd. Het doel was om het reizen tussen verschillende provincies over water te vergemakkelijken. De aanleg van de markt was in 1868 klaar. De markt werd voor het publiek geopend.

De Mae Klong en Tha Chin rivieren werden met elkaar verbonden. In al deze kanalen kwamen drijvende markten tot leven. De bewoners rondom de kanalen maakten er meer kanalen bij.

De Lad Plee market was vroeger de belangrijkste drijvende markt. Deze markt lag bij een boeddhistische tempel. De markt sloot in 1967. Er waren wegen aangelegd en de kanalen werden minder belangrijk voor het transport van de goederen. Er verdwenen in die tijd meer drijvende markten.

Het Tourism Authority van Thailand besloot in 1971 om van de Lad Plee markt een toeristenattractie te maken. De markt had bootverkopers en winkeltjes aan de oevers van de kanalen. In 1981 werd er een nieuwe weg gebouwd naar het Ton Khem kanaal. De Damnoen Saduak Floating Market werd in 1981 geopend.

De economische betekenis van een drijvende markt is door de jaren heen flink teruggelopen. Drijvende markten zijn inmiddels uitgegroeid tot toeristische trekpleisters maar ze spelen voor een deel van de lokale bevolking nog een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Voor hen zijn de markten een belangrijke bron van inkomsten.

Damnoen Saduak Floating Market

Drijvende Markt van Damnoen Saduak

Als u met de bus aankomt, gaat u met de typische Aziatische boten verder door het labyrint van kanalen naar de ‘Talat khlong’ (wat letterlijk vertaald ‘markt gracht’ betekent).

Damnoen is ‘het Venetië van Thailand’. De drijvende markt van Damnoen Saduak is een kleurrijk schouwspel en het geheel is dan ook een lust voor het oog. De Drijvende Markt is een doolhof van smalle klongs (kanalen) waarin kooplui hun goederen vanuit houten bootjes verkopen. De vele marktlui verdringen elkaar in kleine bootjes om hun waar aan de man te brengen. De meeste handelaren zijn gekleed in traditionele donkerblauwe kleding (mo hom genaamd) met de iconische driehoekige strooien hoed, de favoriet van de Thaise boeren. De verkopers zijn voornamelijk boeren uit de omgeving. Zij komen naar de markt om hier hun lokaal verbouwde producten te verkopen. Naast de vele buitenlandse toeristen lopen hier ook ook locals rond. Damnoen Saduak is namelijk een echte markt.

Vanaf de boten wordt een grote variatie aan groente en fruit verkocht. Vele exotische vruchten zoals banaan, doerian, mango, roosappel, guava, kokosnoot en andere lokale vruchten ziet u voorbij komen. Het leukst is om de kleurrijke kanalen per boot te verkennen, omdat u op deze manier echt kennis maakt met de lokale manier van handelen.

Er zijn zelfs smalle bootjes met een complete keuken aan boord. Vanuit deze bootjes met een gloeiend hete wok worden de lekkerste gerechten geserveerd. Het zijn vooral vrouwen die u op de drijvende markt ziet handelen. De meeste vrouwen hebben hun gezicht met crème ingesmeerd en dragen een strohoed tegen de felle zon. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel om alle bootjes door elkaar heen te zien krioelen.

Als u de markten in een rustig tempo wilt bekijken, kunt u een wandeling maken over de wandelpaden langs de kanalen. De wandelpaden en bruggen bieden uitzicht op de hele markt. Ook langs de klongs zijn er genoeg plaatsen om te eten of souvenirs te kopen. Want naast fruit zijn er ook Thaise lekkernijen, handwerk en souvenirs te koop. Veel van de houten huizen aan de klongs zijn door grote commerciële bedrijven tot souvenirwinkels en toeristenrestaurants omgebouwd. Ze kapen zo de handel weg van de verkopers op de klong. Toch vindt er nog steeds een vorm van traditionele handel op het water plaats, gelukkig want daarvoor komt u naar de drijvende markt. De twee bruggen tussen Ton Kem en Talat Khlong Hia Kui zijn goede vertrekpunten voor uw bezoek aan de Drijvende Markt.

Damnoen Saduak Floating Market

Het is aan te raden om de markt ’s ochtends vroeg te bezoeken, zodat u de vele toeristen die de markt dagelijks bezoeken, voor bent. Ondanks dat Damnoen Saduak zeer toeristisch is, is de markt nog altijd een zeer populaire dagexcursie vanuit Bangkok.

Bezoek de Drijvende Markt van Damnoen Saduak ’s ochtends vroeg. Het is her heel toeristisch. Als u deze populaire dagexcursie vanuit Bangkok vroeg bezoekt bent u de vele toeristen die de markt dagelijks bezoeken voor.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Bangkok is vanuit Nederland bereikbaar met een directe vlucht van KLM en Eva Air. Een vlucht kost op het moment ongeveer € 600,– per persoon. In 11 uur vliegt u rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Andere vluchten hebben een tussenstop, dit kan op verschillende plekken zijn. Een ticket met een tussenstop kost op het moment vanaf € 400,–. Wilt u een vlucht naar Bangkok boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Gaat u op eigen gelegenheid, dat moet u vooraf wel het een en ander plannen. Vanuit Bangkok reist u met de bus vanaf de Southern Bus Terminal (Sai Tai) naar Samut Sangkhram Ratchaburi. De vroegste bus vertrekt hier om 06.00 uur. U reist in 2½ uur naar de de Drijvende Markt van Damnoen Saduak. Dit is voor de grote reisgezelschappen aankomen. Wilt u direct bij opening de drijvende markt bezoeken, raad ik u aan om in Damnoen Saduak te overnachten.

Vanuit Bangkok worden veel georganiseerde tours naar de Drijvende Markt van Damnoen Saduak aangeboden. U boekt uw tour via GetYourGuide. De Drijvende markt in Damnoen Saduak is moeilijk te bereiken. Met het boeken van een tour met rondleiding door een gids bespaart u zichzelf en hoop moeite en stress.

Openingstijden

De Drijvende Markt van Damnoen Saduak is dagelijks van 07.00-11.00 uur geopend.

Entree

De entree voor de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) zelf is gratis.

(Prijzen zijn van 2022).

Ik raad u aan een tour naar de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Adres

Damnoen Saduak
Damnoen Saduak District
Ratchaburi 70130
Thailand

Overnachten in Damnoen Saduak

Ik maakte een 16-daagse groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand. Ik bezocht de Drijvende Markt op doorreis naar Kanchanaburi. In Kanchanaburi overnachtte ik in het Pung Waan Yai Resort & Spa aan de River Kwai. De kamers zijn goed en ruim. Het ontbijt en diner zijn goed en uitgebreid. Nadeel van dit hotel is dat u voor veel dingen aangewezen bent op het resort, omdat het complex ver buiten Kanchanaburi ligt.

Verblijft u liever in een ander hotel dichter bij de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt)? Er zijn een aantal hotels bij de Drijvende Markt van Damnoen Saduak.

Mijn kamer in het Pung Waan Yai Resort & Spa in Kanchanaburi

Beste reistijd voor de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt)

De beste reistijd voor Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) is tussen november en maart. De wintermaanden zijn het koelst in de omgeving van Bangkok. In de wintermaanden is het ook druk in Bangkok met toeristen. Er zijn toeristen die er bewust kiezen om Bangkok en omgeving en/of Thailand tijdens het regenseizoen (juni t/m oktober) te bezoeken. Het regent nooit de gehele dag, de hotels zijn goedkoper en het is minder druk in Thailand.

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) in Thailand. Lees je mee? #drijvendemarkt #damnoensaduakfloatingmarket #drijvendemarktdamnoensaduak #thailand #jtravel #jtravelblog Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) in Thailand. Lees je mee? #drijvendemarkt #damnoensaduakfloatingmarket #drijvendemarktdamnoensaduak #thailand #jtravel #jtravelblog Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) in Thailand. Lees je mee? #drijvendemarkt #damnoensaduakfloatingmarket #drijvendemarktdamnoensaduak #thailand #jtravel #jtravelblog
Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) in Thailand. Lees je mee? #drijvendemarkt #damnoensaduakfloatingmarket #drijvendemarktdamnoensaduak #thailand #jtravel #jtravelblog Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) in Thailand. Lees je mee? #drijvendemarkt #damnoensaduakfloatingmarket #drijvendemarktdamnoensaduak #thailand #jtravel #jtravelblog Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) in Thailand. Lees je mee? #drijvendemarkt #damnoensaduakfloatingmarket #drijvendemarktdamnoensaduak #thailand #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven