Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vallei van 1.000 heuvels

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Vakanties naar Zuid-Afrika bezocht ik op dag 10 Phezulu Village in de Vallei van 1.000 Heuvels.

Inhoudsopgave

Ligging

De Vallei van 1.000 Heuvels ligt aan de rand van dichtbeboste heuvels in de provincie KwaZulu-Natal halverwege Durban en Pietermaritzburg. Durban ligt op 45 kilometer afstand.

Vallei van 1.000 Heuvels

De Vallei van 1.000 Heuvels is een gebied van heuvels, bossen, valleien en rivier. De Vallei van 1.000 Heuvels is door de Umgeni rivier en zijn zijrivieren gevormd. De Vallei van 1.000 Heuvels is een deel van Durban en de provincie KwaZulu-Natal – het Koninkrijk van de Zulu. Het is een van de weinige vakantiebestemmingen die voor ieder wat wils heeft. U vindt hier ongerepte natuur, flora en fauna, prachtige landschappen, eten en drinken, en gastvrijheid op slechts een half uur rijden van het centrum van Durban. Het gebied is vernoemd naar de duizenden heuvels die naar beneden tuimelen naar de machtige Umgeni rivier, die stroomt van de Drakensbergen in de Indische Oceaan.

In het begin van de 19e eeuw was deze streek een vluchtoord voor onteigende Zulu’s die in de strijd rond de apartheid hun land verloren.

Het landschap gaat over in heuvels en is er een stijging van ongeveer 700 meter. Vanaf Botha’s Hill zijn er langs de snelweg verschillende uitkijkpunten met een uitzicht over de vallei, de omliggende boerderijen en de townships rond Durban. Onderweg komt u souvenirwinkeltjes, restaurants, B&B’s en verschillende Zulu Cultural Villages tegen. Het landschap vormt al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars en er zijn dan ook veel winkeltjes met lokale ‘art & craft’.

Uitzicht over de Vallei der 1.000 heuvels

Dit gebied kent veel natuurreservaten, zoals Alverstone Conservancy, Clive Cheesman Nature Reserve, Crestholme Nature Reserve, Glenholme Nature Reserve, Inanda Resort Reserve, Krantzkloof Nature Reserve, Madwala Conservancy, Misty Mountain, Nagle Resource Reserve, Phezulu Safari Park, Shongweni Resource Reserve and Springside Nature Reserve.

Bezienswaardig in de Vallei van 1.000 Heuvels

Stoomtrein

In de Vallei van 1.000 Heuvels kunt u met een stoomtrein van Kloof Station naar Station Inchanga reizen. Dit is één van de mooiste treinritten in Zuid-Afrika. De rit duurt een uur. Deze rit gaat over de steilste spoorbaan van het land en door de oudste tunnel. Station Inchanga werd in 1893 gebouwd en ligt in het laaggelegen Midlands. Op de laatste zondag van de maand kunt u vanuit Durban een historische treinreis met Umgeni Steam Railways maken. Umgeni Steam Railways heeft een van de mooiste collecties historische locomotieven en rijtuigen op het zuidelijk halfrond. Er zijn twee tochten, om 08.30 uur en om 12.30 uur. De treinreis begint op het Kloof Station.

PheZulu Village

Vlakbij de Vallei van 1.000 Heuvels ligt PheZulu Village, een Zuludorp dat u kunt bezoeken. Het dorp is toeristisch, maar als toerist is dit misschien de enige gelegenheid om iets bij te leren over de Zulu’s.

In PheZulu Village wordt u meegenomen naar traditionele bijenkorfvormige rieten hutten, waar de verschillende kunstvormen, overtuigingen en rituelen worden uitgelegd, waardoor u inzicht krijgt in de fascinerende Zulu cultuur.

De Zulu dansshow is indrukwekkend met de dansers in hun traditionele kledij. Ze pronken met hun vaardigheden met gratie, lenigheid en humor – een onvergetelijke ervaring.

De showtijden zijn 10.00 uur, 11.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur.

PheZulu Village nabij de Vallei der 1.000 heuvels

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Vlakbij de Vallei van 1.000 Heuvels ligt PheZulu Village, een toeristisch Zuludorp waar je leert over de traditionele bijenkorfvormige rieten hutten, de verschillende kunstvormen, overtuigingen en rituelen. Je krijgt inzicht in de Zulu cultuur. Meer weten, lees dan dit artikel. #valleivan1000heuvels #zulu #phezuluvillage #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven