Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Greenmarket Square in Kaapstad

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 2 Greenmarket Square, een markt in Kaapstad. Ik vind Kaapstad één van de mooiste steden ter wereld. Helaas viel deze markt mij tegen.

Inhoudsopgave

Ligging

Greenmarket Square ligt tussen Longmarket Street en Shortmarket Street, en is ongeveer 100 bij 100 meter groot.

Geschiedenis

In 1696 werd Greenmarket Square gebouwd. Dit werd gedaan op de plek wanneer het burger horlogehuis werd gebouwd. In 1761 werd het horlogehuis gesloopt. Daarna werd het oude binnenstad Huis op deze plaats gebouwd. In die periode fungeerde dit gebouw als stadhuis. Nu kunt u hier de Michaeliscollectie, een privécollectie met veel Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de 16e en 17e eeuw ontdekken. Hieronder zijn werken van Rembrandt en Frans Hals. De toegang is gratis en u kunt in de rustige binnentuin uitrusten. Veel van de andere huizen op het plein dateren uit de jaren 1860. Greenmarket Square is in 1961 tot nationaal monument uitgeroepen.

Greenmarket Square

Greenmarket Square is een historisch plein in het centrum van het oude Kaapstad. Voor echte Afrikaanse dingen, is er maar één echte plek in Kaapstad: de Greenmarket Square. Het is een toeristische trekpleister van de bovenste plank.

De verkopers en handelaren komen vaak niet uit Zuid-Afrika maar uit Congo, Malawi of Zimbabwe. Ook het houtsnijwerk komt uit deze landen. Echt Zuid-Afrikaans handwerk zijn de artikelen die van blikjes zijn gemaakt en de voorwerpen met geregen kralen.

Greenmarket Square in Kaapstad

Het plein was oorspronkelijk bestemd voor de rijken en de elite, maar nu vindt u hier mensen uit alle lagen van de bevolking en het plein is dan ook een eerbetoon aan de levendigheid van Afrika. In de loop der jaren heeft het plein dienst gedaan als een slavenmarkt, een groentemarkt, een parkeerplaats en nu doet het plein dienst als een informele markt met handel in voornamelijk Afrikaanse souvenirs, ambachten en curiosa.

Tijdens de apartheid was het marktplein vaak het middelpunt van politieke protesten, omdat het parlement hier vlakbij is gevestigd.

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie naar Kaapstad bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Bekijk ook: Foto’s van Kaapstad.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Greenmarket Square is een historisch plein in het centrum van het oude Kaapstad. Voor echte Afrikaanse dingen moet je naar deze markt. Wil je meer weten over de Greenmarket Square in Kaapstad, lees dan dit artikel. Lees je mee? #kaapstad #markt #greenmarketsquare #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven