Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

De voorbereidingen van mijn vakantie op Texel

In 2017 heb ik opnieuw het voornemen om naar Texel te gaan. Ik heb het afgelopen jaar 6 dagen op het eiland doorgebracht en dat is me prima bevallen. Dit jaar ga ik 10 dagen. Mijn voorbereiding leest u in dit artikel.

Inhoudsopgave

Voorbereiding

Eind februari ben ik al naar hotels gaan zoeken op o.a. de website van het VVV-kantoor op Texel. Hier kwam ik een leuk kleinschalig hotel net buiten het centrum van De Koog tegen, Hotel Beatrix. Het hotel heeft geen torenhoge éénpersoonskamertoeslag en ook de prijzen zijn heel gunstig.

Vervolgens gebeurt er een hele tijd niets aan de voorbereiding.

Half juni komt mijn plan weer uit de ijskast. Het weer wordt mooier en ik voel me ook weer iets beter dan het al geweest is in 2017. Het hotel is ook nog altijd beschikbaar en de prijs is goed. De maand juni besteed ik verder aan de voorbereiding, zoals informatie zoeken over de bezienswaardigheden met openingstijden en entreeprijzen.

Ik check zeer regelmatig een website om te zien wat de weersverwachting wordt en ik check dagelijks de beschikbaarheid van het hotel. Volgens de weersvoorspelling eind juni en begin juli wordt het weer in juli steeds beter. Er is weinig kans op regen en het wordt niet extreem heet, maar wel lekker 21° C.

Mijn planning

Ik maak een globale planning aan de hand van mijn overzicht. In het eerste weekend van juli heb ik het voornemen om donderdag 6 juli te vertrekken, ik heb nog niets geboekt, maar dat heb ik in mijn achterhoofd, omdat het weer er goed uit gaat zien. Ik wil dit keer 10 dagen Texel. Ik heb met deze planning rekening gehouden met openingstijden/-dagen (want niet alle bezienswaardigheden/musea zijn op alle dagen open) en bijv. Ecomare is het beste op maandag en vrijdag te bekijken en de toren in Den Burg is alleen op maandag en woensdag te beklimmen. Ik houd geen rekening met de markten die er in bijna elke plaats in de zomermaanden gehouden worden, als ik er toevallig ben oké, maar ik houd er in mijn planning geen rekening mee.

  • Donderdag 6 juli: reis naar Texel, huurfiets ophalen en Schipbreuk- en Juttersmuseum in De Koog
  • Vrijdag 7 juli: Ecomare en natuurgebied de Dennen
  • Zaterdag 8 juli: Oudeschild en omgeving
  • Zondag 9 juli: De Slufter en het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel
  • Maandag 10 juli: Den Burg en VVV kantoor
  • Dinsdag 11 juli: Oosterend en omgeving
  • Woensdag 12 juli: De Waal en omgeving
  • Donderdag 13 juli: Den Hoorn en omgeving
  • Vrijdag 14 juli: De Cocksdorp en omgeving
  • Zaterdag 15 juli: Huifkartocht door De Slufter, huurfiets inleveren en terugreis naar huis

Reserveringen

Een paar dagen voor ik wil vertrekken heb ik nog altijd niets geboekt, maar op maandag 3 juli kijk ik ’s ochtends op de website van het VVV-kantoor en zie tot mijn grote schrik dat het hotel voor een nacht vol is geboekt in de periode dat ik wil gaan. Ik bel het hotel rechtstreeks met de vraag of ze daadwerkelijk de nacht van zaterdag op zondag volgeboekt zijn. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. Ik boek direct want op de website van het VVV-kantoor staat het nog altijd alszijnde vol. De prijs is gelijk aan een boeking bij het VVV-kantoor. Ik krijg via de mail een bevestiging. De betaling is bij aankomst in het hotel.

Ik koop ook alvast het bootticket voor € 2,50 bij de TESO. Ik verbaas me er nog altijd over dat een bootticket niet duurder is. Ook reserveer ik een huurfiets bij hetzelfde fietsverhuurbedrijf als vorig jaar.

 

De laatste dag voor vertrek pak ik mijn trolleykoffer en rugzak in.

Ik ben klaar voor vertrek. Let’s go to Texel.

Meer lezen over Texel

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Texel? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Alles over mijn voorbereiding van 10-daagse vakantie op het Nederlanse Waddeneiland Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven