Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Texel Zoo

Tijdens mijn 10-daagse vakantie in 2017 op Texel verbleef ik in Hotel Beatrix in De Koog. Ik huurde een fiets, waarmee ik vanuit De Koog het hele eiland verkende. In dit artikel vertel ik u alles over Texel Zoo in Oosterend.

Inhoudsopgave

Ligging

Texel Zoo ligt aan de Schorrenweg in het agrarische noorden van Texel, niet ver van Oosterend.

Texel Zoo

Texel Zoo is een tropische tuin met tropische vogels en prachtige planten en een vlindertuin waar de bontgekleurde vlinders om u heen fladderen.

U kunt door de tuinen lopen waar de vlinders en lori’s vliegen. Texel Zoo begon ooit als tuincentrum. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer dieren als attractie en liefhebberij van de voormalige eigenaar. De functie van tuincentrum verdween en er kwamen steeds meer dieren, zoals schildpadden, (roof)vogels, vlinders en sinds 2017 ook prairiehonden en stokstaartjes.
Regelmatig vinden er roofvogelshows plaats. Texel Zoo heette vroeger Vogel- en Vlindertuin Eureka. In 2017 is de naam veranderd in Texel Zoo.

Een lori in Texel Zoo

Texel Zoo heeft meer dan 40 verschillende diersoorten en meer dan 500 vogels. De vogels en vlinders hebben een eigen tuin tot hun beschikking. Hier kunnen ze vrij doorheen vliegen. U, als bezoeker, kunt hier doorheen lopen.

Een vlinder in Texel Zoo

U, als bezoeker, kunt hier doorheen lopen. Hier vindt u ook de prairiehonden en de stokstaartjes.
In Texel Zoo wordt het echte leven in de ruime verblijven zo goed mogelijk nagebootst. Texel Zoo heeft zoogdieren (prairiehonden en stokstaartjes), vogels (zoals toerako’s, lori’s, zilverwangneushoornvogel, von der Deckentoks), vlinders in alle kleuren en maten, schildpadden en roofvogels (uilen, arenden en buizerds). Rondom de grote karpervijver groeien orchideeën en tropische planten en in en rondom het water zwemmen en lopen veel schildpadden en agamen. Voor de vissen en lori’s kunt u voerpakketjes te koop. Het visvoer kost € 0,50 per pakketje en voer voor de lori’s kost € 1,– per bakje. De roofvogels zijn op het buitenterrein te bewonderen. De roofvogels zijn in hun kooien van dichtbij te zien. U ziet hier roofvogels zoals uilen, arenden en buizerds en nog meer grote en kleine roofvogels.

Een Oeraluil in Texel Zoo

Van dinsdag tot en met zondag om 14.00 uur is er de gelegenheid om een roofvogelshow bij te wonen. U ziet op het buitenveld de roofvogels, zoals de arend en de buizerd, voorbijkomen. De roofvogelshow gaat altijd door, weer of geen weer. De valkenier vertelt u van alles over deze vogels, de vogels vliegen intussen rond.

Praktische informatie

Openingstijden

Texel Zoo is het gehele jaar geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Entree

Volwassenen: € 9,– per persoon.
Kinderen van 4 t/m 11 jaar: € 6,50 per persoon.
Kinderen t/m 3 jaar:  gratis.

(Prijzen zijn van 2023).

Adres

Texel Zoo
Schorrenweg 20
1794 HG Oosterend
Telefoon: 0222 – 318 364
E-mail: info@texelzoo.nl
Website:
Klik hier om naar de website van Texel Zoo te gaan

Meer lezen over Texel

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Texel? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Texel Zoo is een tropische tuin met tropische vogels en prachtige planten en een vlindertuin waar de bontgekleurde vlinders om je heen fladderen. Er zijn ook schildpadden, (roof)vogels, prairiehonden en stokstaartjes. Meer over Texel Zoo lees op mijn website. Lees je mee? #texelzoo #oosterend #texel #jtravel #jtravelblog Texel Zoo is een tropische tuin met tropische vogels en prachtige planten en een vlindertuin waar de bontgekleurde vlinders om je heen fladderen. Er zijn ook schildpadden, (roof)vogels, prairiehonden en stokstaartjes. Meer over Texel Zoo lees op mijn website. Lees je mee? #texelzoo #oosterend #texel #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven