Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Dit artikel gaat over het Urban District. Dit is één van de meest interessante delen van de Floriade om te ontdekken. In Urban District ziet u de landenpaviljoens en komt ook het thema Growing Green Cities duidelijk naar voren. Het Urban District is voor velen het beginpunt. Urban District ligt direct naast de ingang Weerwater. Ik bezocht eind mei en half juni de Floriade Expo 2022 in Almere. In een paar aparte artikelen vertel ik u wat u per district ziet op de Floriade Expo 2022 in Almere. De Floriade is een tuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar wordt gehouden.

Inhoudsopgave

Plattegrond van de Floriade Expo Almere in 2022

De plattegrond van de Floriade Expo 2022 in Almere

Het Urban District is het rode deel op de plattegrond.

Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

De nummering van het Urban District komt overeen met de nummering in de rode blokjes op de plattegrond.

Urban District

België (nr. 36 op de plattegrond)
De Belgische inzending bestaat uit drie delen: een duurzaam geometrisch paviljoen, een mooi aangelegde tuin met eetbare bloemen en leuke zitplekken in de tuin.

België in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Luxemburg (nr. 37 op de plattegrond)
Een kavel dat tegenvalt is die van Luxemburg. De installatie zou moeten uitnodigen tot een gesprek over de Luxemburgse staalindustrie (wie in Nederland weet hiervan?) en de toekomstige ontwikkeling van een groene en duurzame stad. Het is de architecturale interpretatie van een blad.

Luxemburg in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Thailand (nr. 48 op de plattegrond)
Ook een leuk paviljoen is die van Thailand. Buiten is een exotische tuin vol waterlelies, kurkumaplanten, sierplanten aangelegd. Binnen zijn mooie orchideeën te zien.

Thailand in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

India (nr. 50a op de plattegrond)
India heeft een spirituele tuin aangelegd. In het paviljoen zijn Indiase producten te koop. Verbondenheid met de natuur staat hier centraal. Het spirituele aspect wordt benadrukt door het opnemen van bekende heilige vormen van oude levende goden en godinnen. Het was me iets te veel een souvenirwinkel met opdringerige mannen die wilden verkopen in een veel te kleine en overvolle ruimte.

India in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Sudan (nr. 50b op de plattegrond)
Het paviljoen van Sudan straalde geen warmte uit. Binnen en buiten stond veel uitgestalde koopwaar, zoals lederwaren tassen, gemaakt van kameelleer, beelden van wilde dieren en houtsnijwerk. Het deed me denken aan de souvenirshops langs de kant van de weg in Zuid-Afrika en Namibië.

Sudan in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Cyprus (nr. 51 op de plattegrond)
Ook een presentatie die erg tegenvalt. Het zou moeten laten zien hoe een kaal stuk stad met behulp van inheemse planten op kan bloeien tot een park dat de stad leven geeft. Ik zie het er niet, maar dat is mijn mening. Toch is er veel symboliek in deze tuin.  The Green Line, de bufferzone dat Cyprus in twee delen splitst, is op de Floriade een groene zone beplant met inheemse planten. Het ontwerp van de bestrating van deze cirkelvorm herinnert aan de gesplitste hoofdstad Nicosia en het stedelijke weefsel van de stad zonder de aanwezigheid van groen. De houten bank in de tuin is gemaakt van de stammen van verbrande bomen uit de bosbranden op Cyprus.

Cyprus in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Japan (nr. 52 op de plattegrond)
Japan heeft een Japanse tuin en een paviljoen dat geïnspireerd is op de traditionele ecologische levensstijl waarin tuin, landbouwgrond en bos nauw verbonden zijn. Het thema is ‘Satoyama’, een gebied dat bestaat uit landbouwgronden, irrigatievijvers, bossen en graslanden rondom de steden en dorpen. In het paviljoen zijn tentoonstellingen van ikebana, bonsaibomen en bloemstukken. De bloemen worden elke twee weken ververst en komen uit Japan.

Japan in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Qatar (nr. 53 op de plattegrond)

Qatar heeft werk gemaakt van zijn presentatie. Er is veel te zien, zoals een bedoeïenentent en vier torens. De Pigeon Tower is oorspronkelijk een rustplaats in de woestijn voor duiven op trektocht. Dit paviljoen is een 3D-print. In de Community Tower ziet u een film over de geschiedenis en groei van Qatar en hoe ze in Qatar de woestijn vergroenen. De Green Tower laat zien dat er met moderne vormen van landbouw er van alles kan groeien in de woestijn. In de Energy Tower toont hoe ze omgaan met duurzame energie en zonnepanelen in de woestijn. De torens zijn het symbool van Qatar om te investeren in de toekomst. Het paviljoen van Qatar op de Floriade in Almere heeft een certificaat gewonnen van het Guinness Book of Records voor ‘De hoogste toren gemaakt van 3D-geprint beton’.

Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere / Copyright © JTravel.nl

Suriname (nr. 65 op de plattegrond)
Suriname presenteert zich in een grote kas. In de kas wordt u meegenomen langs de groene hoogtepunten van Suriname, het duurzame toerisme en de tuinbouw. Mede door de financiële bijdrage van 300 ondernemers kan Suriname zich op de Floriade Expo 2022 presenteren.

Suriname in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Duitsland (nr. 66 op de plattegrond)
Duitsland heeft heel veel werk gemaakt van zijn paviljoen. Het paviljoen bestaat uit een tuin met het thema ‘Biotopia – Growing Community’ met innovatieve oplossingen voor een duurzame interactie tussen natuur en stad. Boven is een grote daktuin aangelegd. Binnen in het paviljoen kunt u met een slimme armband de exposities (Healty Urban Living, Green City, Regenerative Energy en Local Food) activeren en uw een eigen visie op een groene stad van de toekomst creëren. Aan het eind krijgt u uw persoonlijke resultaten te zien. Bent u liefhebber van Duits eten, is er een heus restaurant met Duitse gerechten.

Duitsland in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Frankrijk (nr. 67b+68 op de plattegrond)
Het thema van Frankrijk is ‘back to the future’. Frankrijk neemt je mee naar de stad van morgen: terug in tijd en tegelijkertijd naar de toekomst. Er wordt gebouwd op voorouderlijke kennis en innovaties op het gebied van eco-bouw en landschap. Het houten paviljoen van Frankrijk steunt op drie pijlers: bio-inspiratie, bio economie en de circulaire economie. Op het veld naast het paviljoen ziet u urban canopees/stedelijke luifel. Een mooie vinding.

Frankrijk in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Oekraïne (nr. 69 op de plattegrond)
Een kavel dat wel op de kaart staat maar waar geen paviljoen is te zien. Hier staat u even stil bij de verschrikkingen die op het moment van de Floriade Expo 2022 in Oekraïne plaatsvinden. De inwoners hebben onze steun zo hard nodig. Het is niet goed te zien, maar de geel-blauwe bloemen verbeelden het wapen van Oekraïne.

Oekraïne in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Italië (nr. 70 op de plattegrond)
De tuin van Italië is mooi. In de mediterrane tuin zijn bloemen gepoot en eetbare gewassen, zoals citroenen en sinaasappels. Wat er binnen in het paviljoen te zien is weet ik dus niet. Dit paviljoen is pas in de eerste week van juni geopend voor het publiek.

Italië in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Tsjechië (nr. 71 op de plattegrond)
Tsjechië heeft alleen maar een kunstwerk buiten staan. Het houten sculptuur is het Universum van Vaclav Fiala, het symbool van de collectieve verantwoordelijkheid voor de planeet. De weide is de schakel tussen de stad en het platteland.

Tsjechië in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Provincie Flevoland (nr. 81 op de plattegrond)
Flevoland presenteert zich in het Food Forum. Het groene dak ligt op zeeniveau. Je maakt hier kennis met Flevoland, de voedseltuin van Europa. De provincie presenteert zich hier met bedrijven uit Flevoland en laat zien hoe ze werken aan het voedselsysteem voor de toekomst. Na de Floriade Expo blijft het Food Forum bestaan als deel van Flevo Campus. U kunt een VR-ballonvlucht maken over Flevoland.

Provincie Flevoland in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Flevo Campus (nr. 82 op de plattegrond)
Flevo Campus is het kennisinstituut dat zich richt op stedelijke voedselvraagstukken. Hier worden de waarde die de consument aan hun voedsel verbindt onderzocht net als de wereld achter het voedsel. Op de kavel staat het kantoor van Flevo Campus. De kantoren bestaan uit containers. Flevo Campus is een initiatief van de gemeente Almere, provincie Flevoland en Aeres Hogeschool.

Flevo Campus in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Exploded View Beyond Building (nr. 83 op de plattegrond)
Exploded View Beyond Building is het gebouw van de Dutch Innovation Experience. Het hele huis bestaat uit natuurlijke materialen en elke kamer heeft een eigen verhaal. Het huis is een bijzondere tentoonstelling over de leefomgeving van de toekomst in de vorm van een woning. Dit huis bestaat helemaal uit natuurlijke materialen, zoals laminaat van lisdodde, isolatie van hennep, tegels met bacteriën, en plafonds van zeewier. Ik heb hier leuke dingen gezien. The Natural Pavilion blijft na deze Floriade als reizend natuurpaviljoen bestaan.

Exploded View Beyond Building in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

China (nr. 84 op de plattegrond)
China presenteert zich met een mooie bamboetuin. De bruggen, gebouwen, banken in deze tuin zijn allemaal gemaakt van bamboe. Het thema is ‘A Growing Chinese Bamboo Garden’. Traditionele Chinese landschapsarchitectuur wordt hier gecombineerd met de nieuwste tuinbouwontwikkelingen. De brug is afgezet. Via een bamboeboog loop je de mooi aangelegde tuin binnen. Deze tuin is 4.200 m2. Dit is de grootste internationale tuin op Floriade 2022.

China in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Lisinia (nr. 87 op de plattegrond)
Lisinia toont aan hoe u met weinig water toch een vruchtbaar klimaat kunt creëren. Want dat kan met kruidige planten zoals lavendel.

Lisinia in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Verenigde Arabische Emiraten (nr. 88 op de plattegrond)
De Verenigde Arabische Emiraten heeft een geweldige presentatie van ‘Salt Water Cities, Where the land meets the sea’. Hier is een innovatieve benadering te zien van duurzaamheid in de droge, woestijnachtige omgeving van het land, waar waterschaarste, verschroeiende hitte en zoute grond voor allerlei uitdagingen zorgen. De muur om het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten is gemaakt van 3D geprint gerecycled plastic. U loopt langs langs zoutwaterplassen met mangrovescheuten en binnen ziet u een virtuele onderzeese zeegrasweide.

Verenigde Arabische Emiraten in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Mycelium Park (nr. 89 op de plattegrond)
Mycelium Park bestaat uit twee delen: het paddenstoelvormige Growing Pavilion en de paddenstoelen van de Living Shelter. Het paviljoen is opgebouwd uit vijf geteelde kerngrondstoffen: hout, mycelium, bulrush (kattenstaart), katoen en reststromen uit de landbouwsector. Verrassend dat u hier zo veel leuke dingen mee kunt maken. Een verrassend paviljoen in een mooie vorm. Mycelium zijn de wortels van de paddenstoel. Living Shelter geeft een kijkje in wat de architectuur van morgen zou kunnen zijn. Het paviljoen was ook tijdens de Dutch Design Week in 2019 te bewonderen. Binnen is het verrassend ruim en licht.

Mycelium Park in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Aeres Hogeschool Almere (nr. 98 op de plattegrond)
Het eerste gebouw dat u ziet als u binnenkomt is het nieuwe pand van de Aeres Hogeschool Almere. Het gebouw is in gebruik als hogeschool. De buitenkant valt ontzettend op omdat het helemaal bedekt is met planten. Het gebouw heeft de bijnaam ‘De Groene Long’. Het is de groenste hogeschool van Nederland en onderdeel van Flevo Campus. Dit pand won de Circulair Award 2022. Aeres Hogeschool Almere leidt studenten op tot toekomstgerichte groene veranderaars. Zij krijgen de kennis nodig om de groeiende steden leefbaar te houden omdat de inwoners van steden steeds meer vragen hebben over natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie in hun stad.

Aeres Hogeschool Almere in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Nederland (nr. 100 op de plattegrond)
De Nederlandse inzending is Natural Pavilion. Het is een van de eerste gebouwen die u tegenkomt vanaf ingang Weerwater. In het bio-based natuurpaviljoen ontdekt u innovaties van meer dan 24 kunstenaars die de relatie natuur en technologie verkennen, met verrassende dingen. De kunstenaars van de kunstwerken kijken ver in de toekomst van duurzame innovatie. Het gebouw bestaat uit drie etages. Het gebouw is voorzien van de meest duurzame innovaties. In The Nature Pavilion ziet u bijv. vernieuwend food zoals hapjes van de stamcellen van bekende mensen, gebreide steak, doorzichtige sashimi en vleesoesters. Ook ontdekt u natuurproducten die tot bouwmaterialen zijn verwerkt, zoals vloertegels van groenten als spinazie, broccoli en courgette en afgedankte mango’s die gebruikt worden voor leren kleding, meubels, wanden en vliegtuigstoelen van mycelium. Ook laat het gebouw zien hoe er snel, makkelijk en duurzaam veel nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Een actueel thema met de woningnood in Nederland. Het Nature Pavilion bestaat voor 95% uit biobased materialen die ook nog eens bijna allemaal uit Nederland komen.

Natural Pavilion/Nederland in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Bangladesh (nr. 101 op de plattegrond)
Een mooi licht paviljoen is het paviljoen van Bangladesh. U ziet het niet aan de buitenkant maar het paviljoen is gebouwd in de vorm van een shapla, waterlelie, de nationale bloem van Bangladesh. Binnen zijn natuurlijke materialen gebruikt vooral heel veel jute. Er zijn ook artikelen uit Bangladesh te koop, waaronder spullen gemaakte van jute.

Bangladesh in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Turkije (nr. 102 op de plattegrond)
Het paviljoen vestigt de aandacht op de nieuwe vorm die de steden moeten aannemen en de groeiende interesse van de bewoners voor de natuur. Binnen ziet u een filmpje over Turkije en handgemaakte producten.

Turkije in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Gemeentes Amsterdam en Almere (nr. 106 op de plattegrond)
Twee totaal verschillende steden maar ze werken samen o.a. in het paviljoen The Voice of Urban Nature. Almere en Amsterdam laten hier zien hoe ze samen met de inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst en hoe ze de natuur willen ontwikkelen. Een leuk paviljoen van de gemeentes Almere en Amsterdam. Deze steden werken samen aan De Groene Stad van de Toekomst. In de tuin bevindt zich een met 4.000! eetbare plantensoorten. Let ook op de teksten op de muren. Die zijn leuk.

Gemeentes Amsterdam en Almere in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Classics & Future Moments (nr. 113 op de plattegrond)
Dit zijn acht kleurrijke tuinen voor het bloemenkunstproject Classics & Future Moments. Op alle kavels is een pleintje gemaakt waar u kunt gaan staan om een selfie te maken met een bloemenkunstwerk als achtergrond. Hier zijn bloembollen en vaste planten en heesters geplant. De naam Classics & Future Moments verwijst naar vier gelouterde tuinarchitecten en vier talenten die elk hun eigen kavel hebben ontworpen.

Classics & Future Moments in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Restaurants in het Urban District

Local Foodtrucks (nr. 2 op de plattegrond)
Ice Cream Parlour (nr. 3 op de plattegrond)

Local Foodtruck in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere
Local Foodtruck in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

De nummering van de restaurants komt overeen met de nummering in de grijze blokjes op de plattegrond.

Theaters in het Urban District

Urban Stage (nr. P2 op de plattegrond)
Urban Stage ligt bij de foodtrucks

Urban Stage in Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

De nummering van de theaters komt overeen met de nummering in de zwarte blokjes op de plattegrond.

Kunstwerken in het Urban District

In het Urban District staan geen kunstwerken.

Speeltuin in Urban District

In het Urban District is één speeltuin:

Speeltuin Flevo Campus in het Urban District tussen Aeres Hogeschool en Natural Paviljoen (nr. 98 en 100 op de plattegrond)

Speeltuin Flevo Campus op het Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Foto's van het Urban Disctrict

 

Meer lezen

Bewaar op Pinterest

Dit artikel gaat over het Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere, één van de meest interessante delen van de Floriade om te ontdekken. In Urban District ziet u de landenpaviljoens en komt ook het thema Growing Green Cities duidelijk naar voren. Meer over het Urban District leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #urbandisctirct #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere, één van de meest interessante delen van de Floriade om te ontdekken. In Urban District ziet u de landenpaviljoens en komt ook het thema Growing Green Cities duidelijk naar voren. Meer over het Urban District leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #urbandisctirct #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere, één van de meest interessante delen van de Floriade om te ontdekken. In Urban District ziet u de landenpaviljoens en komt ook het thema Growing Green Cities duidelijk naar voren. Meer over het Urban District leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #urbandisctirct #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog
Dit artikel gaat over het Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere, één van de meest interessante delen van de Floriade om te ontdekken. In Urban District ziet u de landenpaviljoens en komt ook het thema Growing Green Cities duidelijk naar voren. Meer over het Urban District leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #urbandisctirct #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere, één van de meest interessante delen van de Floriade om te ontdekken. In Urban District ziet u de landenpaviljoens en komt ook het thema Growing Green Cities duidelijk naar voren. Meer over het Urban District leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #urbandisctirct #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere, één van de meest interessante delen van de Floriade om te ontdekken. In Urban District ziet u de landenpaviljoens en komt ook het thema Growing Green Cities duidelijk naar voren. Meer over het Urban District leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #urbandisctirct #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven