JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Op internet lees over de Hortus Botanicus in Leiden. Ik vind een bezoek aan een Botanische Tuin altijd heel erg leuk en verdiep me op internet in de bezienswaardigheden van Leiden.

Via een app op mijn computer, kom ik uit bij een historische wandeling in Leiden. Deze wandeling loopt via de Hortus Botanicus en start op het Centraal Station van Leiden. Hoofddoel voor deze dag, 16 augustus 2018, is een bezoek aan de Hortus Botanicus worden. Als ik daarna nog zin en puf heb zal ik nog een deel van de wandeling maken, is de gedachte. Maar vanaf de Hortus ben ik via de Pieterskerk naar het Centraal Station gelopen om vandaar de trein naar huis te nemen. Ik had geen zin meer om mijn wandeling af te maken. Dat blijft liggen voor volgende bezoeken aan Leiden. Deze wandeling is vanaf nu te vinden in het artikel Wandeling naar de Hortus.

In de Hortus van Leiden Museum Volkenkunde in Leiden

Een maand later, op 21 september 2017 heb ik opnieuw een bezoek gebracht aan Leiden, dit keer om Molenmuseum De Valk en Museum Volkenkunde te bezoeken. Ik heb deze dag geen wandeling door de stad gemaakt, zoals bovenstaand, ik ben vanuit het Centraal Station rechtstreeks naar Molenmusem De Valk gelopen en vandaar via de Morspoort, Molen de Put en de Stadstimmerwerf naar Museum Volkenkunde gelopen.

In november 2018 heb ik weer een bezoek gebracht aan Leiden. Dit keer heb ik een wandeling vanaf het Centraal Station via de Hartebrugkerk, de Burcht, een paar hofjes, de Pieterskerk naar het Japanmuseum SieboldHuis terug naar het Centraal Station. Mijn route vindt u in een apart artikel.

De Burcht in Leiden Het Japanmuseum SieboldHuis in Leiden

 

In januari 2020 heb ik weer een bezoek gebracht aan Leiden. Dit keer ben ik vanaf het Centraal Station naar Museum Naturalis en naar de Burcht gelopen en door de binnenstad terug naar het Centraal Station. Hoofddoel was Museum Naturalis.

In Museum Naturalis in Leiden De Burcht in Leiden


Veel plezier met het lezen van de informatie, de bezienswaardigheden van Leiden en het bekijken van de foto’s. De foto's kunt u zien vanaf het artikel foto's Leiden.De wandelingen die ik door Leiden maakte, vindt u de artikelen wandelingen.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


In Leiden is genoeg te beleven. Ik bezocht er verschillende musea en andere bezienswaardigheden. Mijn belevenissen tijdens mijn bezoeken aan de Sleutelstad Leiden lees je hier. Lees je mee? #leiden #burcht #pieterskerk #hortusleiden #museum #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment