JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

In het LAM in Lisse (Lisser Art Museum) draait het om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Alles in dit museum heeft te maken met eten en drinken en het consumeren er van. Meer over dit museum leest u in dit artikel.


In het LAM (Lisser Art Museum) draait het om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Er staan bij de kunstwerken geen bordjes met de namen van het kunstwerk en kunstenaar. Er is een digitale tour die u volgt via uw smartphone of tablet. Zo komt u meer te weten over het kunstwerk en de maker ervan. Alles in dit museum heeft te maken met eten en drinken en het consumeren er van.

Ligging
Het LAM Museum ligt op Landgoed Keukenhof in Lisse.

Geschiedenis
Sinds 2018 is het LAM (Lisser Art Museum) geopend op het terrein van Landgoed Keukenhof. Het LAM (Lisser Art Museum) is een onderdeel van de VandenBroek Foundation. De oprichter is Jan van den Broek, topman van supermarktketen Dirk van den Broek. De gedachte er achter is om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het gaat om verwondering, anders kijken en aandacht.

Het gebouw van het LAM is ontworpen door Arie Korbee van KVDK Architecten. Het gebouw ligt deels in een dijk / landgoedduin en tweederde van het gebouw komt boven de grond uit. Over de gehele lengte van het gebouw loopt het openbare voetpad dwars door het gebouw heen. Dat geeft het gevoel van een winkeletalage, wat past bij het thema van de kunstwerken in de collectie van het museum.

Een deel van het gebouw zakt in een dijk. Deze kunstmatige dijk stamt uit de 17e eeuw. De ingang is in een knip van deze dijk. Er zijn duurzame en natuurlijke materialen gebruikt en er wordt ook zoveel mogelijk daglicht naar binnen gehaald.

           Het LAM (Lisser Art Museum in Lisse     Het LAM (Lisser Art Museum in Lisse

LAM (Lisser Art Museum)
Het thema van het Lisser Art Museum (LAM) is voedsel, winkelen en consumptie. Alles wat u in het museum ziet aan kunstwerken heeft hierop betrekking. Binnen dit onderwerp is de verzameling kunst heel gevarieerd. Er zijn veel stijlen, disciplines en periodes met schilderijen, beelden, foto’s, installaties, video’s en digitale kunstwerken te zien. Het is vooral hedendaagse kunst wat u ziet. Kunstkennis heeft u niet nodig, de ervaring van u als bezoeker staat centraal.

Er zijn 5 hoofdzalen verdeelt over 4 lagen. De route is niet aangegeven maar wijst zich vanzelf. Alles heeft te maken met eten en drinken, de consumptie ervan en winkelen.

Bij binnenkomst wordt u door een medewerker verwelkomd en krijgt u de gratis WIFI code 'LAMinfo' van het museum om in te loggen met uw smartphone of tablet. U krijgt uitleg hoe het museum werkt. Met de lift gaat u vervolgens naar de derde etage om vandaar het hele museum door te lopen. Via een digitale persoonlijke tour, via een unieke URL, komt u via de smartphone of tablet meer te weten over de kunstenaar en/of het kunstwerk. Het idee hierachter is om niet alle kunst uitgebreid te bekijken maar alleen de werken die u echt boeien.

Ik vind dit niet een hele prettige manier, omdat u verplicht bent om uw telefoon te gebruiken en zeker ouderen zijn niet altijd handig met deze dingen. Medewerkers staan overal voor u klaar mocht het niet lukken om de informatie te vinden. Zij prikkelen u ook om verder na te denken over een kunstwerk. Zij knopen regelmatig een praatje met u aan.

Dit museum is het bezoeken meer dan waard.

Via de foto’s geef u ik u een impressie van de kunst die in het LAM te zien is, maar het beste kunt u zelf gaan en dit unieke museum zelf ervaren.

           De Nihilist-tabel (II) van Folkert de Jong in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse     Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa,. Alles wat u ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

           Kunstwerk ‘Bon Appétit!’ van Makiko Azakami in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse     Kunstwerk ‘Last supper’ van kunstenaar Yinka Shonibare, naar de muurschildering van Leonardo da Vinci, uitbeeldende het laatste avondmaal (verhaal uit de Bijbel) in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

Overige informatie
• Rondleidingen en groepsbezoeken zijn NIET mogelijk.
• Fotograferen is in het museum toegestaan maar zonder statief of selfiestick.
• Er is geen horecagelegenheid in het museum. Op Landgoed Keukenhof is de Hofboerderij. Hier kunt u na afloop iets eten/drinken.
• Er is geen museumwinkel in het LAM.
• Het museum is toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers en kinderwagens. Er is een lift aanwezig.
• Er zijn gratis kluisjes in het museum aanwezig. Let eens op de mooie tekeningen van de kluisjes. U moet wel goed opletten in welk kluisje u uw spullen opbergt, want ik heb geen nummer op het kluisje kunnen ontdekken. Het op slot doen en weer openen gaat met een code.
• Voor kinderen is er een speurtocht door het museum.

Bereikbaarheid
Uw auto of fiets parkeert u GRATIS op het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar het museum. Het Landgoed is niet toegankelijk voor fietsers.

• Auto:
U neemt de afslag Nieuw Vennep/Hillegom/Lisse als u vanaf de A4 komt. U volgt de N207 tot aan de N208 en gaat dan linksaf richting Lisse. Op de tweede rotonde gaat u rechtsaf richting Langevelderslag, de Stationsweg op. Na 500 meter ziet u het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof aan uw linkerhand.

Komt u vanaf de A44 dan neemt u afslag 3 richting Noordwijkerhout/Lisse en volgt 5,5 kilometer lang de N208 in de richting van Lisse. U neemt de derde afslag op de rotonde richting Langevelderslag, de Stationsweg op. Na 500 meter ziet u het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof aan uw linkerhand.

Komt u vanaf de N206 dan neemt u afslag Lisse. Na 2,7 kilometer ziet u het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof aan uw rechterhand.

• Openbaar vervoer:
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is lastig. Arriva rijdt wel naar Lisse. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 15 minuten van het LAM. De uitstaphalte is Keukenhofdreef.

Openingstijden
Het LAM is geopend op woensdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur.
In de vakantieperiode zijn er extra openingstijden.
Bij het reserveren van uw starttijd ziet u de actuele openingsdagen en -tijden.

Entree
Volwassenen betalen een entreeprijs van € 7,50 per persoon.
Kinderen 5 t/m 17 jaar betalen € 5,-- persoon.
Kinderen t/m 4 jaar kunnen gratis naar binnen.

(Prijzen zijn van 2019).

Als u uw ticket koopt sponsort u het LAM en de kunst.
Voor degenen die minder te besteden hebben zijn er gesponsorde, gratis tickets. Het ticket wordt voor u betaald. De filosofie hierachter is dat de LAM-belevenis voor iedereen beschikbaar is.

De Museumkaart is NIET geldig in het LAM!

Heel belangrijk is dat u uw toegangsticket vooraf koopt. Dit kan via de website van het LAM. U moet bij reservering direct een starttijd opgeven. U kunt tot een half uur voor aankomst reserveren. De tijd die u in het museum doorbrengt bepaalt u zelf.

Adres
LAM
Keukenhof 14
2161 AN Lisse
Telefoon: 0252 - 508 800
E-mail:
Website:
      Logo van het LAM in Lisse

Social Media
Facebook
Instagram


Voor meer foto's van het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse, zie foto's LAM (Lisser Art Museum) in Lisse.


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik bezocht het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse. Een museum anders dan anders. Informatie over dit museum op het terrein van Kasteel Keukenhof lees je in dit artikel. Lees je mee? #lamlisse #lam #lisse #bollenstreek #museum #jtravel #jtravelblog Ik bezocht het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse. Een museum anders dan anders. Informatie over dit museum op het terrein van Kasteel Keukenhof lees je in dit artikel. Lees je mee? #lamlisse #lam #lisse #bollenstreek #museum #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment