Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voorbereidingen van mijn vakantie op Texel

De voorbereidingen van mijn vakantie op Texel zijn kort, want ik boek deze korte vakantie een week voor vertrek.

Ik heb al heel lang de wens om een paar dagen naar Texel te gaan, maar het kwam er maar niet van. Op een zaterdagochtend 2016 kreeg ik via de e-mail een aanbieding van de Fletcher Hotel Groep met Olympische kortingen van 15% voor een 5-daagse minivakantie. De inhoud van het arrangement is: ontvangst met welkomstdrankje en regionale specialiteit, 4x overnachting, 4x uitgebreid ontbijt, 2x luxe 3-gangen diner op de 1e en 3e avond, 1 dag huur fiets of Nordic Walking poles en een informatiepakket van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes.

Ik kijk direct of het hotel waar ik op Texel wil verblijven, of het hotel beschikbaar is en voor welke periode het hotel beschikbaar is. Vanaf zondag 29-8-2016 is Fletcher Hotel Cooghen in De Koog weer beschikbaar. Ik denk er die zaterdagochtend, tijdens het boodschappen doen, nog even over na, deze aanbieding is wel precies wat ik zoek. De prijs is goed, inclusief de 15% korting en het is ook de verblijfsduur die ik zoek. De weersverwachting voor de komende periode is heel goed. Dat is ook belangrijk. Als er regen voorspeld wordt, boek ik ook niet. Na het boodschappen doen, boek ik deze 5-daagse minivakantie. Ik doe een aanbetaling en het restantbedrag zal ik bij aankomst in het hotel betalen.

In de loop van de week check ik via het internet hoe de verbinding van het openbaar vervoer is om van huis naar het hotel te komen. De reisduur van huis naar het hotel zal ongeveer 3,5 uur bedragen, maar dan moeten alle tijden kloppen en alles aansluiten. Ik moet met de bus en de trein naar Station Amsterdam Sloterdijk reizen, daar overstappen op de trein naar Den Helder, daar weer overstappen op een bus die me naar de boot naar Texel brengt. Dan 20 minuten met de veerboot naar Texel en als ik op Texel aangekomen ben, moet ik de bus naar De Koog nemen.

Via de website van de TESO koop ik mijn bootticket. De kosten zijn € 2,50 voor een retourtje als voetpassagier.

In de week die volgt zoek ik op internet naar de bezienswaardigheden op Texel en regel ik dat ik eerder dan 15.00 uur kan inchecken en geef ik mijn voorkeur door dat ik graag een kamer aan de achterkant van het hotel wil hebben.

De dag voor vertrek pak ik mijn trolleykoffer en rugzak in, ik ben klaar voor vertrek.

Meer lezen over Texel

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Texel? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Alles over mijn korte voorbereiding van 6 daagse vakantie op het Nederlanse Waddeneiland Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven