Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 1 – dinsdag 30 augustus 2011

Dit is het reisverslag van dag 1 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Amsterdam – Bangkok
Omschrijving: Vertrek om 13.55 uur vanaf Schiphol met China Airlines (vluchtnummer CI66) naar Bangkok voor een vlucht van 11.20 uur.
Overnachting: In het vliegtuig

Ochtend

Deze ochtend ben ik al op tijd wakker door lawaai bij de lift in mijn appartementsgebouw. Om 07.10 uur sta ik op en maak ik me klaar voor vertrek. Na het ontbijten en televisie kijken en aankleden, werk ik nog een poosje achter mijn computer. Ik heb tijd om mijn e-mails te lezen. Ik maak alvast een begin van dit reisverslag.

Met het openbaar vervoer vertrek ik naar de luchthaven Schiphol, waar ik om 10.05 uur arriveer. Ik heb op teletekst al gelezen dat ik bij incheckbalie 29 in vertrekhal 3 moet zijn. Helaas kon ik niet online inchecken, dat was nog veel makkelijker geweest, want dan had ik al een stoel kunnen uitkiezen.

Vertrek vanaf Schiphol

Eenmaal op Schiphol heb ik nog tijd zat. Ik drink nog iets nog voor ik incheck en ik werk mijn reisverslag bij.

Om 10.45 uur loop ik naar vertrekhal 3 om in te checken bij balie 29. Vlucht CI 066 vertrekt om 13.55 uur vanaf Schiphol met als bestemming Bangkok in Thailand. Aankomst daar is morgenochtend om 06.15 uur lokale tijd.

Het is er erg rustig bij de incheckbalie. Er zijn slechts twee mensen voor me. Ik krijg stoel 43a toegewezen, ik heb specifiek om een raamplaats gevraagd.

Om 12.25 uur moet ik me melden bij Gate F8, dat is op tijd. Voor mijn overbagage van 2,5 kg hoeft niets te worden betaald.

Ik lees in een hele rustige vertrekhal een krantje en loop dan rustig door de paspoortcontrole. Het gaat allemaal heel soepeltjes. Na de paspoortcontrole loop ik wat rond bij de winkels en bij lounge 3 lees ik een krant. Vlak voor de ingang van gate F koop ik een broodje die ik in het gebied net voor de boardingzone tijdens het wachten tot ik ga boarden, opeet. Het is niet druk in dit wachtgebied.

Tijdens het boarden krijg ik een volledige bodyscan en daarna wordt er ook nog goed gefouilleerd. Dan is het weer wachten geblazen tot ik het toestel in kan. Het vliegtuig van China Airlines staat al te wachten.

Het vliegtuig voor vlucht CI66 naar Bangkok

Vlucht naar Bangkok

Om 13.30 uur ga ik aan boord. Het toestel is wel erg leeg als iedereen op zijn/haar plekje zit. Ik zit met twee lege stoelen naast mee, heerlijk. Zo kan ik straks als het donker wordt en ik wil slapen, languit liggen. De kussens en dekentjes liggen al klaar.

Om 14.00 uur vertrekken we van de gate en een kwartier later stijgen we op boven Aalsmeer.

Bangkok here I come.

Ik zie niet veel als ik uit het raam kijk omdat ik precies boven de vleugel zit. Ik lees wat en werk mijn reisverslag bij. Het is een vlucht van 11.20 uur. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 747-400. De afstand is 5.712 mijl.

Na een half uur wordt het eerste drankje en een zakje nootjes geserveerd.

De visumformulieren worden uitgedeeld. Deze moeten worden ingevuld. De Thaise autoriteiten moeten wel heel veel weten, zoals beroep, inkomen in $, adres, paspoortnummer, hotel, soort reis, geboortedatum, namen, nationaliteit, paspoortnummer.

Om 16.00 uur wordt het eten langs gebracht. Het is of kip met rijst of pasta met rundvlees. Ik kies voor de pasta, want ik denk dat ik de komende twee weken nog genoeg rijst eet. Naast de pasta ligt er ook een fruitsalade, een broodje met een kuipje boter, een chocoladegebakje en een garnalensalade op het dienblaadje. Het smaakt voor vliegtuigbegrippen goed, ik heb weleens mindere maaltijden gehad in een vliegtuig.

Maaltijd in het vliegtuig tijdens vlucht CI66 naar Bangkok

Na het eten lees ik nog wat en dan is het tijd om te slapen. In Thailand is het al 5 uur later en in het vliegtuig worden de Thaise tijden aangehouden. Het slapen lukt niet helemaal zoals ik wil. Ik kan wel languit liggen, maar er is te veel lawaai in het vliegtuig en ik heb mijn oordoppen niet bij de hand. Die liggen in de koffer in het ruim van het vliegtuig. Niet handig.

Het weer

Bewolktbewolkt en ± 18° C

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 1 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Alles over de eerste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Alles over de eerste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Alles over de eerste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 1 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Alles over de eerste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Alles over de eerste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Alles over de eerste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven