Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Petrified Forest

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 16 Petrified Forest. We waren onderweg vanaf Skeleton Coast en via de rotstekeningen van de San bij Twyfelfontein en Petrified Forest reden we naar Khorixas.

Inhoudsopgave

Petrified Forest

Het Petrified Forest (Versteende Woud) ligt op een zandstenen rif waarop 50 boomfossielen staan die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn.

Volgens de lokale verhalen zijn de boomstammen door een gletscher naar deze plek gebracht. Mineralen in de zandstenen ondergrond hebben de bomen versteend. Door de erosie van het zandsteen zijn de bomen blijven staan. Reuzebomen zijn letterlijk versteend en liggen als fossielen verspreid over een klein gebied. De bomen zien er soms nog levensecht uit. Omdat de wortels van de bomen ontbreken, zijn de bomen naar alle waarschijnlijkheid met een vloed vanuit het noorden aangevoerd. De bomen mogen fossielen zijn, rondom de bomen groeien diverse planten zoals de welwitschia mirabilis. Dit is een wonderbaarlijke plant, waarvan sommige exemplaren 1.500 jaar oud zijn geworden. De planten kunnen leven door de condensatie, die ontstaat tijdens de dagelijkse ochtendmist, te absorberen.

Versteende bomen in Petrified Forest

Voor u deze site bereikt, zult u ongetwijfeld verschillende keren bordjes zien staan (die handmatig werden geschilderd), met ‘Petrified Forest’ als bestemming. Deze mag u gewoon negeren want het gaat in de meeste gevallen om kleine stalletjes waar ze buiten stukjes versteende bomen ook mineralen en andere curio trachten te verkopen. Voor sommigen heeft de site een belangrijke waarde en herbergt het een schat aan archeologisch materiaal, maar voor de meeste doorsnee bezoekers/toeristen is het gewoon een leuk tijdverdrijf en een locatie om foto’s te verzamelen (geen stenen!).

Er zijn schaduwrijke parkeerplaatsen en picknicktafels. Het is strikt verboden ook maar iets mee te nemen. Wie Petrified Forest wil bezoeken, betaalt hiervoor. U zult begeleid worden door een lokale gids. De wandeling duurt ongeveer een drie kwartier tot een uur, afhankelijk van het aantal bezoekers dat de wandeling zal maken. De belangrijkste drijfveer achter de begeleiding bestaat erin dat men wil vermijden dat u stiekem een stukje van een versteende boom zou meenemen. De gidsen zijn zeer karig met uitleg, maar het is alvast niet moeilijk om uit te maken dat het hier wel degelijk om versteende bomen gaat.

Praktische informatie

Openingstijden

Petrified Forest is dagelijks te bezoeken tussen 08.00 en 17.00 uur.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Tijdens mijn rondreis door Namibië bezocht ik het Petrified Forest (Versteende Woud). Dit zijn 50 boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Meer weten over dit natuurfenomeen, lees dan mijn website. Lees je mee? #petrifiedforest #namibie #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven