Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

M4H in Rotterdam

Ik neem regelmatig deel aan instawalks/instameets. Deze instameet gaat naar het Rotterdam Makers District in Rotterdam. In dit artikel neem ik u mee naar M4H

Inhoudsopgave

M4H

M4H (Merwe-Vierhavens) is een havengebied aan de Maas in Rotterdam. De gemeente en het Havenbedrijf Rotterdam werken samen aan de transformatie van het oude havengebied naar een gebied met een combinatie van innovatieve maakbedrijven, horeca, evenementen en wonen. Samen met RDM Rotterdam (aan de overkant van de Maas) vormt M4H het Rotterdam Makers District. Het gebied is booming business geworden.

In het M4H gebied meerden in het verleden dagelijks boten vol vrachtladingen met fruit aan. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een innovatief vestigingsgebied. Hier werken bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten samen om duurzaamheid tot stand te brengen. In M4H zijn haven- en transportbedrijven en innovatieve bedrijven gevestigd. De fruitoverslag is hier, als gevolg van containerisatie, grotendeels weggetrokken. In de vrijgekomen panden zijn nu veel bedrijven en bedrijfjes gevestigd. Bedrijven die hier gevestigd zijn, zijn bijvoorbeeld de Keilewerf, waar pionierende en ambachtelijke maakbedrijven onderdak hebben gevonden, Studio Roosegaarde, Atelier van Lieshout, Rainmaker Holland. Pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hebben hier hun plek gevonden. In de Ferro Dome wordt in 2019 een multifunctionele danceclub geopend.

Een plant in de voedseltuin in het M4H district in Rotterdam

In de voedseltuin is op een braakliggend terrein aan de gedempte Keilehaven aangelegd. Hier worden door vrijwilligers en mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt biologische groenten en fruit gekweekt om de voedselpakketten voor klanten van de voedselbank aan te vullen.

Vanaf het Dakpark heeft u een mooie uitzicht over de omgeving. Onder het Dakpark zijn winkels van bekende ketens gevestigd.

Een manier om het gebied te verkennen is per fiets. U ziet de lange kades met hallen vol nieuwe economische activiteiten en mooie vergezichten over de rivier de Maas. De fietstocht start bij het Marconiplein en heeft een lengte van ongeveer 9 kilometer. U verkent het gebied van de Vierhavens en de Keilehaven. U kunt het M4H Rotterdam bereiken vanaf het Marconiplein en met de watertaxi vanaf RDM Rotterdam.

Praktische informatie

Adres

M4H Rotterdam
Lekstraat 14
3029 BN Rotterdam
Telefoon: 010 283 38 00
E-mail: info@m4hrotterdam.nl
Website:
Logo M4H

Bewaar op Pinterest

M4H (Merwe-Vierhavens) is een havengebied aan de Maas in Rotterdam. Ik nam hier deel aan de Rotterdam Makers District Instameet. Meer over de M4H in Rotterdam lees je hier. Lees je mee? #M4H #rotterdammakersdistrict #instameet #rotterdam #jtravelblog #jtravel

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven