Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Panoramaterras op Schiphol

Het Panoramaterras op Luchthaven Schiphol is de plek om vliegtuigen te spotten op de luchthaven. Dit is de enige plek voor de veiligheidscontroles waar u goed zicht hebt op de pieren en platforms van Schiphol. Vanaf het terras ziet u de vliegtuigen landen en opstijgen en vanaf of naar het luchthavengebouw taxiën. Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras staat geparkeerd. U kunt een kijkje nemen in het vliegtuig.

Inhoudsopgave

Ligging

Het Panoramaterras bevindt zich op de tweede verdieping. Vanaf het Panoramaterras heeft u uitzicht op het platform en de Kaagbaan.

Fokker 100 van KLM Cityhopper

Sinds 2011 staat de Fokker 100 van KLM Cityhopper op het Panoramaterras. De KLM heeft de Fokker 100 aan Schiphol geschonken.

De Fokker 100 van KLM Cityhopper is een tweemotorig toestel dat op 19 februari 2010, na 22 jaar te hebben gevlogen, zijn laatste vlucht maakte. De eerste vlucht was op 2 maart 1989. Naast KLM vlogen ook Inter Canadian, Air UK en KLM UK met dit toestel. Het toestel heeft in de laatste 5 vliegjaren 7.403 vluchten uitgevoerd en meer dan 550.000 passagiers vervoerd.

De Fokker 100 is het grootste door Fokker gebouwde verkeersvliegtuig. Er kunnen ongeveer 100 passagiers mee. Het toestel is bedoeld voor korte vluchten. Er zijn tot aan de sluiting van de Fokkerfabriek in totaal 283 toestellen van dit type gemaakt.

De Fokker 100 van KLM Cityhopper is met een kraan op het Panoramaterras getakeld.

U kunt gratis een kijkje in het vliegtuig nemen. In het vliegtuig kunt u de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele passagiersstoelen, een kijkje nemen in het bagageruim en meer te weten komen over de historie van Fokker. Speciaal voor kinderen zijn er vliegtuigweetjes en luchtvaartraadsels om op te lossen.

Binnen in de Fokker 100 van KLM Cityhopper op het Panoramaterras op Schiphol

Het Panoramaterras is bereikbaar via de roltrap of lift bij Aankomsthal 1 (ter hoogte van Café Rembrandt) of via de roltrap of lift bij Vertrekhal 1 (ter hoogte van balierij 1). Bent u op de tweede etage, dan wordt u naar het Panoramaterras geleid door het volgen van de borden.

Praktische informatie

Weetjes

  • Het Panoramaterras is één van de drie spottersplekken op Schiphol. De andere plekken bevinden zich bij de Buitenveldertbaan en de Polderbaan.
  • Ook als u geen vliegticket heeft, kunt u het Panoramaterras bezoeken.
  • Bij slechte weersomstandigheden zoals mist, gladheid en storm is het Panoramaterras gesloten.
  • Het Panoramaterras is bereikbaar via de roltrap of lift bij Aankomsthal 1 (ter hoogte van Café Rembrandt) of via de roltrap of lift bij Vertrekhal 1 (ter hoogte van balierij 1). Bent u op de tweede etage, dan wordt u naar het Panoramaterras geleid door het volgen van de borden.
  • Op het Panoramaterras is een telelens (tegen betaling) aanwezig om de toestellen van dichtbij te bekijken.
  • Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras staat geparkeerd. U kunt een kijkje nemen in een het vliegtuig.
  • Jaarlijks bezoeken bijna anderhalf miljoen dagjesmensen, afhalers, wegbrengers en luchtvaartenthousiastelingen het Panoramaterras.
Vliegtuigen te spotten vanaf het Panoramaterras op Schiphol

Entree

Een bezoek aan het Panoramaterras is gratis.

Openingstijden

Zomer (laatste weekend van maart t/m laatste zondag van oktober): 07.00-21.00 uur.
Winter (laatste zondag van oktober t/m laatste weekend van maart): 09.00-17.00 uur.

Na een recente verbouwing is het Panoramaterras op Schiphol weer geopend voor het publiek. Hier kun je een kijkje nemen en vliegtuigen zien vertrekken en aankomen of Fokker 100 van KLM Cityhopper van binnen en buiten bekijken. Lees je mee? #panoramaterras #schiphol #amsterdamairport #jtravel #jtravelblog Het Panoramaterras op Schiphol is weer geopend voor het publiek. Hier kun je een kijkje nemen en vliegtuigen zien vertrekken en aankomen of Fokker 100 van KLM Cityhopper van binnen en buiten bekijken. Lees je mee? #panoramaterras #schiphol #amsterdamairport #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven