Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

Haarlemmermeer

Iedereen is wel een keer op de nationale luchthaven Schiphol geweest, hetzij met de trein, hetzij om er per vliegtuig te vertrekken en/of aan te komen. Maar wist u dat Schiphol in de gemeente Haarlemmermeer ligt?

Ik neem u mee naar deze gemeente want naast Schiphol, is hier nog veel meer te zien en te beleven, zoals Hoofddorp, de hoofdplaats van de gemeente met het Historisch Museum Haarlemmermeer, de Bijbelse Tuin Hoofddorp, de Hoofdvaartkerk en het Haarlemmermeerse Bos.

Een roos in de rozentuin in het Haarlemmermeersebos in Hoofddorp/Haarlemmermeer

In Cruquius kunt u het gemaal en museum Cruquius bezoeken.

Een ander museum in de gemeente Haarlemmermeer is het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 gevestigd. Zeer de moeite van een bezoek waard. U ziet hier de geschiedenis van tientallen geallieerde, Nederlandse en Duitse vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in en rondom de Haarlemmermeer zijn neergestort.

Een leuk uitje is naar Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. In september en oktober worden hier de zelfplukdagen gehouden. U kunt uw eigen appels en peren plukken en tegen betaling meenemen naar huis. Ook de rest van het jaar is hier elk weekend wat te beleven.

In Vijfhuizen kunt u een bezoek brengen aan het Kunstfort dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en als zodoende ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook in Vijfhuizen bevindt zich het Nationaal Monument voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17, het vliegtuig dat op 17 juli 2014 boven Oekraïne werd neergeschoten.

Het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen/Haarlemmermeer

In juli 2018 heb ik met studenten van opleiding Travel & Hospitality van het MBO College Airport in Hoofddorp een historische wandeling door Hoofddorp gemaakt. Een wandeling die ik u niet wil onthouden en die u langs een paar bekende plekken in Hoofddorp voert. De wandeling staat beschreven in het artikel Historische wandeling Hoofddorp.

Veel plezier met het lezen van de informatie, de bezienswaardigheden van de Haarlemmermeer en het bekijken van de foto’s. De foto’s kunt u zien vanaf het artikel foto’s Haarlemmermeer.

Bewaar op Pinterest

In de Haarlemmermeer is genoeg te beleven. Ik bezocht er verschillende musea en plukte mijn eigen appels en peren. Meer lezen doe je hier. #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Inleiding Texel 2017
Europa

Texel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven