Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kasteel Keukenhof in Lisse

Ik woon relatief dicht bij de Bollenstreek. Tijdens mijn fietstochten in deze streek, breng ik ook regelmatig een bezoek aan Kasteel Keukenhof in Lisse. Hier kunt u mooie wandelingen maken, zoals een kabouterwandeling of een museum bezoeken (LAM Lisser Art Museum).

Inhoudsopgave

Kasteel Keukenhof

U kunt in het park van Kasteel Keukenhof heerlijk wandelen, er zijn uitgestrekte wandelroutes uitgezet.

In het Kasteel worden tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. U kunt op bepaalde dagen en tijden het kasteel bezichtigen en een rondleiding krijgen. U maakt kennis met de wijze waarop de adel vroeger leefde. De naam Keukenhof is afgeleid van Keukenduin. Keukenduin behoorde tot Slot Teylingen en ontleent zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding oftewel de keuken van het Slot Teylingen.

De gelijknamige bloemententoonstelling Keukenhof wordt op een gedeelte van Landgoed Keukenhof tegenover Kasteel Keukenhof gehouden.

Ligging

Kasteel Keukenhof ligt net buiten Lisse in de Bollenstreek. Het kasteel ligt verscholen tussen de bossen en de bloembollenvelden.

Landgoed Keukenhof ligt midden in de hectiek van de Randstad en is toch zeer sereen en rustiek van sfeer.

Geschiedenis

In 1642 is Kasteel Keukenhof gebouwd als een classicistisch landhuis. Adriaen Maertenszoon Block liet een jaar eerder het huis in het Keukenduin bouwen. Adriaen Block was een voormalig commandeur van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in de Molukken. Ook liet hij een boerderij, een boomgaard en een plantagie aanleggen. Het is niet duidelijk of hij hier ook gewoond heeft. Professor Willem Röell, anatoom, en de kunstkenner en zeer vermogende Johan Steengracht van Oostcapelle zijn een paar oud bewoners van het kasteel. Johan Steengracht redde in 1809 het kasteel van de ondergang. In de Franse tijd dreigt het einde van veel buitenplaatsen en zo ook van de Keukenhof. Toen de Fransen waren verdwenen, werd Johan Steengracht in de adelstand door Koning Willem I verheven. Hij werd benoemd tot directeur van het koninklijk Kabinet van Schilderijen in Mauritshuis. Het terrein van het landgoed werd verder uitgebreid. Johan Steengracht begon met de aanleg van de landschappelijke tuin. De overtuin is later ingericht als de wereldberoemde bollententoonstelling. Zijn enige dochter was Cecilia Maria. Ze was getrouwd met Carel Anna Adriaan van Pallandt. Hij was een baron van het oud-adellijk geslacht Van Pallandt. Cecilia Maria erfde de Keukenhof. In die tijd werd de Keukenhof verhuurd aan Mr. Hugo Gevers. Later vererfde de Keukenhof op de familie Van Lynden na een huwelijk in 1861 met Cornelia Johanna, baronesse van Pallandt (1840-1923). Het kasteel is van 1861-1863 verbouwd. De familie Van Pallandt gaf de opdracht. Elie Saraber was de architect. De verbouwing veranderde het 17e eeuwse in een neogotisch kasteel met zeven soorten torens. Tijdens de verbouwing wordt de hoofdentree van de noordzijde naar de westzijde verplaatst. Het kasteel bleef via de vrouwelijke lijn in de familie. Dit is in het kasteel goed te zien is. In de diverse salons vindt u meubels uit diverse jaren en stijlperioden. Het interieur is in zijn geheel bewaard gebleven en laat zien hoe de adel vroeger leefde.

Kasteel Keukenhof in Lisse

In 1857 werden de tuinen heringericht. Dit gebeurde door J.D. Zocher en zijn zoon L.F. Zocher. Zij ontwierpen later ook het Vondelpark in Amsterdam. De inspiratie kwam door het Engelse landschap. Heuvels en slingerweggetjes zijn kenmerkend voor het Engelse landschap. Vanaf de Tweede Wereldoorlog werd het huis lang niet meer permanent bewoond. Kasteel Keukenhof is gerestaureerd. De nabijgelegen historische gebouwen en het omliggende park zijn in oude glorie hersteld. Kasteel Keukenhof is weer de buitenplaats van vroeger. Het is een plaats te ontspannen en van cultuur en natuur te genieten.
De laatste eigenaar was Jan Carel Elias graaf van Lynden (1912-2003). Hij was de kleinzoon van baronesse Cornelia Johanna van Pallandt. Jan Carel Elias liet het kasteel, inclusief het landgoed van 230 hectare, na zijn dood na aan de Stichting Kasteel Keukenhof. Een taak van deze Stichting Kasteel Keukenhof is het kasteel en alle andere 18 rijksmonumenten op het landgoed in de goede staat te brengen. De staat waarin zij ongeveer begin 1900 verkeerden. Het totale Landgoed Keukenhof bestaat uit ongeveer 230 hectare grond, bossen en landerijen. Op het landgoed bevinden zich 18 Rijksmonumenten, met de bekendste het Kasteel, maar het betreft ook de wereldberoemde bloemententoonstelling Keukenhof en het beheer over het landgoed.

Plattegrond van het terrein rond Kasteel Keukenhof

Plattegrond van het Landgoed Keukenhof

Bezienswaardigheden op het terrein van Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof dateert uit 1641. Het oorspronkelijke landhuis werd daarna tot een kasteel omgebouwd. Zo werden er zeven torens aangebouwd. Het interieur toont hoe de adel vroeger leefde. Alle salons beschikken over hun oorspronkelijke interieur en meubels. Het oogt daarmee als een echt bewoond kasteel. Kasteel Keukenhof is een museum.

U ziet in het kasteel een belangrijke collectie meubels en portretten, onder meer van Nicolaes Maes. Het Chinese en Japanse porselein staat in een uniek en speciaal gebouwd kabinet, met een schouw in de stijl van Daniël Marot. De wanden van de kamer zijn bekleed met goudleer.

De oprijlaan wordt gemarkeerd door twee hekpijlers met natuurstenen tuinvazen. Deze vazen komen oorspronkelijk van de hofstede Puik en Dam in Noordwijkerhout. Ze kwamen in 1910 naar de Landgoed Keukenhof. De twee vazen staan op twee natuurstenen pijlers van blokwerk. In 1980 zijn deze opnieuw naar het origineel gemaakt. De oprijlaan dateert uit de 19e eeuw. Deze loopt eerst omhoog en bij het weer naar beneden lopen, ziet u het kasteel in zijn volle glorie. Dit is waarschijnlijk de opzet van de tuinarchitect Zocher geweest.

Het 17e eeuwse landhuis is in 1861/1862 tot een neogotisch kasteel verbouwd. De architect was Elie Saraber. Door toevoegingen van verschillende soorten torens aan het oorspronkelijke rechthoekige landhuis wordt het neogotische karakter bepaald. De torens hebben verschillend gevormde spitsen. De torenspitsen zijn met leien in maasdekking bekleed en bekroond met een pinakel. Onder alle daklijsten loopt een rondboogfries. Tegen de oorspronkelijke 17e eeuwse westgevel is een avant-corps gebouwd.

De toegangsdeur van Kasteel Keukenhof in Lisse

De toegangsdeur vindt u in de middelste toren. Deze deur is voorzien van een natuurstenen rustica-omlijsting met een gebogen fronton, die geflankeerd is door een venster. Deze is omlijst met blokwerk van natuursteen. Voor de deur bevindt zich een hardstenen bordes. Aan beide kanten bevindt zich een gemetselde balustrade met natuurstenen vazen. Op de eerste etage aan de zijkant van de toren bevindt zich een venster met een Frans balkon. De gevelindeling van het avant-corps bestaat uit kruisramen met ruitvormige roedentracering en luiken. Alleen de muren tussen de torens hebben bij de verbouwing in 1923 andere vensters gekregen en zijn de open veranda’s en erkers verwijderd.
Aan de noordwest kant van het huis staat ‘de olifant’. Dit is een zwaar vervallen ornament uit baksteen en cement met vier steunberen.

De 17e eeuwse indeling in het interieur van het huis is grotendeels bewaard gebleven. Deze bestaat uit een lange middenas van oost naar west met aan beide kanten kamers. In deze kamers hebben deels een 17e eeuwse aankleding met houten cassetteplafonds, wandbespanning en in de Grote Salon een gemarmerde houten schoorsteen waarop de initialen HVH en JG (van Hendrik van Hoven en Johanna Groenhout) zijn aangebracht. U vindt in het kasteel ook rijk gedecoreerde schouwpartijen, driedelig opgebouwd uit haardplaats, spiegel en schilderstuk e in de eetkamer ziet u een Rococo schouw uit 1772. In de Grote Zaal bevindt zich een plafondschildering uit 1843. In de Rode Salon bevindt zich een grisaille schildering in de stijl van Jacob de Wit uit 1850. De torenkamer, de zogenaamde antieke kamer, is ingericht als Chinese pronkkamer met veel porselein en goudleer behang. In de keuken is een groot fornuis onder de schoorsteen, pomp- en regenwaterbakken en wandkasten. Dit hoort bij de oorspronkelijke 18e eeuwse inrichting van het kasteel.

Kasteel Keukenhof is op woensdag en donderdag tijdens een rondleiding te bezichtigen.

Koetshuis

Het Koetshuis bevindt zich tussen de eeuwenoude bomen. Op de plek waar vroeger de adellijke rijtuigen gestald werden bevindt zich nu de Grote Salon met een bijzonder uitzicht over de aangelegde tuinen. Naast de Grote Salon beschikt het Koetshuis over kleinere en knusse stallen, een zonnig privéterras en een ommuurd patioterras.
Het koetshuis is in 1857 door de architect Elie Saraber ontworpen. Het koetshuis bestaat uit een groot en klein koetshuis met tuigkamer met bedstede, een paardenstal en woningen. Het H-vormige gebouw bestaat uit één bouwlaag. Centraal in de voorgevel, aan de oostkant, bevindt zich een toegangsdeur met een rechthoekig bovenlicht. Deze is voorzien van ruitvormige roedenverdeling met daarboven een tuitgevel met een venster. Op het dak staat een houten klokkentorentje. Naast de deur ziet u twee houten inrijdeuren met ijzeren beslag en een segmentvormig bovenlicht met daarin een ruiten roedenverdeling. In de vooruitspringende zijarmen aan de linkerkant bevindt zich de tuigkamer met bedstede en aan de rechterkant bevindt zich de paardenstal. Het midden van de zuid- en noordgevel wordt onderbroken door een tuitgevel onder een zadeldak. Tussen de inrijdeuren, aan de zuidmuur van de binnenplaats bevindt zich een hardstenen waterpomp met een trog. In 1951 is tegen de westgevel een woning gebouwd.

Het koetshuis van Kasteel Keukenhof in Lisse

Hofboerderij

De Hofboerderij van Kasteel Keukenhof dateert uit 1641. Het pand is volledig gerestaureerd. Aan het plein van de Hofboerderij vindt u de kinderboerderij. U kunt hier in contact komen met boerderijdieren. Daarnaast zijn er ook diverse speeltoestellen waar kinderen zich kunnen uitleven. De kinderboerderij is gratis te bezoeken.

De hofboerderij van Kasteel Keukenhof in Lisse
De kinderboerderij van Kasteel Keukenhof in Lisse

Washuis

Ten zuiden van het kasteel staat een 18e eeuws bakstenen washuisje. Het is een rechthoekig huisje dat bestaat uit één bouwlaag. Boven de korte ingangszijde bevindt zich een dakkapel met venster. De twee wasfornuizen zijn in 1923 uitgebroken en vervangen door een moderne installatie. Voor het washuisje staat een vrijstaande buitenpomp.

Het washuis van Kasteel Keukenhof in Lisse

Eendenhuis

Een 19e eeuws eendenhuis is in de vorm van een follie. Het eendenhuis is opgebouwd uit baksteen met een decoratieve pleisterlaag vermengd met kiezels (slakken en sintels). Het is een rechthoekig gebouw met een met riet gedekt zadeldak. Op het dak bevindt zich een zeskantige houten duiventil met een rieten paraplukap. Het kleine gebouwtje heeft een kapelachtig uiterlijk. Naast het eendenhuis ligt een kleine ronde vijver. Deze vijver staat die in verbinding met de Duinsloot.

Het eendenhuis van Kasteel Keukenhof in Lisse

Frederik's Hof

Ten noordwesten van het kasteel staat de Frederik’s Hof. Het is Zwitsers speelhuis opgenomen in de ommuring van de moestuin. In 1850 is de eerste steen gelegd door freule Cornélie van Pallandt. Het speelhuisje is rechthoekig van vorm en opgetrokken uit geel baksteen opgetrokken. In de kap (met troggewelf) zijn twee uilenborden te zien. In de muur aan de tuinzijde bevinden zich gotische spitsboogramen. Aan de buitenzijde is een renaissance zuiltje met kapiteel en een zeshoekige plaquette ingemetseld. Binnen vindt u imitaties van Romeinse mozaïeken en van Oud-hollands tegeltableaux en schouwen. De achterzijde is in gebruik als opslagplaats. Aan de zijkant van de ommuurde tuin staat een vrijstaande urinoir. Deze dateert vermoedelijk uit de derde kwart van de 19e eeuw.

Frederik's Hof bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Kasteeltuin

De historische tuinaanleg van de Keukenhof heeft verschillende stijlperioden doorlopen. De landschapsstijl, die vanaf het einde van de 18e eeuw in fasen tot stand is gekomen, is deels in structuur en deels in detail nog aanwezig is.

Alleen vijf geknotte linden aan de westzijde van het kasteel bij het washuisje herinneren nog aan de 17e eeuwse geometrische tuinaanleg.
De structuur van twee kunstmatig opgeworpen aarden wallen en een heuvel Meerzicht resteren nog van de Frans classicistische aanleg uit 1725. Deze wallen staan dwars op het huis geplaatst. De ruimtelijke structuur van de buitenplaats is te herkennen aan de aanleg in landschapsstijl in de directe omgeving van het huis waarin de boerderij, de rechthoekige moestuin met speelhuis en de follie liggen: een van oorsprong middeleeuws jachtbos aan de oostzijde en een coulisselandschap met eendenkooi aan de zuid- en westzijde.
De aanleg van het park in Engelse landschapsstijl is vanaf het midden van de 19e eeuw door de broers J.D. en L.P. Zocher uitgewerkt.

De zeven beuken aan het begin van de nieuwe oprijlaan dateren uit het begin van de aanleg in 1861/1862. In de directe omgeving van het kasteel bevinden zich solitairen, struikgroepen en een vijver in het gazon. Voor de beplantingen is rododendron, oosterse duizendknoop en Japanse bamboe gebruikt.

De kasteeltuin van Kasteel Keukenhof in Lisse

Vanaf het kasteel lopen verschillende zichtassen. Zo is er een zichtlijn naar het oosten tussen de aarden wallen naar de heuvel Meerzicht. Er is een brede zichtas in westelijke richting met zich over de weilanden tussen boscoulissen en er zijn twee diagonale zichtassen in de richting van de Stationsweg.

Ten noordwesten van het kasteel bevindt zich de ommuurde moestuin. Deze was oorspronkelijk ingericht als een Engelse bloementuin. In het achterste gedeelte van de tuin zijn enkele vakken in gebruik als bloemen- en moestuin. Het tuingedeelte bij de 17e eeuwse boerderij bestaat uit een moes- en fruittuin. Tegen de oostmuur en op het binnenerf staan enkele oude moerbeien, taxussen en linden. Een rechte beukenlaan verbindt de boerderij met het koetshuis annex tuinmanswoning.

Achter de aarden wallen ligt een bosperceel. Dit is in gebruik als jachtbos en lusthof. De slingerende, deels nog komvormige paden, leiden door het hakhoutbos langs een enkele solitaire beuk.
Langs de duinen loopt de Bosweg. Deze laan is in 1723 geplant en na de Tweede Wereldoorlog opnieuw ingeplant met dennen. Deze laan vormde met de beukenhaag de grens van het bos.
Een onderdeel van de buitenplaats is de T-vormige vijver waarin oorspronkelijk het eikenhout te water werd gelegd. De vijver wordt nu gebruikt als eendenkooi.
Vanaf de heuvel Meerzicht hebt u een fantastisch uitzicht over het park aan de ene kant en het kasteel aan de andere kant.

Lisser Art Museum (LAM)

In het LAM (Lisser Art Museum) draait het om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Er staan bij de kunstwerken geen bordjes met de namen van het kunstwerk en kunstenaar. Er is een digitale tour die u volgt via uw smartphone of tablet. Zo komt u meer te weten over het kunstwerk en de maker ervan. Alles in dit museum heeft te maken met eten en drinken en het consumeren er van.
Het thema van het Lisser Art Museum (LAM) is voedsel, winkelen en consumptie. Alles wat u in het museum ziet aan kunstwerken heeft hierop betrekking. Binnen dit onderwerp is de verzameling kunst heel gevarieerd. Er zijn veel stijlen, disciplines en periodes met schilderijen, beelden, foto’s, installaties, video’s en digitale kunstwerken te zien. Het is vooral hedendaagse kunst wat u ziet. Kunstkennis heeft u niet nodig, de ervaring van u als bezoeker staat centraal.
Er zijn 5 hoofdzalen verdeelt over 4 lagen. De route is niet aangegeven maar wijst zich vanzelf. Alles heeft te maken met eten en drinken, de consumptie ervan en winkelen.

Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa,. Alles wat u ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

Beeldentuin

In het park rond Kasteel Keukenhof vindt u een collectie kunstwerken die mooi passen in de rustieke omgeving van het landgoed.

Zichtlijn met kunst naar Kasteel Keukenhof in Lisse

In augustus en september staan rond Kasteel Keukenhof de dahlia’s in bloei. Een schitterend gezicht.

Dahlia's rond Kasteel Keukenhof in Lisse

Kunst

In de Beeldentuin van Kasteel Keukenhof zijn onderstaande kunstwerken te bewonderen:

 • Tempel voor de wetenschap – Pjotr Muller
 • Apocalypse – Joost van den Toorn
 • Werk zonder titel – Gjalt Blaauw
 • Narrow Escape – Erik Wijntjes
 • Maan boven het Marsdiep – Hans Terhorst
 • Opwaartse vlucht -Theresia van der Pant
 • De Verzoeking van de Heilige Antonius – Paul Kubic
 • Teatro – Paul Kubic
 • Porto – Paul Kubic
 • Avignon – Paul Kubic
 • Scribbeling Rivalry – Paul Kubic
 • Story Board – Paul Kubic
 • Jolly Green Giant – Paul Kubic
 • De dood van Harlekijn (Opera) – Paul Kubic
 • What the heck – Paul Kubic
 • Zwembadmozaïek – Ger van Iersel
 • Weglopende kleren – Paul de Reus
 • Transformatie – Peter Schuijren
 • Vrouw van Lot – Peter Schuijren
 • Animus, Anima – Peter Schuijren
Kunst 'Weglopende kleding' van Paul de Reus in de tuin van Kasteel Keukenhof in Lisse
De Verzoeking van de Heilige Antonius van Paul Kubic bij de Frederik's Hof op het terrein van Kasteel Keukenhof in Lisse

Ik heb niet alle kunstwerken gezien. In het artikel foto’s van Kasteel Keukenhof in Lisse ziet u een aantal foto’s van de kunstwerken

Wandelen bij Kasteel Keukenhof

Kabouterwandeling

Achter de Hofboerderij bij de speeltuin en kinderboerderij is een kabouterwandeling uitgezet. De kabouterwandeling is een korte wandeling van ongeveer een kilometer, die u kunt lopen door de 16 verschillende kabouterpaaltjes te volgen. Leuk voor de kinderen om ze vooruit te sturen om het volgende kabouterpaaltje al vast te zoeken. Verdwalen kunt u niet, want er zijn geen zijpaden. De wandeling gaat door het wandelbos aan de achterkant van Kasteel Keukenhof. Tijdens de wandeling hoeft u alleen maar de kabouterpaaltjes te volgen. De kabouterpaaltjes hebben allemaal een andere beschildering.

Een kabouterpaaltje tijdens de kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Kunstroutewandeling

Ook in de kasteeltuin en het bos kunt u wandelen. De toegang is gratis. In de kasteeltuin is een kunstroute uitgezet.

Kunst op het terrein van Kasteel Keukenhof tijdens de kunstroutewandeling op het terrein van Kasteel Keukenhof in Lisse<br/>Copyright © JTravel.nl

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Uw auto of fiets parkeert u GRATIS op het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar Kasteel Keukenhof. Het Landgoed is niet toegankelijk voor fietsers.

Auto:
U neemt de afslag Nieuw Vennep/Hillegom/Lisse als u vanaf de A4 komt. U volgt de N207 tot aan de N208 en gaat dan linksaf richting Lisse. Op de tweede rotonde gaat u rechtsaf richting Langevelderslag, de Stationsweg op. Na 500 meter ziet u het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof aan uw linkerhand.

Komt u vanaf de A44 dan neemt u afslag 3 richting Noordwijkerhout/Lisse en volgt 5,5 kilometer lang de N208 in de richting van Lisse. U neemt de derde afslag op de rotonde richting Langevelderslag, de Stationsweg op. Na 500 meter ziet u het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof aan uw linkerhand.

Komt u vanaf de N206 dan neemt u afslag Lisse. Na 2,7 kilometer ziet u het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof aan uw rechterhand.

Openbaar vervoer:
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is lastig. Arriva rijdt wel naar Lisse. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 15 minuten van Kasteel Keukenhof. De uitstaphalte is Keukenhofdreef.

Openingstijden

De openingstijden van het landgoed in de winter zijn van maandag t/m zondag van 08.30-17.00 uur en in de zomer is het landgoed geopend van maandag t/m zondag van 08.30-19.30 uur.

Entree

De toegang tot het landgoed is gratis.

Rondleiding

Onder leiding van een gids kunt u de geheimen van het kasteel ontdekken. Deze rondleidingen worden op woensdag en donderdag om 11.30 uur en 15.30 uur gegeven. U kunt zich voor aanvang van de rondleiding melden bij de Hofboerderij waar de gids u staat op te wachten. De rondleiding is voor maximaal 15 personen per keer.

Prijzen rondleiding

Volwassenen: € 5,– per persoon.
Kinderen van 4 t/m 17 jaar: € 5,– per persoon.

Museumkaarthouders: gratis.

De rondleiding is Nederlandstalig, heeft een duur van 90 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

 • Grote (rug)tassen, honden en kinderwagens kunnen niet mee naar binnen.
 • Het kasteel is beperkt toegankelijk voor rolstoelen/rollators of mensen die slecht ter been zijn.

(Prijzen zijn van 2023).

Horeca

In restaurant Hofboerderij kunt u genieten van een kop koffie met vers gebak, een lunch of een high tea.

Het terras van restaurant Hofboerderij van Kasteel Keukenhof in Lisse

Adres

Kasteel Keukenhof
Keukenhof 1
2161 AN Lisse
Telefoon: 0252 – 465 587
E-mail: info@kasteelkeukenhof.nl
Website:
Logo Kasteel Keukenhof

Bewaar op Pinterest

Op Landgoed Keukenhof ligt Kasteel Keukenhof omgeven door prachtige tuinen en een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen. Leest u mee wat er te doen is bij Kasteel Keukenhof? #kasteelkeukenhof #lisse #wandelen #kasteel #bollenstreek #jtravel #jtravelblog Op Landgoed Keukenhof ligt Kasteel Keukenhof omgeven door prachtige tuinen en een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen. Leest u mee wat er te doen is bij Kasteel Keukenhof? #kasteelkeukenhof #lisse #wandelen #kasteel #bollenstreek #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven