Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tshukudu Game Reserve

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Vakanties naar Zuid-Afrika maakte ik op dag 4 een gamedrive in Tshukudu Game Reserve.

Inhoudsopgave

Ligging

Tshukudu Private Game Reserve ligt naast het Kruger Park in de provincie Limpopo.

Tshukudu Game Reserve

Tshukudu Game Reserve (neushoorn in het Sotho) is een private game reserve in de buurt van Hoedspruit.

Het reserve heeft een oppervlakte van 5.000 hectare. U kunt hier de Big Five tegenkomen.

Tshukudu Game Lodge staat bekend om het verzorgen van verweesde dieren, waarvan er één u zelfs bij aankomst begroet, Savannah de Cheetah.

In Tshukudu Game Lodge is elk van de dieren zoals de olifant en de neushoorn individueel bekend bij de rangers. Zij kunnen u hun geschiedenis en relaties vertellen. De rangers brengen u in de vroege ochtend en later in de middag en avond in open 4×4 game drive voertuigen of te voet door de natuur.

Een olifant in het Tshukudu Game Reserve

Het opbouwen van Tshukudu Game Reserve is een werk van liefde voor de familie Sussens. Zij hebben dit park in meer dan dertig jaar ontwikkeld en dit heeft geleid tot een waar toevluchtsoord voor wilde dieren en een unieke toeristische bestemming. Het reservaat werd in 1980 opgericht op wat vroeger een veeboerderij was. Er waren al veel antilopensoorten en giraffes op het terrein, maar het merendeel van de dieren moest worden gehaald. Eén van de eerste dieren was de neushoorn, vandaar de naam ‘Tshukudu’, wat betekent ‘Rhino’ (neushoorn) in Sotho. Vandaag de dag wemelt het in Tshukudu van de dieren en vogels. De bush is teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke staat. De vele acacia- en marulabomen geven een echt gevoel van de Afrikaanse Bushveld en de zonsondergangen over de Drakensbergen zijn spectaculair, vooral in de droge wintermaanden.

De volgende dieren kunt u spotten op Tshukudu: leeuw, luipaard, cheetah, olifant, witte neushoorn, buffels, elanden, waterbokken, kudu, bushbuck, gnoe, zebra, giraffe, wrattenzwijn, impala, steenbok, duiker, stekelvarken, jakhals, hyena, caracal, serval, civet, genet, Afrikaanse wilde kat, nijlpaard, krokodil en vele andere diersoorten. U kunt genieten van een grote verscheidenheid van vogels vanuit speciale uitkijkposten op de dammen. U ziet niet alleen grote en kleine dieren in hun natuurlijke omgeving, maar u kunt hier ook wandelen met een aantal van de verweesde dieren. In de loop der jaren zijn ze hier verzorgd, opgevoed en opnieuw in de bush losgelaten. Het park is gespecialiseerd in het herstel van grote katten en in 1986 startte het leeuwenfokproject.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

In de buurt van Hoedspruit vind je het private game reserve Tshukudu Game Reserve. Hier heb ik onder begeleiding van een ranger in een open 4x4 een schitterende gamedrive gemaakt. Reis je mee en beleef de momenten mee dat je wild spot. #tshukudugamereserve #wildlife #gamedrive #zuidafrika #jtravel #jtravelblog In de buurt van Hoedspruit vind je het private game reserve Tshukudu Game Reserve. Hier heb ik onder begeleiding van een ranger in een open 4x4 een schitterende gamedrive gemaakt. Reis je mee en beleef de momenten mee dat je wild spot. #tshukudugamereserve #wildlife #gamedrive #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven