JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Een leuk uitje als u met de kinderen op Texel is Texel Zoo buiten het schitterende plaatsje Oosterend. Meer weten over Texel Zoo, leest u in dit artikel.


Texel Zoo ligt aan de Schorrenweg in het agrarische noorden van Texel, niet ver van Oosterend. Texel Zoo is een tropische tuin met tropische vogels en prachtige planten en een vlindertuin waar de bontgekleurde vlinders om u heen fladderen. U kunt door de tuinen lopen waar de vlinders en lori’s vliegen. Texel Zoo begon ooit als tuincentrum. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer dieren als attractie en liefhebberij van de voormalige eigenaar. De functie van tuincentrum verdween en er kwamen steeds meer dieren, zoals schildpadden, (roof)vogels, vlinders en sinds 2017 ook prairiehonden en stokstaartjes.
Regelmatig vinden er roofvogelshows plaats. Texel Zoo heette vroeger Vogel- en Vlindertuin Eureka. In 2017 is de naam veranderd in Texel Zoo.

Een lori in Texel Zoo Een vlinder in Texel Zoo

Texel Zoo heeft meer dan 40 verschillende diersoorten en meer dan 500 vogels. De vogels en vlinders hebben een eigen tuin tot hun beschikking. Hier kunnen ze vrij doorheen vliegen. U, als bezoeker, kunt hier doorheen lopen. Hier vindt u ook de prairiehonden en de stokstaartjes.
In Texel Zoo wordt het echte leven in de ruime verblijven zo goed mogelijk nagebootst. Texel Zoo heeft zoogdieren (prairiehonden en stokstaartjes), vogels (zoals toerako's, lori's, zilverwangneushoornvogel, von der Deckentoks), vlinders in alle kleuren en maten, schildpadden en roofvogels (uilen, arenden en buizerds). Rondom de grote karpervijver groeien orchideeën en tropische planten en in en rondom het water zwemmen en lopen veel schildpadden en agamen. Voor de vissen en lori's kunt u voerpakketjes te koop. Het visvoer kost € 0,50 per pakketje en voer voor de lori’s kost € 1,-- per bakje. De roofvogels zijn op het buitenterrein te bewonderen. De roofvogels zijn in hun kooien van dichtbij te zien. U ziet hier roofvogels zoals uilen, arenden en buizerds en nog meer grote en kleine roofvogels. Van dinsdag tot en met zondag om 14.00 uur is er de gelegenheid om een roofvogelshow bij te wonen. U ziet op het buitenveld de roofvogels, zoals de arend en de buizerd, voorbijkomen. De roofvogelshow gaat altijd door, weer of geen weer. De valkenier vertelt u van alles over deze vogels, de vogels vliegen intussen rond.

Een Oeraluil in Texel Zoo

Openingstijden
Texel Zoo is het gehele jaar dagelijks geopend van 09.30 - 17.00 uur.

Entree
Volwassenen betalen € 9,-- per persoon.
Kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 6,50 per persoon.
Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

(Prijzen zijn van 2019).

Adres
Texel Zoo
Schorrenweg 20
1794 HG Oosterend
Telefoon: 0222 - 318 364
E-mail:
Website:
      Klik hier om naar de website van Texel Zoo te gaan


Voor meer foto's van Texel Zoo in Oosterend, zie: foto's Oosterend.


 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Texel Zoo is een tropische tuin met tropische vogels en prachtige planten en een vlindertuin waar de bontgekleurde vlinders om je heen fladderen. Er zijn ook schildpadden, (roof)vogels, prairiehonden en stokstaartjes. Meer over Texel Zoo lees op mijn website. Lees je mee? #texelzoo #oosterend #texel #jtravel #jtravelblog Texel Zoo is een tropische tuin met tropische vogels en prachtige planten en een vlindertuin waar de bontgekleurde vlinders om je heen fladderen. Er zijn ook schildpadden, (roof)vogels, prairiehonden en stokstaartjes. Meer over Texel Zoo lees op mijn website. Lees je mee? #texelzoo #oosterend #texel #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment